Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kolikokrat na teden je zdravo jesti ribe?

Kolikokrat na teden je zdravo jesti ribe?

Nisem prevelika ljubiteljica mesa in vse bolj opažam, da včasih mine tudi 5 dni, ko ne pojem nič mesnega. Jem jajca, veliko stročnic, ribe…

No, te mi še posebej pašejo, obožujem tuno, lososa, morskega psa, tudi kozice/škampe. vse to bi lahko jedla vsak dan.

Pa me zanima, če je to ok, zdravo?

Zakaj ne bi bilo?

Z lososi se jaz mastim vsaj dva dneva v tednu….včasih tudi s slaniki.

Dober tek!

Vesel oče

Po moje najbolj zdravo ni, že zaradi kovin, ki so v ribah. Losos je super, ampak je tudi masten, vsebuje pa po moje največ Omega3 od vseh rib, ampak Omega3 je pametno dodajat, ne dobimo dovolj s hrano.

Odgovor na objavo uporabnika
Vesel oče, 21.09.2021 ob 10:48

Zakaj ne bi bilo?

Z lososi se jaz mastim vsaj dva dneva v tednu….včasih tudi s slaniki.

Dober tek!

Vesel oče

Slanik in loso imata največ omega3, kar je super, pa po moje 2x na teden je ok.

Jaz zaradi službe velikokrat posegam po teh bowlah, kjer je surova tuna ali losos, običajno tudi ene 3x na teden.

Ribe imamo običajno 1x na teden na jedilniku, mogoče še kakšno iz konzerve.

Kovine idr. v ribah….pa, saj se mora organizem tudi na to prilagoditi….

To, da so ribe zdrave, so nam govorili že od malega. Meni so se takrat zamerile za celo življenje. Jih ne jem, jih tudi vohat ne morem.

Vem, da je to problem, ampak ne gre. Zato dodajam ribje olje. Edino kar ne prenesem je to, da se mi potem spahuje.

Če torej kdo pozna kakšen izdelek, po katerem se mu ne spahuje, se priporočam.

Neja93, 21.09.2021 ob 10:43

Nisem prevelika ljubiteljica mesa in vse bolj opažam, da včasih mine tudi 5 dni, ko ne pojem nič mesnega. Jem jajca, veliko stročnic, ribe…

No, te mi še posebej pašejo, obožujem tuno, lososa, morskega psa, tudi kozice/škampe. vse to bi lahko jedla vsak dan.

Pa me zanima, če je to ok, zdravo?

Jaz mislim, da ni nobene težave, vse to je zdravo in super. Sploh če ne ješ enega in istega..

Pa bi morala kdaj pa kdaj vrzit kaksno kranjsko klobaso v sebe.

Malo si poglejte po internetu: Farmes salmon from Norway, the most toxic food on the planet.

Obstaja kar nekaj tega. Drugace pa morski pes, tuna itd, to naj ne bi bilo prevec zdravo, zaradi kovin.

Bolj zdrave so manjse ribe.

ime ali vzdevek, 21.09.2021 ob 12:31

Malo si poglejte po internetu: Farmes salmon from Norway, the most toxic food on the planet.

Obstaja kar nekaj tega. Drugace pa morski pes, tuna itd, to naj ne bi bilo prevec zdravo, zaradi kovin.

Bolj zdrave so manjse ribe.

Če vas skrbi vnos zaradi omega3, potem je boljše dodajati.

Dejstvo je, da je ribe jemo zaradi vnosa esencialnih maščob, ki ščitijo srce, se pravi zaradi ohranjanja zdravja.

Premalo je enkrat na teden, zato je treba dodajat kvalitetne dodatke.

Živjo,

jaz si vsak mesec rečem, da bom začela jesti tablete omega-3, pa potem nikoli ne vem v poplavi vse ponudbe, katere naj izberem. Ker če greš v lekarno, ti ponudijo zelo zelo različne: ena škatla od njihove lekarniške firme je na primer 5 eur, neka druga firma pa za isto količini daš 30 eur. In zdaj ne vem: so te dražje res toliko kvalitetnejše in boljše ali plačaš samo ”firmo”, kot rečemo ….

OMG, rib ne, ribje olje pa ja. Naj razume, kdor more.

Že skoraj 3 leta ne jem več kopenskega mesa, nobenega. Samo še vodnega. Nekje 3x tedensko. Avtoimune bolezni so od takrat lepo v “mirovanju”

Najraje modra morska riba ( sardon, skuša, trlje, zobatec, divji brancin)

Od sladkovodnih pa smuč ali  sulec, če dobim. GOjenih navadnih in rdečih postrvi nejem – mi imajo nek čuen priokus, žal ( morda krmilo vzrok, preveč nagomilano v gojitvenih bazenih, ipd).

Pa muškatna hobotnica, veliki rdeči jadranski ligenj, če dobim – tisto je pa specialiteta. Prijatelj zrihta, ko sam nalovi, ko je sezona 🙂 Pa gre tudi v skrinjo zalog za pol leta- hobotnico je tako ali tako dobro prehj zamrznit, pa potem skuhat, ker se vlakna tako bolj zmehčajo.

Sveže tune in lososa ne jem prepogosto – nekje 2x letno ( prevelika riba, težke kovine, predolgo v vodi, saj potrebuje nekje 7+ let ana tuna, da je zrela za “odlov”); prav tako ne konzerv tunine – nobene.

Samo skušo in jadranske sardele v konzervi, če že – ne iz Maroka, tiste mi tudi niso dobre; ena runda iz Eurospina skuš sicer takokus, kot je bilo v konzervi že nekje 10 let ( bolj “gnilo razpadajoče noter,  po okusu tudi bolj po “rotten”olje popolnoma temno,kot motorno), pa da so rok uporabe naštepali gor tik predno so v papirnate škatle pakirali. Zato kupujem izključno jadranske ( v hrvaškh fabrkah) pakirane konzervirane morske ribe.

Preberi si raziskave o svinjariji, ki jih ribe požrejo. Od plastike dalje. Ribe? Ne hvala!

Meni ribe smrdijo. In kar mi smrdi ne jem.

Zdrave ali ne-deljeno mnenje. za moje pojme niso. Če tebi so, jih pojej kolikor ti paše.

Ribe ja, a ne vsak dan, zaradi kovin.

Jaz se držim enakega pravila, kot za meso – 1x ali 2x tedensko. Več ne rabim.

Ribe so bile zdrave, dokler jih nismo mi zapacali. Zdaj so zdrave samo še girice in sardelce, tiste na dnu prehranske verige.

Ribe in omega3 naj bodo še tako zdrave, meni se po njih riga in imam velike zadržke. sem večkrat poskusila ravno zato, ker pravijo, da je tako zdravo, pa mi ne sede. Če za to najdete rešitev, bom z veseljem še poskusila.

Jaz pa obožujem morsko, tudi surovo ala tunin tartar itd…pa tega zdaj ne smem-surovega.

Sicer pa tudi jaz jemljem Omega3 in sicer od dr.bohm, mislim, da se tako napiše.

Eno vprašanje, ni vezano čisto na ribe…govorite o omega 3..se da količine izmerit v krvi? ali kateri laboratorij to dela, kot recimo za D3?

ena noseča, 21.09.2021 ob 15:44

Jaz pa obožujem morsko, tudi surovo ala tunin tartar itd…pa tega zdaj ne smem-surovega.

Sicer pa tudi jaz jemljem Omega3 in sicer od dr.bohm, mislim, da se tako napiše.

A pa se ti kaj spahuje po njih? Sem probala ze vse mogoce, pa vedno fasem tisti ribji okus nazaj z refluksom. Sem sportnica, omega naj bi tudi zboljsalo regeneracijo in vzdrzljivost, in bi mogla vec dodajat, ampak se mi upira se ta okus v ustih par ur po kapsuli. Da olja ne omenjam ? tune pa tudi ne morem skos nabijat

Anonimno 3457, 21.09.2021 ob 10:49

Po moje najbolj zdravo ni, že zaradi kovin, ki so v ribah. Losos je super, ampak je tudi masten, vsebuje pa po moje največ Omega3 od vseh rib, ampak Omega3 je pametno dodajat, ne dobimo dovolj s hrano.

Gojen losos praktično ne vsebuje omega 3 maščob, ampak omega 6 maščobe. Je bila prov oddaja ko so to raziskovali. Torej ni tako super.

Večja kot je riba, več ima težkih kovin in mikroplastike. Tune so tipičen primer.

Moj nasvet izbiraj preudarno in jej v mejah normale. Preveč nikoli ni dobro.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close