Ljubljana sameva zaradi ukrepov
Pozdravljeni,
danas popoldne se odpravimo v mesto in ugotovimo, da je precej pusto za soboto. Lokali dobesedno samevajo zaradi ukrepov. Ko se tržnica v Ljubljani zapre, mesto izgleda precej prazno. Ljudje se sprehajajo do Tivolija, posedajo, a v centru ni nobenega življenja, vse sameva, sploh lokali in restavracije. Samo Glovo in Wolt na vsakem koraku srečujem.
Ne vem kako je s trgovinami po nakupovalnih centrih, verjetno se tudi pri njih pozna število kupcev…
Niti pod razno, 03.10.2021 ob 07:51
Povsod se pozna, ne samo v Ljubljani. Niti pod razno si ne dovolim, da grem kam, kjer je potreben plačljiv test. Kako bodo rest.kavarne in trgovine uredile, da dobijo moj denar se bodo mogle same zmigat.
Meni se zdi, da bodo nekateri prej zaprli, kot se uprli. Veliko besed brez dejanj.
Slisala sem ene dan pred pct kako so na veliko prihajale od gostov do gostov in govorile, da se obe pct ne bodo sle in da so stalne stranke pri njih priljubljene. Zdaj pa ko grem tam pes mimo pa stojijo zunaj kot zandarke in cakajo vpogled pct. Pa mi rece al ne prides vec k nam rožica? Pa jim recem sem “utrgan cvet”, ne morem brez pct med vas vec sedet”. Tako da jaz bi uvedla pogoj T, edino merodavno in se to zastonj. Ce se ze gremo ostani zdrav, je edino T.
To ziher ne gledava iste Ljubljane. Jaz vidim samo gnečo, vsepovsod.?
Lahko, da so ljudje izkoristili prost dan za izlet še pred dežjem, ki je napovedan za danes. Bila je res lepa sončna sobota.?
Na lpp-ju kontrolorji preverjajo urbane, ne pct-jev. V jestvinah, drogerijah, lekarnah tudi ne.
Pojdi kdaj med tednom popoldne mimo lokalčkov. Nagneteno je.
yram, 03.10.2021 ob 08:44
V lokale ze prej nisem hodila oz.zelo redko. Kar se pa trgovin tice imajo padec prometa. Vse je dostopno na netu, ljudem se zdi neumno placevati nek test zato, da bo sel kupit xy zadevo/e, ce jih lahko naroci in mu jih dostavijo. Za tistih 15 e, ki bi jih potrosil za test lahko kupi kaj drugega.
Zato pa obstaja veliko trgovin, kjer ne izvajajo diskriminacije. Lahko greš normalno noter, tudi brez nagobčnika.
Komur je padel promet, si je sam kriv, če izvaja nezakonita pravila in krši ustavo.
se mi zdi prav, 03.10.2021 ob 08:52
V bistvu je prav, da je pct, če bi se ga res vsi in povsod držali. Je pa ogromno “izjem”, zato je potem skoraj brez veze- nima želenega učinka. Na terasah ni potreben- mize bi dali ( je bilo že treba) malo bolj narazen . V notranjosti, pa nakupovalni centri bi moralo ostati.
Debilno fašistično, za vas debilne fašiste bi bilo prav, da se vas zapre v zapor in da se upošteva ustava.
Ljubljana ne sameva zaradi ukrepov, ker so po celem svetu enaki, ampak zaradi tega, ker v Ljubljani ni več Ljubljančanov. Ljubljana se gradi za turiste in bogate tujce, ki skozi nepremičnime perejo v Ljubljani denar.
Naš župan je zgradil geto Šiška, kjer vladajo albanci in zdaj gradi še nov geto s 400 neprofitnimo stanovanji za albance seveda. Oni pa ne hodijo po mestu.
zamislite se vsi, komu ste dali svoj glas in zapomnite si, slovenske Ljubljane ni več.
Anonimno 2630, 03.10.2021 ob 08:11
To ziher ne gledava iste Ljubljane. Jaz vidim samo gnečo, vsepovsod.?
Lahko, da so ljudje izkoristili prost dan za izlet še pred dežjem, ki je napovedan za danes. Bila je res lepa sončna sobota.?
Na lpp-ju kontrolorji preverjajo urbane, ne pct-jev. V jestvinah, drogerijah, lekarnah tudi ne.
Pojdi kdaj med tednom popoldne mimo lokalčkov. Nagneteno je.
V nasem lokalu (strogi center) je za vsaj 40% manj prometa. Tujcev pa za vsaj 70% manj. Tako je tudi pri vseh ostalih. Ljudi ni.
Mešalec, 03.10.2021 ob 06:16
Saj je prav tako. Ukrepe moramo spoštovati. Tudi te zime bo enkrat konec
Od kdaj se spoštujejo ukrepi na podlagi fu.cking odloka?? – Odlok ni zakon, ustava!!! – Z nenošenjem maske, in neizkazovanjem fasističnega pct-ja ne kršimo prav nobenega zakona! – Pa kaj vam bedakom opranim tukaj ni jasno?? – Kršimo državljani zakonodajo, ali oblast z neustavnimi odloki, ki jih ljudje niso dolžni spoštovati?
In naj mi še nekdo poizkusi preveriti pct – nabijem ga do amena, saj nima nikakršne pravice do vpogleda v moje zdravstvene, ter osebne podatke!
V kolikor meniš, da bo te zime konec, naj te “pomirim” – prava zima se še niti začela ni bu.dalo oprano opipano! -> Prihaja zlom gospodarstva na svetovni ravni, o katerem se vam oprancem niti sanja na. Prihaja še večja inflacija, ogromna brezposelnost – gospodarska kriza, ki je še svet ni videl!
Si že dobil svoj tretji šus? – Vprašam za kolega 🙂 🙂 🙂
Tinche, 03.10.2021 ob 09:11
Tisti cudaku – anticepilci ze prej nisi hodili v lokale. Mi cepljeni hodimo povsod, najmanjsi problem je pokazat kodo v lokalu… V Ljubljani se pa pozna konec turisticne sezone. V nedeljo v centru je guzva, se najbolj okol Ljubljanice in Boljsjega sejma…
Nabijem jaz tebi to kodo smrdljivo s pešico na g.obec!
Se zavedaš, da si dejansko s to kodo nadzorovan na prav vsakem koraku? Prav vsak ve kje si bil v določenem trenutku, s kom si bil, itn.
Cepivo boš pa itaq videl, kaj ti bo naredilo v prihodnosti – takrat se spomni nas anticepilcev 😉 Do takrat pa dober tek! Tretji odmerek si že dobil?
In ja, zaradi mene naj gredo vse gostilne, restavracije, trgovine, itn. v tri pm., vse dokler podpirajo neustavne odloke in s tem vladni, ter svetovni covid-19 fašizem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Za se mi zdi prav: V resnici pct nikjer ne bi bil potreben. Že zastavljen ni smiselno, nikogar ne ščiti pred ničemer, niti ni v službi ljudi. A hkrati na vsakem koraku doživljam, da tudi ljudje nismo vedno zgolj v službi birokracije in ko smo izpostavljeni, marsikdaj uporabimo svojo glavo, delamo po svoji pameti, skušamo vnesti nekaj razuma v nesmisel. Sama ne vidim vsega tako črno kot se piše tu in kot predstavljajo mediji. Bi se ukrepi brez težav zrahljali, smo že v prejšnjih letih izkusili, kako je in koliko balasta in “samo da je” ukrepov se vsili, tudi po nepotrebnem.
Forum je zaprt za komentiranje.