Nepremičninski lu ze r
Ja res je. Delno.
Nasa (sicer ne cela “še?”) je 1929. Pa stari kad jelincic trazi 5… Izpod 2,5 ni sanse. Sam zemlja je piiii. A ostale stvari da ne govorim. U dubaju se stevilka placa. Ok sigurno je kaksna hisa v siski “lepsa” (arhitekturno) ampak ce gledas kaj ta hisa ma kje si ? kako si itd. Pa prav najboljsa v siski. I 2,5 je malo. Eto menjam za galetov grad.
Rbko, 07.09.2021 ob 20:07
Hehe, imas prav.
Kaj to poneni za prihodnost.
A bo mladina v sotirih zivela.
Kot se govori po nekaterih teorijah mladih sploh več ne bo toliko po teh cepivih in po kaki drugi, tretji generaciji. Podobno kot so se hvalili s tistimi komarji kako jim zmanipulirajo gene da se ne morejo več razmoževati po nekaj generacijah.
Rbko, 07.09.2021 ob 20:37
Ja Darwin, hvala za mnenje. Prosim pa da “ne smetiš” moje teme z ku rc vim kovidom. :).
Raje povej kaksna bo prihodnost rast nepremicnin.
Ja Rbko hvala za repliko in zavedeno realnostjo v tvoji percepciji, da misliš, da takšna zadeva kod je covidida ne bo vplivala tudi na področje cen nepremičnin. Hm, morda bolj , kot karkoli do sedaj. Ampak kaj bi ti razlagal, saj ti je to smet. Tebe zanima samo cena za gor. Ja gor, kam pa?
Kaj je potrebno biti genij, da predvidiš kam bodo šle cene. Seveda gredo cene lahko nižje ampak za kakšno ceno česa drugega potem? Namreč akcija reakcija je tudi na teh področjih. Kakšni so plani tako zvanih elit bi lahko ugibali in tudi kateri plan zagotovo uganili.
Dejstva,ki se kažejo pa so, da naj bi šle nepremičnine krepko višje že zato, ker se materiali krepko dražijo pa o tem ni veliko govora na forumu, kot da tega ni. Seveda proizvajalci, kupci in dobavitelji itd se o tem vsakodnevno pogovarjajo pa tudi srečujejo s tem. Tako, da tudi njih lahko povprašaš, koliko bi stala streha po novem, če pa bo material za streho morda dražji za 150 ali več procentov. Bi ti dal nepremičnino potem takem ceneje na trg, po isti ceni ali dražje? Mislim, da se odgovor kar sam ponuja na pladnju.
Seveda se vam zdim zoprn, ker nekatere zadeve povsod omenjam ampak lahko mi verjamete, da nisem sam iskal tega. Nisem človek, ki vam vsakodnevno najeda preko dnevnika, poročil in drugih medijev in vas hoče zavajati ampak obratno. Moje izkušnje so me pripeljale do tega, da ljudem hočem nekaj dopovedati, saj nenazadnje ste vi ljudje v družbi v kateri živim. In če je tako bi rad imel in živel v družbi prijetnih ljudi in dobrohotnih ne pa norcev in psihopatev ter živih mrtvecev. Verjemite, da bi tudi druge besede uporabljal ampak se jih trenutno ne spomnem bolj primernih. Če se jih pa morda to tudi zapišem.
Tako, da še enkrat cene ? nehajte no se hecat tako banalno, kot da ste po župi priplavali in šele včeraj na zemljo stopili, da ne bi sami vedeli in sprašujete nekaj kar že veste.
Darwin, hvala za odg. No sem vesel, da si se potrudil, veš nisem otroče in ne potrebujem kupiti nepremičnine, ker jo že imam. Po pisanju skepam da si zrela oseba.
Veš, ni mi vseeno za tiste, ki nimajo oz si ne morejo prvosciti, pa niso brezdomci ampak delajo za minimalca. Plača trgovke, pomočnice vzgojitelja, frizerke, smetarja, voznika busa, saj ves koga mislim, rajo pac, ne presega 1000 evrov. Poden. In kaksen kredit si lahko tak privosci in koliko privarcuje? Nic, ima samo za zivotarit. Fa k of pa tak status. Ful dobr. Smo se slabi k bivsa. Kaj smo nardil za rajo, nc.
In to mi ne gre,ceprav kot sam pravis to ze vem. Imas prav. Samo nisem se še zbudil in upam da so to le sanje, namrec kje je obljubljeno iz 1991.
Rbko, 07.09.2021 ob 22:45
Darwin, hvala za odg. No sem vesel, da si se potrudil, veš nisem otroče in ne potrebujem kupiti nepremičnine, ker jo že imam. Po pisanju skepam da si zrela oseba.
Veš, ni mi vseeno za tiste, ki nimajo oz si ne morejo prvosciti, pa niso brezdomci ampak delajo za minimalca. Plača trgovke, pomočnice vzgojitelja, frizerke, smetarja, voznika busa, saj ves koga mislim, rajo pac, ne presega 1000 evrov. Poden. In kaksen kredit si lahko tak privosci in koliko privarcuje? Nic, ima samo za zivotarit. Fa k of pa tak status. Ful dobr. Smo se slabi k bivsa. Kaj smo nardil za rajo, nc.
In to mi ne gre,ceprav kot sam pravis to ze vem. Imas prav. Samo nisem se še zbudil in upam da so to le sanje, namrec kje je obljubljeno iz 1991.
Z minimalcem nikjer ne svetu ne mores kupiti nepremicnine.
Sem hotel napisat par stvari samo brezveze. Premalokrat mi pade na um tocno ta sura (poglavje)
Kako ide… Nekako tako. Bom prilimal transkripcijo da vidim kolk sem zadel
Tezko svakom klevetniku podrugljivcu koji blago gomila i prebrojava ga.
I misli da ce ga blago njegovo besmrtnim uciniti.
Ne valja tako!
I jos jednom ne valja tako.
Ne valja tako neka znate pouzdano.
Dzehenem cete videti jasno.
Doista cete ga vidjeti ocigledno.
I toga dana cete za sladak zivot biti pitani.
? zamesu sm zacetek od ene druge sure
-
Zaokuplja vas nastojanje da što imućniji budete
sve dok grobove ne naselite.
A ne valja tako, saznaćete svakako!
i još jednom, ne valja tako! Saznaćete sigurno!
Ne valja tako, neka znate pouzdano,
Džehennem ćete vidjeti jasno!
I još jednom, doista ćete ga vidjeti očigledno!
Zatim ćete toga dana za sladak život biti pitani sigurno!
Rbko, 07.09.2021 ob 23:08
Wtf.
Kar bom posadil to bom žel. Če ne bom posadil nič, bom tudi žel nič. Iz nič je nič. Zgodaj moram začet sprejemat odločitve in za te odločitve tudi posledice. Bodisi dobre bodisi slabe. Včasih sem prav premalo hvaležen. Al čovjek je takav… Proklet. Ko sto pise. Vedno žudiš za nečim boljim, večjim itd.
Kakorkoli… Biče bolje… Oz niti ne vem…
Ako si sa Bogom… Čega se plašiš? Ako nisi… Čemu se nadaš?
Verjeti lažnivcem je kot pisati sebi slabo sodbo. To je storil slovenski narod. Kot pri vseh je tudi v tem narodu bil odstotek tistih, ki jim je bilo prizanešeno in to iz preprostega razloga, ker so tisti, ki so zavajali narod potrebovali nek backup, ki bi jim bil v podporo in obrambo, da je pa le vse ok in bolje.
Seveda ni bolje. V Jugoslaviji si je delavec če je bil priden lahko privoščil svojo hišo ampak ponovno ne vsak. So pa imeli boljšo perspektivo pa tudi moralni odnos družbe je bil v nekaterih pogledih boljši. Oziroma v mnogih pogledih. Danes se nemorala propagira, reklamira in gnusna družba in razmišljanje,kdo bo koga bolj okrog prinesel, okradel, uničil se hvali in povzdiguje. Povzdiguje se v idole ljudi, ki niti približno niso primerni za idole pa čeprav je idolo poklonstvo napačna smer. Država, ki se ima za samostojno ni na enem področju samostojna. Še na tem, da lasten narod “tepe” ni samostojna drugod pa še manj. Sramota je država ljudem, velika sramota in obratno od tistega kar jim je bilo obljubljeno. Seveda ljudje sami pripomorejo k temu, ker gledajo na sosednji travnik in k sosedu kaj ima pa še oni potem to hočejo. Ne vidijo pa kaj je sosed prodal v sebi in koliko sebe, da ima kar ima. Danes se vse kar imaš in naj bi bilo vredno mnogim spreminja v drek, saj se vedno več ljudi prebuja, da vrednost življenja ni v stvareh ampak v srcu. Naj bo to še bolj izpeta terminologija besed ampak tako je. To je stvarnost življenja. Lovili smo se mnogi za lažnimi sanjami in še danes se mnogi in tudi tisti,ki vidimo, kaj se dogaja opažamo, da mnogi ne vidijo in se ženejo za lažnimi obljubami, sanjami, cilji, ki jim na koncu ne bodo dali, kar so iskali ampak resnično obratno od tega.
Iz moje perspektive preživetega življenja je vedno slabše in to resnično slabše. Le nekaj je boljše, kar seveda lahko tudi odtehta vse slabo to pa je, da se ljudje prebujajo, kot temu rečem iz tega sna, vizij, ki so jim bile sistematsko vnešene v dojemanje sveta okoli sebe in čemu nameniti svoj življenjski čas.
Tisti, ki so prodali duše državljanov se danes smejijo in bahajo, kako so uspešni poleg tega pa jih še vedno mnogi branijo in jih imajo za idole. Ti slepci, ki jih podpirajo ti so prvi na tako imenovani listi,ki je potrebna za odstranitev k boljšemu jutri za prihodnost ljudi. Drugi na listi pa so tisti, ki jih z orožjem in službeno branijo in ščitijo ob enem pa sami izkoriščajo izkoriščevalski sistem, ki sloni na trpljenju in odrekanju mnogih, katerih glas, beseda in želje niso slišane niti uslišane ampak celo zatrte in utišane.
Živimo v deželi, kjer nikomur ne bi bila potrebna lakota in pomanjkanje, niti odrekanje sreči in veselju ter zadovoljstvu. Pa vendar nas namerno prodajajo in vodijo v podrejanje in pomanjkanje ter odvisnost.
Zato, morda če se bo to nadaljevalo bo še pasja hišica komu nedosegljiva da bi v njej živel in preživel zimo, ša čeprav ni pes ampak je ljudsko bitje.
Darwin477, 07.09.2021 ob 23:23
Verjeti lažnivcem je kot pisati sebi slabo sodbo. To je storil slovenski narod. Kot pri vseh je tudi v tem narodu bil odstotek tistih, ki jim je bilo prizanešeno in to iz preprostega razloga, ker so tisti, ki so zavajali narod potrebovali nek backup, ki bi jim bil v podporo in obrambo, da je pa le vse ok in bolje.
Seveda ni bolje. V Jugoslaviji si je delavec če je bil priden lahko privoščil svojo hišo ampak ponovno ne vsak. So pa imeli boljšo perspektivo pa tudi moralni odnos družbe je bil v nekaterih pogledih boljši. Oziroma v mnogih pogledih. Danes se nemorala propagira, reklamira in gnusna družba in razmišljanje,kdo bo koga bolj okrog prinesel, okradel, uničil se hvali in povzdiguje. Povzdiguje se v idole ljudi, ki niti približno niso primerni za idole pa čeprav je idolo poklonstvo napačna smer. Država, ki se ima za samostojno ni na enem področju samostojna. Še na tem, da lasten narod “tepe” ni samostojna drugod pa še manj. Sramota je država ljudem, velika sramota in obratno od tistega kar jim je bilo obljubljeno. Seveda ljudje sami pripomorejo k temu, ker gledajo na sosednji travnik in k sosedu kaj ima pa še oni potem to hočejo. Ne vidijo pa kaj je sosed prodal v sebi in koliko sebe, da ima kar ima. Danes se vse kar imaš in naj bi bilo vredno mnogim spreminja v drek, saj se vedno več ljudi prebuja, da vrednost življenja ni v stvareh ampak v srcu. Naj bo to še bolj izpeta terminologija besed ampak tako je. To je stvarnost življenja. Lovili smo se mnogi za lažnimi sanjami in še danes se mnogi in tudi tisti,ki vidimo, kaj se dogaja opažamo, da mnogi ne vidijo in se ženejo za lažnimi obljubami, sanjami, cilji, ki jim na koncu ne bodo dali, kar so iskali ampak resnično obratno od tega.
Iz moje perspektive preživetega življenja je vedno slabše in to resnično slabše. Le nekaj je boljše, kar seveda lahko tudi odtehta vse slabo to pa je, da se ljudje prebujajo, kot temu rečem iz tega sna, vizij, ki so jim bile sistematsko vnešene v dojemanje sveta okoli sebe in čemu nameniti svoj življenjski čas.
Tisti, ki so prodali duše državljanov se danes smejijo in bahajo, kako so uspešni poleg tega pa jih še vedno mnogi branijo in jih imajo za idole. Ti slepci, ki jih podpirajo ti so prvi na tako imenovani listi,ki je potrebna za odstranitev k boljšemu jutri za prihodnost ljudi. Drugi na listi pa so tisti, ki jih z orožjem in službeno branijo in ščitijo ob enem pa sami izkoriščajo izkoriščevalski sistem, ki sloni na trpljenju in odrekanju mnogih, katerih glas, beseda in želje niso slišane niti uslišane ampak celo zatrte in utišane.
Živimo v deželi, kjer nikomur ne bi bila potrebna lakota in pomanjkanje, niti odrekanje sreči in veselju ter zadovoljstvu. Pa vendar nas namerno prodajajo in vodijo v podrejanje in pomanjkanje ter odvisnost.
Zato, morda če se bo to nadaljevalo bo še pasja hišica komu nedosegljiva da bi v njej živel in preživel zimo, ša čeprav ni pes ampak je ljudsko bitje.
Namenjeno @Rbko in ostalim
Neko, 07.09.2021 ob 23:27
Ebemu darči… Ni jedna nas neče. Prijato nece ni da cuje. Merimca-šut penal… Ej ni kokoši…
Kad čemo se mi ženti? A darči? Jeli?
Če si samski in brez družice izkoristi ta čas za rast in širitev svojega duha in se ne obremenjuj toliko s tem kdaj se boš ženil in podobno. Ti preprosto nima smisla. Potrebe, lakota, žeja, takšni in drugačni nagoni vsak jih ima. Bodi, če se le da TI njihov vodič in ne oni tvoji. Saj verjetno si že toliko časa na svetu, da si spoznal, da te določeni nagoni lahko pripeljejo v nesrečo in ne samo osamljenost. Lažje je zdržati samo osamljenost, kot pa biti sam v nesreči.
Drži se
Pojasnilo, 07.09.2021 ob 22:54
Z minimalcem nikjer ne svetu ne mores kupiti nepremicnine.
Zgoraj je nekdo napisal tako “zrelo”, da mladi danes lažje pridejo do nove nepremičnine kot nekoč. Me lahko nekdo razsvetli prosim, na kakšen način, kako? To so verjetno iz rich dinasty family, slovenska reala je pač drugačna.
Darwin477, 07.09.2021 ob 23:32
Če si samski in brez družice izkoristi ta čas za rast in širitev svojega duha in se ne obremenjuj toliko s tem kdaj se boš ženil in podobno. Ti preprosto nima smisla. Potrebe, lakota, žeja, takšni in drugačni nagoni vsak jih ima. Bodi, če se le da TI njihov vodič in ne oni tvoji. Saj verjetno si že toliko časa na svetu, da si spoznal, da te določeni nagoni lahko pripeljejo v nesrečo in ne samo osamljenost. Lažje je zdržati samo osamljenost, kot pa biti sam v nesreči.
Drži se
Nisam ja sam! Imam ja darči jednog ogromne snage. Razboritog.
Grenivka422, 07.09.2021 ob 23:35
Zgoraj je nekdo napisal tako “zrelo”, da mladi danes lažje pridejo do nove nepremičnine kot nekoč. Me lahko nekdo razsvetli prosim, na kakšen način, kako? To so verjetno iz rich dinasty family, slovenska reala je pač drugačna.
Bom skusal biti cim manj nesramen.
Ves… Zgodaj je treba zacet sprejemat odlocitve. Malo se cesa odrect… No ne ravno malo. Meni je slo dosti na roko da sem vse ljudi odrezal. To je toliko tega. Se ne da vsega napisat.
Lahko pa te vprasam. Jaz sem od 19 leta svoj cel denar nosil na moro, banko, borzo. Kam pa si ga ti?
Ucasih se prav razjezim.
Ne smem se podrugivat.
Zadnjic mi je padel na um en hadis… Zalostno vse skupaj. Ni vredno nic.
Forum je zaprt za komentiranje.