Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bolje en dan živeti svoboden kot pa celo življenje kot suženj

Bolje en dan živeti svoboden kot pa celo življenje kot suženj

Odgovor na objavo uporabnika
Darwin721, 31.08.2021 ob 21:32

Lahko bi se temu tako reklo. Žalostno je, da se s sužnjelastniškim vprašanjem ukvarjamo po več sto letih, ko so se ljudje v nemogočih pogojih krute zgodovine borili za svobodo. Lahko bi rekli, da so mnogi ljudje umrli zastonj, če se kljub tehnološkemu napredku vračamo nazaj v suženjstvo. Eni to razumejo, drugi pač ne. Morda jim odgovarja suženjstvo in klečeplazenje.

Dobra razmišljanja, 31.08.2021 ob 23:16

Lahko bi se temu tako reklo. Žalostno je, da se s sužnjelastniškim vprašanjem ukvarjamo po več sto letih, ko so se ljudje v nemogočih pogojih krute zgodovine borili za svobodo. Lahko bi rekli, da so mnogi ljudje umrli zastonj, če se kljub tehnološkemu napredku vračamo nazaj v suženjstvo. Eni to razumejo, drugi pač ne. Morda jim odgovarja suženjstvo in klečeplazenje.

Tehnološki napredek je eno, duhovni aspekt pa drugo.

Duh naj bi vodil in ne telo. Ko telo vodi pa je lahko nesreča pogosta. Nekdo bi dejal um naj vodi. Že res ampak komu pripada um?

Darwin721, 31.08.2021 ob 23:20

Tehnološki napredek je eno, duhovni aspekt pa drugo.

Duh naj bi vodil in ne telo. Ko telo vodi pa je lahko nesreča pogosta. Nekdo bi dejal um naj vodi. Že res ampak komu pripada um?

No saj tako sem tudi mislila, samo sem se malo narobe izrazila. In komu pripada naš um? Hm, dobro vprašanje. Nihče si nima pravice lastiti naše ume in duše, mi sami ga moramo upravljati.

Dobra razmišljanja, 31.08.2021 ob 23:28

No saj tako sem tudi mislila, samo sem se malo narobe izrazila. In komu pripada naš um? Hm, dobro vprašanje. Nihče si nima pravice lastiti naše ume in duše, mi sami ga moramo upravljati.

Lastiti si hočejo naša telesa. Vedo pa da smo v življenju vezani na svoja telesa, če hočemo živeti z njimi.

Ker mnogi ljudje niso seznanjeni že s tisočkrat omenjeno pravno fikcijo pa se z njo identificirajo, poistovetijo. Poistovetijo se z mrtvecem z nečem, kar ni živo, kar ni bitje. Zato se govori, da živimo med živimi mrtveci ali da smo živi mrtveci. Tisti, ki so pravno fikcijo uvedli zelo dobro poznajo razliko med živim in ne živim. Ljudje mnogi pač ne. Mislijo, da vedo pa ne vedo. Ko pa jih vprašaš, kdo so pa ti povedo, da so mrtvec le, da to drugače povedo. Zato mrtvecev se ne sprašuje kaj bi ampak živi “oni” namesto njih odločijo in za njih določijo, kje, kako in na kakšen način bodo svoj neobstoj na zemlji še naprej zasedali.

Ko sem za nekoga enkrat nekaj delal, mi je rekel, vsi smo v službi princese. Sam njegovih besed nisem resno jemal, zato sem se mu posmejal. On me je pa še vedno resno gledal. Človek je bitje vrhunske inteligence. Vse je fikcija.

bolje 100 godina živjeti kao miljjunaš..

nego 1 dan u bijedi.

Darwin, imaš kakšno idejo kako izstopiti iz sistema, katerega last smo, od rojstva do smrti?

Ironija, ko to reče nepismenec, ki ga za nos vodi kdorkoli lahko fotošopa objavo na facebooku.

Ampak svet rabi klovne izgleda.

NisemOvca, 01.09.2021 ob 07:56

Darwin, imaš kakšno idejo kako izstopiti iz sistema, katerega last smo, od rojstva do smrti?

Da si čimmanj odvisen od sistema. Brez kreditov, samooskrben.

Robi nep., 01.09.2021 ob 09:49

Da si čimmanj odvisen od sistema. Brez kreditov, samooskrben.

Eh, tega se itak ne grem že vsaj 5 let.

Nobenega kredita, nobenega nepotrebnega potrošništva, večji del hrane pridelam sama, zdravim se sama …. do sem gre, naprej žal ne.

A ni nekaj takega trdil že Benito (Mussolini)?

https  ://  http://www.goodreads.com/quotes/25657-it-is-better-to-live-one-day-as-a-lion

Sicer je pa Alan Fordov pogled na to (kot ga je opisal Simpl) bolj realen in bolj po mojem okusu.

V vsakem posamezniku je neko hotenje, lahko tudi v smislu kako biti absolutno svoboden. Kdor ima svojo palačo je kot suženj privezan na to palačo.

Najbolje je lastno palačo nositi kar v sebi. Vaša palača je celo vesolje. Vaša vrednost je več kot neskončna, neskončno večja od kompletnega vesolja.

Še bolše pa je živeti celo življenje svoboden kot en dan suženj.

ako niste zadovoljni sa sobom

odite u predsoblje

Imam

Darwin758, 01.09.2021 ob 13:16

Imam

Namenjeno @NisemOvca

Samo ko je en dan tako kratek…

simpl, 01.09.2021 ob 11:31

ako niste zadovoljni sa sobom

odite u predsoblje

Če je tebi v tej temi do provociranja in izzivanja, potem takoj dobim sliko o človeku, kdo je in kakšen je.

Provokator, 01.09.2021 ob 13:26

Če je tebi v tej temi do provociranja in izzivanja, potem takoj dobim sliko o človeku, kdo je in kakšen je.

če je v VAS, v tej temi zgolj do etiketiranja oseb na podlagi dovtipov, za katere očitno niste niti slišali, takoj vem ..kaj..koliko je ura??

Torej?

Nam jo boš razkril ali obdžal zase?

NisemOvca, 01.09.2021 ob 13:37

Torej?

Nam jo boš razkril ali obdžal zase?

Izpis, izbris iz sistema.

“Lastnik” pravne fikcije, ki je bila ob vašem rojstvu “ustanovljena” je država. Tako, pravna fikcija ni pod vašo avtoriteto ampak pod državno.

Npr. nekateri se s tem ubadajo že nekaj časa, zato so tudi ustanovili sodišče običajnega prava, preko katerega naj bi ti omogočili,da postaneš lastnik svoje pravne fikcije ti in ne več država. Tako država izgubi avtoriteto nad tvojo pravno fikcijo in avtoriteta pripada tebi.

( https://www.commonlawcourt.com/ )

————————————–

Bistveno za rešitev iz suženjstva pa je prvi korak. Ta korak pa je, da se zaveš, kaj so okovi, kaj je veriga na kateri si ali drugače, kaj jo predstavlja.

Ta omemba zgoraj je le ena od načinov s katerimi se nekateri ljudje spopadajo z okovi, ki so jim bili nadeti.

Npr. ljudje pa povejte mi, kolikokrat v življenju ali če sploh kdaj pa ste se vprašali zakaj je beseda takšna, kot je in kaj je beseda. Npr davčni ZAVEZANEC?

Dajte, dajte preberite še enkrat ZAVEZANEC.

Dajte ponovno, : ZAVEZANEC

No, samo za vas, dajte še enkrat prosim vas : ZAVEZANEC.

Zavezan, zvezan. Kako bi se počutili, če vas nekdo zaveže? Bi bili svobodni?

Bi vaše roke, noge, telo bilo svobodno, če pa bi bili ZAVEZANI, ZVEZANI?

ALI SPLOH RAZUMETE KAJ SE DOGAJA IN KAKO DALEČ JE ŠLO?

Povedo vam, da ste zavezani, zvezani MNOGI pa se ne vprašate. KAJ, KAJ SEM ZAVEZAN?

Zakaj sem zavezan, če sem svoboden?

ZBUDITE SE

Gremo še kako drugo besedo?

Npr. PODJETNIK

Kaj?

No dajmo še enkrat: PODJETNIK

Dajmo, dajmo še enkrat: PODJETNIK

POD——————–JETNIK

Kdo je JETNIK? Kaj ni to nekdo, ki je v JEČI in ni svoboden?

ZBUDITE SE

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close