Povejte kaj se je za vas spremenilo
Razmišljam o celotnem kovid obdobju, torej od 13. marca 2020 dalje. Za našo družino se ni spremenilo skoraj nič, živimo enako kot prej. Finance so bile prejšnje leto sicer malo slabše, ampak letos so boljše kot v 2019, 2018. Na dopust smo šli povsem normalno tako lani kot letos. Le tri stvari so prišle zraven. Kjer je potrebno, si nadenemo masko. Ob vstopu in izstopu iz trgovine si razkužimo roke. Otroka sta se nekaj mesecev šolala na daljavo. To je pa tudi vse.
Kakšne spremembe so bile ali so pri vas?
Zame…
Maske… Npr prej jih nisem nosil…
Prehod meje… Pac moram se it testirat… Met sabo ustrezno dokumentacijo… ? “na ukaz” pokazat…
Prej sem lahko kadar se mi je sprdnilo šel npr v btc, alejo ali pa v kaksno drugo trgovino/ustanovo… Sedaj je za vstop tja pct pogoj obvezen.
To bi bilo to.(mogoce sem se kaj pozabil)… Ostalo… Ni spremembe.
Organizirat smo se moral v firmi, uvesti nekaj sprememb. Obsolske dejavnosti so trpele pri otrocih. S solanjem od doma ni bilo nobenih tezav. Maska in testiranje me ne moti. V gostilne, kino itd ze prej nisem hodila, mi je vseeno za to – problem je samo poslovni propad ljudi, ki so iz te panoge, to mi ni vseeno. Fitnes, savno imamo doma. Pogresala sem frizerko in kozmeticarko. Soping pa lavfa po netu, sploh ni problem in mi dol visi za soping centre, ze prej se nisem zadrzevala v njih (razni bari, kino, bovlingi itd) v bistvu ce ze grem raje v soping v zagreb, s seboj vzamem hci in tasco. Tukaj pri nas vsakega krettena srecas, da ti utruja s cvekom, tam imas pa mir.
Saj tudi če izgubiš zaposlitev, ni dosti razlike; namesto plače dobivaš nadomestilo dohodka oziroma socialno pomoč, ki je dovolj visoka, da ti ni treba takoj v novo službo, namesto dela na šihtu si ga najdeš doma, ostalo pa vse enako poteka, samo čas si drugače razporediš in bolj sam svoj šef si. Ne vem, zakaj ljudje tako cvikajo brezposelnost?
za nas, ki veliko potujemo, ogromno. prej smo šli 1-2x na leto v tujino z letalom, zdaj nič, jaz bi sicer šla, ampak možu nekak ni in trenutno noče potovat. To je največja sprememba, posledično je ostalo tudi kar nekaj denarja, ampak vseeno bi raje, da bi lahko dopustovali, kot včasih.
In pa dosti manj druženja, tako s prijatelji kot s sorodniki.
Pristajam na maske, razkuzevanje, tudi testiranje recimo, ce gres na koncert ali nekam v veliko mnozico, pristanem na locene sedeze v gledaliscu in kinu, na marsikaj preventivnega pristanem brez tezav, a na obvezno cepljenje ne pristanem nikdar!
Pri nas se ni veliko spremenilo, me pa zadnje dni zelo skrbi, kaj bo in mislim, da ne bo nic dobrega.
Ta vlada dejansko skusa sprovocirati velik upor ljudi in za take upore smo v sredo videli, kam lahko peljejo, pa tisto metanje kamnov v parlament ni nic!
Si predstavljate, da se ljudem strga, da se zbunijo, oni Norec pa poslje vojsko na ulice in izvede drzavni udar?
Ker ta psihicni bolnik se ne bo ustvil na tem, kar je zdaj!
Kdaj nam bo dovolj? Zatiskamo si oci in se prilagajamo iz ukrepa v ukrep in si govorimo, ma, saj je dobro, bomo ze…
Do kdaj?! Do kod seze ta nas ‘bomo ze’?!
pristajam na, 17.09.2021 ob 09:13
Pristajam na maske, razkuzevanje, tudi testiranje recimo, ce gres na koncert ali nekam v veliko mnozico, pristanem na locene sedeze v gledaliscu in kinu, na marsikaj preventivnega pristanem brez tezav, a na obvezno cepljenje ne pristanem nikdar!
Pri nas se ni veliko spremenilo, me pa zadnje dni zelo skrbi, kaj bo in mislim, da ne bo nic dobrega.
Ta vlada dejansko skusa sprovocirati velik upor ljudi in za take upore smo v sredo videli, kam lahko peljejo, pa tisto metanje kamnov v parlament ni nic!
Si predstavljate, da se ljudem strga, da se zbunijo, oni Norec pa poslje vojsko na ulice in izvede drzavni udar?
Ker ta psihicni bolnik se ne bo ustvil na tem, kar je zdaj!
Kdaj nam bo dovolj? Zatiskamo si oci in se prilagajamo iz ukrepa v ukrep in si govorimo, ma, saj je dobro, bomo ze…
Do kdaj?! Do kod seze ta nas ‘bomo ze’?!
Kdaj pa se je v zgodovini Slovenije narodu strgalo? Nikoli.
Več kupujemo preko spleta, tako da v trgovine praktično več ne hodimo. Tudi živila naročamo enkrat na teden preko spleta, oblačila in ostalo pa tudi. Tako zapravimo manj, saj kupujemo veliko bolj premišljeno in načrtno.
Ena runda letošnjega dopusta je bila na lanskoletne bone in smo tako privarčevali. Na nove bone smo kupili knjige in šli v arboretum na izlet skupaj s starimi starši.
Veliko smo hodili na izlete po Sloveniji, v naravo, v hribe.
Otrokom je manjkalo družbe, pogrešali so treninge in obšolske dejavnosti. S šolo na daljavo ni bilo težav oziroma jo zdaj – ko šola poteka ‘normalno’, kar malo pogrešajo. Bi jim pasalo kakšen dan ostati doma, ker je tempo doma vseeno drug.
Grem na bus normalno, ko vidim da ni kontrole. Ce jih zagledam, pac grem dol.
Ne hodim v BTC kot nekoč, ker se otrokom kupila vse razen bund in zimskih škornjev- bom ciljala obisk zdravnika in nakup v istem dnevu, da lahko z istim hitrim testom opravim oboje.
Vec denarja mi bo letos ostalo, ker je PCR pogoj za restavracije in trgovine.
Držite se in lep pozdrav vsem
Spremenil se mi je stil življenja, na bolje. Odpadli so v 80% lokali, barčki itd. Delo od doma, namesto v pisarni. S tem sem privarčeval uro in pol vožnje na dan. Ob zaprtju občin ni bilo drugega, kot lotit se rekreacije, hribov. Toliko me je potegnilo, da še kar traja. Nakupovalne navada diametralno nasprotne, več kot enkrat tedensko ne gremo v trgovino.
V glavnem, meni je čist ok, če ne upoštevam panike in idiotizmov okrog PCT. Finančno, psihično in fizično pa veliko bolje.
Da dodam še naše pluse. Ko je bila šola na daljavo in je bil mož doma, smo preživeli več časa skupaj, kakovostnega časa. V tem času smo se veliko bolj povezali. Sina sta užvala tudi doma, jutranja rutina je postala bolj sproščena, znanje je bilo osvojeno, oba povprečje nad 4,50. Kot je že omenil “vatikanske ječe” je tudi pri nas odpadlo nekaj fake prijateljev, ki bi samo kofetkali za kaj drugo pa niso na voljo. Denar se je prihranil zaradi zaprtja restavracij. Ne veliko, morda za dve družinski kosili na mesec. Veliko več smo hodili na sprehode, v naravo, to nam je ostalo še do danes. Kuhali skupaj, začeli smo pečt kruh doma, to še sedaj pogosto počnemo. Nakupovanje olajšano, saj se da večino kupit kar izpred ekrana. Spet veliko stvari bistveno ceneje kot v fizičnih trgovinah, ki so nam na voljo v našem mestu. V živilske trgovine hodimo manj kot prej. Za bencin porabimo manj. Zaradi prejetih bonov smo obiskali kar nekaj čudovitih slovenskih krajev, ki jih drugače najverjetneje ne bi. Po nakupovalnih centrih nismo nikoli zahajali, morda obisk kakšne trgovinice tu in tam. Hrana in ostalo za hišnega ljubljenčka je “lažja” za nosit, saj mi vse dostavijo do vrat. Zaradi vsega tega nam tudi ta nova uvedba PCT ne predstavlja nobenih težav. Ko se bo pa kaj nabralo, pa bomo tudi mi ciljali več opravkov v dveh dnevih, da bo dovolj en test.
Desperadodajka, 17.09.2021 ob 11:40
A potem ste sami vase zaprti asocialneži in introverti tukaj, ki kvaliteto življenja merite po tem, koliko drobiža ste priškrtarili, ker niste šli nikamor?
Kot ponavadi ne razumeš in iščeš prepir. Delaj raje na samopodobi, da ne boš živa samo takrat, ko druge daješ v nič.
Pogrešala sem kavico v lokalu, jed v gorski koči, zaprte toalete, pogrešala sem fitnes. Veliko časa in denarja so mi vzeli Covid termini.
Maska me pri delu še vedno ovira, priznam. Ljudem smo kljub prepovedi vedno pustili pojesti sendvič v javnem prostoru.
Ni mi bila všeč aroganca na Karavankah.
Na splošno se mi življenje ni dosti spremenilo. Imela sem lep, umirjen dopust in več prostega časa.
Okoli tega kdo je cepljen in kdo ni se ne kregamo in ne delimo, niti v krogu družine, niti med prijatelji, niti v službi.
Forum je zaprt za komentiranje.