“Vplivnice”
Bolj ko svet drvi v propad, bolj beremo o hudem matranju “vplivnic”, kako so lepe, potujejo, rešujejo svet, so pohotne, prodajajo itd. Na bruhanje mi gre najprej slovenski izraz “vplivnice”, ma naj odurne pr…e raje grejo delat, ne pa da slikajo skoraj da ne svoj drek in izcedek ….. Lepijo fotke svojih nerojenih otrok, širijo pedofilijo … Slikajo se na pol gole. Fuj golazen. Zato pa gre vse u maloro. Delavska vrednota se je totalno razgubila. One so vplivnice, na koga one vplivajo, edino na norce. Imajo hudo pomanjkanje samozavesti
Meni je vseeno kaj počnejo, dokler ne pride do vprašanja PRAVICE OTROK. To, kar počnejo razne insta mame je kršenje otrokovih pravic. In za razliko od otroškim filmskih zvezd in podobno, katere že ščiti ustrezna zakonodaja pred izkoriščanjem (lastnih staršev), za te uboge otročke, ki jih mame “razprodajajo” po instagramu, ni nobene zakonske regulative. Staršem, ki se prezentirajo kot da so najboljši starši na svetu, ki imajo odgovore na vsa starševska vprašanja, pa je očitno pomembno samo da so na račun svojih otrok popularni. Figo jih briga za dobrobit lastnih otrok, sicer jih ne bi na takšen način izpostavljali in to nenehno, cele dneve. Nekateri od zjutraj, ko se zbudijo dokler ne gredo spat. To je res pretirano. Pa dvomim, da ima kateri od staršev urejene ustrezne pogodbe in vse, kar gre zraven, za takšno dejavnost, kjer v resnici njihov otrok DELA za njih.
Se bojim, da bomo čez nekaj let priča ohoho tožbam lastnih staršev.
Kot so napisali v naslovu enega od člankov v Guardianu: To ni igra, če s tem služiš denar
Toplo priporočam v branje
Za kozlat, 31.08.2021 ob 16:15
Bolj ko svet drvi v propad, bolj beremo o hudem matranju “vplivnic”, kako so lepe, potujejo, rešujejo svet, so pohotne, prodajajo itd. Na bruhanje mi gre najprej slovenski izraz “vplivnice”, ma naj odurne pr…e raje grejo delat, ne pa da slikajo skoraj da ne svoj drek in izcedek ….. Lepijo fotke svojih nerojenih otrok, širijo pedofilijo … Slikajo se na pol gole. Fuj golazen. Zato pa gre vse u maloro. Delavska vrednota se je totalno razgubila. One so vplivnice, na koga one vplivajo, edino na norce. Imajo hudo pomanjkanje samozavesti
Sej to je to, slikajo svoje gole riti zraven otrok, in se grejo dobre mame. Koliko pedofilom in mladih gledate stvari?! Od mojega soseda sin je mladoleten pa je nekako prišel na splet od neke lepe afne in so imel doma ful probleme, ker je fant mislil da je v reali tudi tako, še neko sošolko je nagovarjal za neke pisdarije. Adijo pamet. Ko bodo ti otroci enkrat odrasli, bodo res kot praviš padale tožbe. Naj se raje ukvarjajo z otroki, grejo v knjižnico, na piknik v naravi itd. Vplivnice my ass
Noben zares dober starš ne bo do te mere izpostavljal svojega otroka na spletu, da lahko vsakdo, ne le npr. družinski člani, vidi vse, kar se dogaja okoli njega tekom dneva. ko je vese, žalostne, njegov dejavnosti. Še manj ga prosil, anj mu pozira z nekimi mumbojumbo izdelki, oblekami, igračami. Pozabi, da je to tvoj otrok. To je otroška delovna sila, ki ti ure in ure pozira, da ti neke kozlarije objavljaš in služiš denar na ta račun.
Mene niti ne zanima, kaj ti ljudje govorijo, propagirajo. Ko vidim, da prodajajo svojega otroka na takšen način, sem videl dovolj. Noben pri zdravi pameti tega ne bo delal.
Meni je smešno, ko napišejo mediji, da je ta pa ta vplivnica, naredila to pa to. Potem pa pogledaš pa kar neka neznana ženska.
Ne vem kdo so to vplivnice? Jaz jih ne poznam.
Mogoče eno žensko, ki jo poznam, bi lahko štelo v to kategorijo. Stalno vse pofotka. Sebe v erotičnem spodnjem perilu recimo pa da na fb. Pa, ko je dojila, je seveda to tudi objavila gor. Pa kar naprej kaj objavlja. Potem pa gre recimo nekam na nek ogled in reče, da ona pa to na fb objavlja in da pričakuje, da bo imela zastonj ogled. Ona in familija. Pa pogosto ji uspe, vsaj tako pravi ona. Tako, da, če je to vplivnica, ji fajn uspeva. Ima pa ogromno sledilcev na fb, ker da gor na pol gole fotke. Kako pa mož gleda na to, ko se neki deci slinijo po njegovi ženi, pa ne vem :).
wd40665, 31.08.2021 ob 19:45
Gre za napačno oznako, ne reče se vplivnica, ampak samopromotorka.
Ja tako, ego nabija, samovšečnost ponujajo za objave na netu. Meni je to nesprejemljivo. Tudi njihovo življenje me ne zanima, to kar so izbrali, bo nekoč morda pustilo kje posledice. Lahko pa da ne. A v tem kaosu po svetu se nikoli ne ve, kaj lahko nekdo zlorabi, in mnogo se jih namensko izpostavlja, ne vedo pa, da je ta bazen gledalcev neskončen.
Grenivka422, 31.08.2021 ob 19:52
Ja tako, ego nabija, samovšečnost ponujajo za objave na netu. Meni je to nesprejemljivo. Tudi njihovo življenje me ne zanima, to kar so izbrali, bo nekoč morda pustilo kje posledice. Lahko pa da ne. A v tem kaosu po svetu se nikoli ne ve, kaj lahko nekdo zlorabi, in mnogo se jih namensko izpostavlja, ne vedo pa, da je ta bazen gledalcev neskončen.
Njihovo življenje? Puhlo, brez vsebine, brez smisla. Kot življenje vseh narcisov, sami sebi smisel, ostali niti ne opazijo, ko zginejo.
hja385, 31.08.2021 ob 20:01
Vsi ti ljudje ne bi imeli “službe” če bi jih ljudje ne gledali. Tako preprosto je to 🙂
Mene pa res zanima, kdo te ljudi sploh spremlja in jih resno jemlje?? ?? Danes so prišli časi, da če bodo insta influencerke svoj drekec zapakirale v celofan, bi bil to top izdelek leta, vsi bi ga kupovali ? tam nekje v neki stari temi sem zasledila, kako je vedno več ljudi, ki niso na FB ali na Insta … Tudi sama nisem nikjer in pri nas doma se temu na velik lok izognemo. Gledamo vse drugo kot pa kaj prodaja tista mama sita ali afna 🙂
Jeba289, 31.08.2021 ob 22:03
Se mal pa bodo pričele beli tok prodajati v steklenički. V faco so vse iste, videz duck face in tudi obnašanje je podobno temu…
Hehehehe tale je pa dobra … In tako so prepričane da so privlačne s šobami, kot da bi jih sršen popikal. Te insta dekline in eni pobje res tonejo v neko sfero brez povratka.
Za kozlat, 31.08.2021 ob 22:08
Hehehehe tale je pa dobra … In tako so prepričane da so privlačne s šobami, kot da bi jih sršen popikal. Te insta dekline in eni pobje res tonejo v neko sfero brez povratka.
Samo res! Duckface so pa res vse! Tiste, ki niso v resnic, si pa z raznimi aplikacijami napumpajo usta. Prav za bruhat.
Priznam da včasih pogledam. Kar vse po vrsti in se smejim. Vse iste, kot jajce jajcu, pa še isti šrot prodajajo in neke kode z apopust. Pa saj firme danes vsakemu dajo popust, ne rabiš eno sponzorušo fehtat za njenih -10%.
Je pa res smešno če na hitro preskloraš več takšnih žensk. Kot da bi pristal na drugem planetu, kjer živijo neka čudna bitja z napihnjenimi ustnicami. Kot lutke na baterije, kjer ni nobenih zahtevnejših miselnih procesov.
tabletomanke, 31.08.2021 ob 23:29
A te vplivnice ali kako jim rečete, sploh jedo normalno hrano ali samo te pripravke, praške, tablete, čajčke, ki jih reklamirajo? Če bi one vse to res pojedle, bi morale vsak teden na izpiranje želodca!
Vse za “lepoto in vpliv” bi šle tudi na izpiranje želodca ?
Te botox ropotulje s kodami za popuste so uničile Instagram in vse, kar je bilo dobrega in estetskega na instagramu. Kot da bi na TV preklopil na kanal s TV prodajo. Živi dolgčas. In za njih je to služba. Saj po eni strani jih razumem, se s tem ukvarjajo več kot 8 ur dan, ampak lepo vas prosim… otroci in vse to… pa nek lažen blišč in razkošje, v resnici pa otroka zaposluješ, da ti služi kruh.
Danes res že težko najdeš kakšen zanimiv profil, na katerem ni teh sponzorskih objav. Še glasbeniki samo še neke “paštete” prodajajo, ne pa predstavljajo svojo glasbo.
uničile so instagram, 01.09.2021 ob 09:20
Te botox ropotulje s kodami za popuste so uničile Instagram in vse, kar je bilo dobrega in estetskega na instagramu. Kot da bi na TV preklopil na kanal s TV prodajo. Živi dolgčas. In za njih je to služba. Saj po eni strani jih razumem, se s tem ukvarjajo več kot 8 ur dan, ampak lepo vas prosim… otroci in vse to… pa nek lažen blišč in razkošje, v resnici pa otroka zaposluješ, da ti služi kruh.
Danes res že težko najdeš kakšen zanimiv profil, na katerem ni teh sponzorskih objav. Še glasbeniki samo še neke “paštete” prodajajo, ne pa predstavljajo svojo glasbo.
ni ti treba stisnit follow gumba, a veš. lahko tudi blokiraš
ko sta se unadva kaj sta že fotrneki začela na orto na facebooku prodajat in so ene tri flenče, ki jih imam za prijateljice začele v eno šerat vsak drek, ki sta ga objavila, sem ju pač blokirala
in pojma nimam, kaj počneta. ker me ne zanima.
isto na IG
sledim samo temu, kar me zanima. kode za pospeševanje prodaje preskočim. gre zelo enostavno
če ni publike, če ni ljudi, ki bi klikal na njihove kode in linke (svajpap), tud nihče ne bo več sodeloval z njimi
Chluee, 01.09.2021 ob 11:19
Vplivnic ne bi bilo brez obozevalcev-ki jim dajejo vrednost -zdolgocasnezi, ki svoj cas namenijo lajkanju in delujejo se bolj zgubljeno kot same vplivnice. Zamislite se nad svojimi lajki, kdo z vami upravlja in kaj ucite otroke.
Jaz nisem nikoli lajkal niti enega posta od teh slovenskih vplivnic. Niti jih ne spremljam. Mi pa IG sam kaže njihove profile. Eno kot profili, ki so kao popularni na moji lokaciji, drugo pa sponzorirane objave. Ja, lahko bi jih blokiral, imate prav.
Mislim pa, da večina teh vplivnic operira s kakšnimi sto ali nekaj sto resničnimi sledilci, ostalo so pa kupljeni sledilci. Vsaj tako je videti, tudi po številu lajkov, ki kljub temu, da ob objavi navedejo en kilometer hashtagov, ne doseže nekih višav. Toliko lajkov ima lahko že en navaden profil sosedove Francke s sto sledilci, znanci, ki recimo objavi eno zanimivo sliko z dopusta.
Pa moramo upoštevat tudi to, da se tudi lajki lahko kupijo.
Forum je zaprt za komentiranje.