Ljubljana sameva zaradi ukrepov
To si bila prvič v centru čez vikend? Vsak vikend je isto odkar ni toliko turistov. Nima veze z temi kodami. Greš na tržnico dopoldan in vse polno, komaj najdeš mizo za kavo. Potem pa gremo domov :). Po gostilnah ob sobotah čez dan so pač turisti posedali, ne domačini. Med tednom je pa povsod polno. Isto ob večerih. Vsaj vič, trnovo in center kjer se jaz gibam. Med malico imamo še vedno problem mizo dobit. BTC tudi včeraj nisem opazila nobene razlike oz. da bi bilo kje kaj prazno. Trgovine so pa že par let manj oblegane, ker veliko ljudje online kupujejo. Zadnji dve leti pa so se ljudje še bolj navadili na to. BTW razen pred city parkom in leclercom me še nihče ni za kodo vprašal, pa kar veliko okoli hodim 🙂
Vidim da folk kar malo nabija. Sem za foro naredila izvidnico in videla, da je manj ljudi in da večinoma tudi preverjajo pct. To sem pa naredila ravno zato, ker sem vedela, da se bodo širile laži o tem, da se pct ne preverja in da bodo gneče še vedno povsod in da kaj se pritožujemo zaradi teh ukrepov, ki so običajni po vsem svetu (propaganda cepilcev pač). iz preverjenih virov vem, da je marsikje promet v gospodarstvu upadel.
Oh jej no, 03.10.2021 ob 10:04
Ne vem, kje ste hodili, ampak včeraj so ljudje v Stari Ljubljani mirno sedeli po lokalih, ki so bili vsaj 3/4 zasedeni.
Tudi mi smo šli tja na večerjo. Smo cepljeni, nobenih težav.
Moras gledat skozi cel odpiralni cas. Ne tistih par ur.
Tudi v nasem lokalu je za vsaj 50% manj prometa. Ljudi res ni.
se mi zdi prav, 03.10.2021 ob 08:52
V bistvu je prav, da je pct, če bi se ga res vsi in povsod držali. Je pa ogromno “izjem”, zato je potem skoraj brez veze- nima želenega učinka. Na terasah ni potreben- mize bi dali ( je bilo že treba) malo bolj narazen . V notranjosti, pa nakupovalni centri bi moralo ostati.
le v tvojem izkrivljenem svetu je prav da je pct…razen v zblojenih bucah logarce puklastega debila in ostalih vladnih norcev…njim itak ni pomoci…..pct je drek na palci…nic od nic..ne pripomore nicemur razen hinavski prisili v cepljenje
Seveda je upadel, najbolj se to občuti v obmorskih mestih, ob lepih sončnih jesenskih dnevih, lokalčki prazni. Zvečer pa lahko po osmi kar zaprejo, ker ni ljudi/vir Regional Obala.
Resnično ima, Zartrose prav, nekdo naklada zaradi tega, da se ne bi razvedelo in koliko škode je s tem plačljivi testom.
Naj se gostinska, trgovska in obrtna zbornica zmigao preden panoge propadejo.
Kot sem dejala, moj denar bo prišel, ko mi za test ne bo potrebno plačevati zasluzkarjem.
Mogoče ker je oktober in turistov ni? Ali ni ljudi ki so prej leta hodili? Ker je razlika. Ja ljubljana, obala in ostali turistični kraji so pač manj zasedeni zadnje dve leti ker ni turistov. Oz. so bili v večini samo slovenski turisti, ki pa ravno niso znani po zapravljanju.
Čeprav jaz res ne opazim nekih praznih lokalov in gostiln. Niti centrov. Pa sem vsak dan kar veliko naokoli. Tudi na prireditvah je veliko ljudi. Pa tudi večino necepljenih ki jih poznam tudi prej ni nekaj veliko ven hodila (razen na kakšno kofe ali pivo). Ni da so prej pa na veliko hodili ven jest, po trgovinah nakupovat (ne samo gledat), po gledališčih ipd. In tudi mene skoraj nikjer ne vprašajo po kodi.
Zartrose izven profila, 03.10.2021 ob 11:08
V lj ne samo da sprašujejo po kodi, tudi pridržujejo jih do prihoda policistov.. hahah.. toliko o nespraševanju.. vem pa da v nekih manjših krajih ne.
En posnetek ljudi, ki hodijo izzivat seveda pomeni da povsod sprašujejo 🙂
No mene razen v nakupovalnih centrih in v gledališču še niso vprašali. Pa smo s sodelavci vsak dan v gostilni na malici, na kavi zjutraj in trikrat odkar je ta pogoj sem bila že na večerji s kolegicami ter potem na pijači. Tudi tankala sem že dvakrat in me ni nihče vprašal. Pa nisem cepljena.
Turistov letos skorajda ni bilo. Posledično čez poletje ni bilo take gneče, kot je sicer. Tudi hoteli so prazni, ker turistov ni.
Trgovski centri Citypark, Supernova na Rudniku, Leclerc, Interspar…. polno.
Če greš v Ljubljano čez vikend popoldan ali zvečer, so lokali polni, nobene razlike ni. Verjamem, da se upad turizma pozna čez teden, ampak če bi bili tisti, ki govorite, da je bilo mesto prazno včeraj popoldan ali zvečer bili v mestu, ne bi klatili neumnosti. Tivoli poln mularije, lokali v Stari Ljubljani polni.
Zdaj pa ne vem, kaj hočete povedati. Koga hočete prepričati, da so ljudje doma?
robi445, 03.10.2021 ob 08:48
yram, 03.10.2021 ob 08:44
V lokale ze prej nisem hodila oz.zelo redko. Kar se pa trgovin tice imajo padec prometa. Vse je dostopno na netu, ljudem se zdi neumno placevati nek test zato, da bo sel kupit xy zadevo/e, ce jih lahko naroci in mu jih dostavijo. Za tistih 15 e, ki bi jih potrosil za test lahko kupi kaj drugega.
Zato pa obstaja veliko trgovin, kjer ne izvajajo diskriminacije. Lahko greš normalno noter, tudi brez nagobčnika.
Komur je padel promet, si je sam kriv, če izvaja nezakonita pravila in krši ustavo.
Pa mislim, da trgovine v trgovskem centru nimajo ravno izbire ali bodo preverjale pct ali ne, ker to zanje naredi varnostnik ali študent na vhodu v trgovski center. Drugje pa sem naletela na različno od tega, da je trgovka medtem ko je zlagala na obešalnike samo vprašala pa tudi če ji je kdo kazal je rekla ne pregledujem samo vprašam do tega, da je trgovka v kiku dobesedno planila na vsakega , ki je stopil notri naj ji pokaže pct…..V eni trgovini mi je blo pa res smešno medtem, ko je govorila po telefonu (zasebni pogovor) je vprašala vsakega 3, ki je stopil notri 😀
pct, 03.10.2021 ob 11:41
Pa mislim, da trgovine v trgovskem centru nimajo ravno izbire ali bodo preverjale pct ali ne, ker to zanje naredi varnostnik ali študent na vhodu v trgovski center. Drugje pa sem naletela na različno od tega, da je trgovka medtem ko je zlagala na obešalnike samo vprašala pa tudi če ji je kdo kazal je rekla ne pregledujem samo vprašam do tega, da je trgovka v kiku dobesedno planila na vsakega , ki je stopil notri naj ji pokaže pct…..V eni trgovini mi je blo pa res smešno medtem, ko je govorila po telefonu (zasebni pogovor) je vprašala vsakega 3, ki je stopil notri 😀
V tej tretji trgovini sem bila ravno v petek brez pctja pa me ni nben nč vprašal.
Medtem ko me je dec na odpadu na odprtem dobesedno vn vrgu, ko sem rekla da nepoblaščenim ne kažem pctja. Matr bi mu najraj pred vhodom na odpad iz avta zmetala pa nej posprvla za mano! Že tko je v državi problem divjih odlgališč zej bojo pa še pct hotl met… Jst sm sicer jezna kot ris odpeljala stvari domov marsikdo jih pa ne bo mogoče jih niti nima kam…. (kam boš dav staro sedežno recimo, jst sm mela k sreči samo dva polomljena stola iz terase pa vrečo cunj)…
pct, 03.10.2021 ob 11:47
V tej tretji trgovini sem bila ravno v petek brez pctja pa me ni nben nč vprašal.
Medtem ko me je dec na odpadu na odprtem dobesedno vn vrgu, ko sem rekla da nepoblaščenim ne kažem pctja. Matr bi mu najraj pred vhodom na odpad iz avta zmetala pa nej posprvla za mano! Že tko je v državi problem divjih odlgališč zej bojo pa še pct hotl met… Jst sm sicer jezna kot ris odpeljala stvari domov marsikdo jih pa ne bo mogoče jih niti nima kam…. (kam boš dav staro sedežno recimo, jst sm mela k sreči samo dva polomljena stola iz terase pa vrečo cunj)…
Točno to bi morala naredit, pa me zanima, kako bi naslednjič koga vrgel ven.
Pa kaj se toliko sekirate…vse bo počasi šlo mimo…v našemm kraju je vse normalno, do sedaj me je samo eden vprašal za PCT, ko sem šel na malico, sem rekel, da je v avtu….da ne omenjam, da vršim dostave in me živ bog ne vpraša po PCT. V lokale sem pa tako ali tako nehal zahajati, ko so se lotili nas kadilcev. Centri me ne zanimajo, ker je samo hrana in obleka…Meni se življenje ni spremenilo…mogoče na boljše.
REs komplicirate in se lovite za slamice; ja, je upad prometa. Ja, vseeno so lokali še kar zasedeni, le gneče ni. Ja, odloki so načeloma v sporu z ustavo, itd.
Kar pa vse skupaj niti ni nek problem (razen za lastnike lokalov, ki pa jih je itak preveč) – oz je problem predvsem za tiste, ki bi se ravnali samo po prisili in zakonu.
Če nosiš masko zato, ker je zapovedana je problem. Če paziš zaradi zdravja pa niti ni problem.
Malce nadležno je vedno – a časi se vrtijo in menjajo. A najbolj res je pa tisto, kar je povedal že Gandhi: (Nasilje (tudi verbalno)) ni pot do miru, mir je pot.
Balos, 03.10.2021 ob 13:52
Ker sem clovek, in ne artikel, ne pristanem na ponizevaje s QR, kodo. Ne razumem kako to nikogar ne moti!!! Hodim le v trgovine kjer koda ni potrebna. Tudi ce se bom prisiljena, zradi sluzbe, cepiti, iz principa ne bom sla nikamor.
Sem se jaz isto sprasevala.
kako ljudi ne moti, da so postali qr koda?
kako jih ne moti, da vsak vratar, trgovka, delavec v lokalu zve njihov ime in priimek ter letnico rojstva?
Kako jih ne moti, da puscajo za seboj sled, kje so se gibali?
ne razumem, ampak res ne razumem!
med poletjem, se nihce ni pritozeval nad tistimi, ki se niso zeleli cepiti. Celo cepljeni so se sli v glavnem cepit, da bodo sli lahko v tujino na dopust. Se hvalil so se s tem. Je bilo celo zaznati, da oni lahko gredo, necepljeni pa ne.
pa sem kljub necepljenisti dala celo italiji cez. Nimlli me nihce ni vprasal za green card. Kjer so pa preverjali, so imeli pa itak organizirano brezplacno testiranje, s cimer so mi dali moznost vstopa.
zdej, ko smo pa ze v oktober zabredli… in cepljeni nimajo vec koristi prehajanja meja in “svobodnega gobanja”, pa opazujem pritisk na necepljene. Zdej so necepljeni – ne vem za kaj vse krivi.
res ne razumem.
vsak odloca o svojem telesu.
tudi mi ni jasen ta strah cepljenih. Pa valda si ti sam sebe zascitu, kaj te boli k… za mene. Se bojis okuzbe ali cesa? Sej si cepljen! Naj ne bi zbolel za tezjo obliko!
mogoce Pa enostavno nekje v ozadju vasa podzavest ve, da cepivo ne deluje.
kakorkoli ze. Ne vem kaksno je stanje, ker vec ne hodjm naokoli, ampak okolica pride k meni.
vse dobro in da ostanemo vsi zdravi
Niti pod razno, 03.10.2021 ob 07:51
Povsod se pozna, ne samo v Ljubljani. Niti pod razno si ne dovolim, da grem kam, kjer je potreben plačljiv test. Kako bodo rest.kavarne in trgovine uredile, da dobijo moj denar se bodo mogle same zmigat.
Jah, klinac – če bi imela obravnavo na sodišču, da dobiš ene par deset tisoč evrov, bi verjetno le naredila test PCT – ali tudi to ne?
Forum je zaprt za komentiranje.