kako je s PCT pri iskalcih zaposlitve
Kdo plača?! Ja sam si ga plačaš, kdo ti ga pa bo? Kdo ti pa plača računalnik s katerim napišeš CV in pošlješ e-mail? Kdo ti plača telefon s katerim se dodatno pomeniš? Kdo ti plača avto in gorivo s katerim se pripelješ na razgovor? Kdo ti plača obleko s katero si na razgovoru?
Mogoče nebi bilo slabo, da bi neandertalci, kdaj prilezli iz Potočke Zijalke in da bi šli malce v svet. Ker svet je velik, če pridete do Ljubnega se še vedno vidi naprej.
excell159, 19.09.2021 ob 21:27
Kdo plača?! Ja sam si ga plačaš, kdo ti ga pa bo? Kdo ti pa plača računalnik s katerim napišeš CV in pošlješ e-mail? Kdo ti plača telefon s katerim se dodatno pomeniš? Kdo ti plača avto in gorivo s katerim se pripelješ na razgovor? Kdo ti plača obleko s katero si na razgovoru?
Mogoče nebi bilo slabo, da bi neandertalci, kdaj prilezli iz Potočke Zijalke in da bi šli malce v svet. Ker svet je velik, če pridete do Ljubnega se še vedno vidi naprej.
Nikar tako žolčno. Prav je, da se iskalcem zaposlitve pomaga ob domnevi, da ker zaposlitve nimajo, nimajo niti denarja.
Avtorica, ti pa moliš, da ne bi našla službe, a ne?
Kaj bi ti morali plačat tudi računalnik pa prevoz pa oblačila pa še kaj?
A iščeš službo zase ali za nas?
Eni ste pa res totalni gnoji. Potem pa mislijo, da smo vsi iskalci zaposlitve taki gnoji.
Kaj sploh rineš na razgovore, če ti ni do dela? S takimi blesavami vprašanji te itak nihče ne bo vzel v službo.
Test moraš plačati sam. To seveda ni pošteno, nenazadnje nimas financ, če si brez dela.
Računalnik, obleke, avto ipd si verjetno kupiš takrat, ko si bil zaposlen. Saj niso vsi nezaposleni takšni od nekdaj. Bi se mi pa zdelo prav, da, tako kot ti zavod povrne stroške prevoza, kuvert in znamk, da bi ti še stroške testa. Včasih imaš po 3 razgovore tedensko, kako naj brezposelni plačuje še to, če najverjetneje z nadomestilom komaj pride čez mesec.
na zavodu, 19.09.2021 ob 21:12
Tisti, ki ste na zavodu kot iskalci zaposlitve, zanima me, kako necepljeni iščete službo? Če rabiš test za razgovor, kdo plača? Že preden greste na morebitni razgovor, vprašate če delodajalec plačuje testiranje, in če ne – zavrnete razgovor?
Kdo bo tebi test plačal? Hm, mogoče jaz? Ker imam blazno korist od tega, da ti hodiš na razgovore. ALi pa mogoče sosedova Francka?
Eni ste pa res poknjeni.
Hja, če si inžinir, zdravnik… si lahko sprdneš marsikaj. Če pa kandidiraš za kelnarco, tajnico, če si družboslovka… potem pa vedi, da na vsako delovno mesto pride na kupe vlog. In se ne bodo sekirali, če umakneš svojo vlogo. Bodo pač drugega vzeli.
Nuska, 19.09.2021 ob 22:08
Test moraš plačati sam. To seveda ni pošteno, nenazadnje nimas financ, če si brez dela.
Računalnik, obleke, avto ipd si verjetno kupiš takrat, ko si bil zaposlen. Saj niso vsi nezaposleni takšni od nekdaj. Bi se mi pa zdelo prav, da, tako kot ti zavod povrne stroške prevoza, kuvert in znamk, da bi ti še stroške testa. Včasih imaš po 3 razgovore tedensko, kako naj brezposelni plačuje še to, če najverjetneje z nadomestilom komaj pride čez mesec.
Pa kaj naj bi ji še plačevali?
Kuverte pa znamke pa prevoz pa teste pa še glasbene želje? A ji naj kar avto kupimo? Glede na to, da ji delo močno smrdi, bo še dolgo iskala službo. Bi bilo fajn, da ji kar avto nabavimo.
Moja odločitev je, da nisem cepljena. Imam alternativo, testiranje. In kje je problem?
Mojemu sesalcu je zmanjkalo vrečk. A naj elektrolux fehtam za strošek testiranja, če hočem it v Merkur po njih?
Eni prav nalašč bojkotirate vse, iščete krivce povsod, ne bi to ne bi ono… nič prav.
Se pač greš popalčkat, plačaš 10 eur, greš na razgovor, greš še v tiste trgovine, katerih ti zdaj ni dovoljeno, se usedeš na teraso in spiješ en sok/pivo.
Povsem odvisno ali želiš službo ali ne.
Če ne želiš službo, potem seveda sprašuješ okrog kdo ti bo plačal test za razgovor pa kdo ti bo potem teste spraševal.
Če ti pa je do službe pa za take stvari sama poskrbiš.
Saj mogoče bi vprašala, če bodo velecenjeno damo prišli kar na dom iskat, da bo lahko prišla na razgovor. Osebni šofer pa to.
Še ena necepljena, 19.09.2021 ob 22:41
Moja odločitev je, da nisem cepljena. Imam alternativo, testiranje. In kje je problem?
Mojemu sesalcu je zmanjkalo vrečk. A naj elektrolux fehtam za strošek testiranja, če hočem it v Merkur po njih?
Eni prav nalašč bojkotirate vse, iščete krivce povsod, ne bi to ne bi ono… nič prav.
Se pač greš popalčkat, plačaš 10 eur, greš na razgovor, greš še v tiste trgovine, katerih ti zdaj ni dovoljeno, se usedeš na teraso in spiješ en sok/pivo.
a ti mislis, da dnar z lufta pada. Brezposelni imajo komaj za prezivetje, ne pa da bodo zdaj te teste placevali za razgovore, kjer zaposlitev sploh ni zagotovljena. To lahko bankrotiras, stradas in se zaposlitve ne dobis. Ti maš dnar, ti si lohk poleg testa se pijaco privoscis, brezposelni si bo za test od hrane utrgal.
Pameti pa nimas ocitno.
odvisno ali želiš, 19.09.2021 ob 22:54
Povsem odvisno ali želiš službo ali ne.
Če ne želiš službo, potem seveda sprašuješ okrog kdo ti bo plačal test za razgovor pa kdo ti bo potem teste spraševal.
Če ti pa je do službe pa za take stvari sama poskrbiš.
Saj mogoče bi vprašala, če bodo velecenjeno damo prišli kar na dom iskat, da bo lahko prišla na razgovor. Osebni šofer pa to.
Res čudno, da ti službo imaš. Težave ti namreč delajo osnove, kot je znanje rodilnika.
pamet na gnoju, 19.09.2021 ob 22:56
a ti mislis, da dnar z lufta pada. Brezposelni imajo komaj za prezivetje, ne pa da bodo zdaj te teste placevali za razgovore, kjer zaposlitev sploh ni zagotovljena. To lahko bankrotiras, stradas in se zaposlitve ne dobis. Ti maš dnar, ti si lohk poleg testa se pijaco privoscis, brezposelni si bo za test od hrane utrgal.
Pameti pa nimas ocitno.
Potem ji pa ti plačuj. Bo rabila še veliko testov, ker je več kot očitno, da ne želi najti službe.
Če ji ni do plačevanja testov, ima možnost, ki je brezplačna. Kot želi.
Lahko ji pa ti finaciraš.
Hu, lenuharji imate spet izgovore. Pa to je ja super. Zdaj imate možnost, da se izgovarjate, da ne morete it na razgovor, ker nimate denarja za test.
Lenuhu pač vsak izgovor prav pride.
TUle vas je pa očitno veliko takih.
Tako mimogrede: imela sem par razgovorov preko skype in zooma. Sem pa cepeljena. Me čudi, da se necepljeni tako izogibate razgovorom na daljavo. Lenoba na vidiku?
V vsakemu od nas je nek strah, odpor, nezaupanje v covid času. Ne vem zakaj se takoj zapodite kot hijene v žaljenje? Sočutja vam je zmanjkalo. Če je človek brez službe, že to je velik problem v teh časih. Ljudje so brez prihodka, ni denarja za hrano kaj šele za teste. Dajte se malo umirit in si pomagajmo med sabo. Zakaj tako zmerjanje in uživanje v žalitvi? Vsi smo na istem. Vsi! Zberite se, ker tole žaljenje brez pravih argumentov ni več ničemur podobno.
odvisno ali želiš, 19.09.2021 ob 23:06
Potem ji pa ti plačuj. Bo rabila še veliko testov, ker je več kot očitno, da ne želi najti službe.
Če ji ni do plačevanja testov, ima možnost, ki je brezplačna. Kot želi.
Lahko ji pa ti finaciraš.
ne to ni možnost… cepljenje ni kot pojedti bonbon… ceplbenje je mefivinski poseg in he prostovoljno… to pomeni, da morajo vsi imeti enake pogoje odlocati se zanj, nihce ne sme biti zaradi kakrsnihkoli osebnih okoliscin v to prisiljen.
ce se bo cepila ima lahko posledice in ji se taka sluzba ne bo pomagala.
lenuharji spet imajo izgovore, 19.09.2021 ob 23:09
Hu, lenuharji imate spet izgovore. Pa to je ja super. Zdaj imate možnost, da se izgovarjate, da ne morete it na razgovor, ker nimate denarja za test.
Lenuhu pač vsak izgovor prav pride.
TUle vas je pa očitno veliko takih.
Tako mimogrede: imela sem par razgovorov preko skype in zooma. Sem pa cepeljena. Me čudi, da se necepljeni tako izogibate razgovorom na daljavo. Lenoba na vidiku?
kje pa pise, da se izogiba razgovoru na daljavo… nikjer… to si si ti namislilo samo kot izgovor, da lahko zalitve pljuvas po drugih in sebi lazno povzdigujes ego… pokazalo si svoj nesramen zaljivi obraz… bas moras biti ponosno nase…
glede na to da vodijo samo statistiko na Zavodu in dejansko nic drugeha, da se je potrebno sam angazirati v polni meri, da dobis razgovor, ce se delodajalec ne odloci za razgovor na daljavo in te zeli videti in spoznati v živo, pa naj povrne za pot in test. Saj je verjetno v inzeresu zavoda, da dobis zaposlitev.
Zavo zavod, 20.09.2021 ob 00:36
glede na to da vodijo samo statistiko na Zavodu in dejansko nic drugeha, da se je potrebno sam angazirati v polni meri, da dobis razgovor, ce se delodajalec ne odloci za razgovor na daljavo in te zeli videti in spoznati v živo, pa naj povrne za pot in test. Saj je verjetno v inzeresu zavoda, da dobis zaposlitev.
Že za potne stroške do zavoda se moraš hudo pogajat, se pa vse da uredit in pomenit.
Forum je zaprt za komentiranje.