“Vplivnice”
Grenivka422, 31.08.2021 ob 21:52
hja385, 31.08.2021 ob 20:01
Vsi ti ljudje ne bi imeli “službe” če bi jih ljudje ne gledali. Tako preprosto je to 🙂
Mene pa res zanima, kdo te ljudi sploh spremlja in jih resno jemlje?? ?? Danes so prišli časi, da če bodo insta influencerke svoj drekec zapakirale v celofan, bi bil to top izdelek leta, vsi bi ga kupovali ? tam nekje v neki stari temi sem zasledila, kako je vedno več ljudi, ki niso na FB ali na Insta … Tudi sama nisem nikjer in pri nas doma se temu na velik lok izognemo. Gledamo vse drugo kot pa kaj prodaja tista mama sita ali afna 🙂
Kot lahko vidiš po tej temi veliko ljudi.
Če jih resno jemljejo ali pa ne v bistvu nima dosti veze, ker sponzorstva dobivaš na podlagi št. sledilcev in analitike koliko komunicirajo oz. so dejavni na tvojem profilu. Za to je pa dosti vseeno ali jim daš like, ali dislike, ali jih hvališ in ploskaš ali jim pišeš da so bljek ali pa jih samo gledaš dan za dnem. V bistvu vsi ti ljudje v tej temi ki gledajo to pripomorje k temu da je tega vedno več, ker veliko mladih (in starejših) ve da se da s tem služit. Ker ljudje gledajo. Nima veze ali zaradi nadušenja ali zaradi zgražanja.
Se je pa za vprašat kaj točno je z ljudmi, da svoj dragoceni čas zapravljajo za gledanje nečesa kar jim ni všečno. Ima kdo v tej temi odgovor na to mogoče? Vam ni škoda časa gledat vse to da se lahko potem zgražate? Nimate nič drugega bolj produktivnega za počet? Pa ne bevskat da ne gledate, ker če ne gledate kako vraga potem veste kaj vse se dogaja 🙂
Res težko razumem osebe kot je Iris Mulej, ki da ima neko razkošno življenje v Črni gori, da te svoje otroke tako vlači po internetu. Pa to ni ena objava na dan. To je skozi nekaj. A je ženska čisto počena ali kaj? Pa ne more otrok odraščat na očeh internetnih firbcev!
Ok, tista dva zmedena Mamcita in cool fotr, očitno od tega živita in drugega ne znata. Ampak Iris, če že mora to delat, naj sebe “prodaja”, kot bivša Miss, model, Playmate itd. otroke tako razgaljat je meni nekaj tako groznega in podlega. Pa njena otroka sta res luštna, razumem,da ju rada pokaže. Ampak ta mala se je že večkrat uprla, naj je ne snema. Ne vem če je njej to sploh jasno, da otroku to ni igra, da ga to lahko tudi moti in zaznamuje za vse življenje, pa če ne prej, takrat ko gre v šolo in te objave začnejo komentirati tudi sošolci. To ni nekaj, kar je otrok te starosti sposoben normalno sprocesirati v življenju.
hja423, 01.09.2021 ob 12:42
Kot lahko vidiš po tej temi veliko ljudi.
Če jih resno jemljejo ali pa ne v bistvu nima dosti veze, ker sponzorstva dobivaš na podlagi št. sledilcev in analitike koliko komunicirajo oz. so dejavni na tvojem profilu. Za to je pa dosti vseeno ali jim daš like, ali dislike, ali jih hvališ in ploskaš ali jim pišeš da so bljek ali pa jih samo gledaš dan za dnem. V bistvu vsi ti ljudje v tej temi ki gledajo to pripomorje k temu da je tega vedno več, ker veliko mladih (in starejših) ve da se da s tem služit. Ker ljudje gledajo. Nima veze ali zaradi nadušenja ali zaradi zgražanja.
Se je pa za vprašat kaj točno je z ljudmi, da svoj dragoceni čas zapravljajo za gledanje nečesa kar jim ni všečno. Ima kdo v tej temi odgovor na to mogoče? Vam ni škoda časa gledat vse to da se lahko potem zgražate? Nimate nič drugega bolj produktivnega za počet? Pa ne bevskat da ne gledate, ker če ne gledate kako vraga potem veste kaj vse se dogaja 🙂
Jaz gledam bivše sošolke.
težko razumem, 01.09.2021 ob 12:45
Res težko razumem osebe kot je Iris Mulej, ki da ima neko razkošno življenje v Črni gori, da te svoje otroke tako vlači po internetu. Pa to ni ena objava na dan. To je skozi nekaj. A je ženska čisto počena ali kaj? Pa ne more otrok odraščat na očeh internetnih firbcev!
Ok, tista dva zmedena Mamcita in cool fotr, očitno od tega živita in drugega ne znata. Ampak Iris, če že mora to delat, naj sebe “prodaja”, kot bivša Miss, model, Playmate itd. otroke tako razgaljat je meni nekaj tako groznega in podlega. Pa njena otroka sta res luštna, razumem,da ju rada pokaže. Ampak ta mala se je že večkrat uprla, naj je ne snema. Ne vem če je njej to sploh jasno, da otroku to ni igra, da ga to lahko tudi moti in zaznamuje za vse življenje, pa če ne prej, takrat ko gre v šolo in te objave začnejo komentirati tudi sošolci. To ni nekaj, kar je otrok te starosti sposoben normalno sprocesirati v življenju.
Zakaj točno to spremljaš? Mislim a res nimaš kaj bolj pametnega za počet?
jaz pa težko razumem, 01.09.2021 ob 13:03
Zakaj točno to spremljaš? Mislim a res nimaš kaj bolj pametnega za počet?
Recimo da zato, ker določene osebe poznam in bi izpadlo čudno, da jim neham slediti.
Je pa s to Iris tako, da so njeni storiji vedno prvi, ker nenehno nekaj objavlja. Bi jo res treba dat na ignore, ker potem drugih bolj smiselnih objav ne vidim.
A ni imela Teja Jugovic nekoč redno službo na Elektro Ljubljana, mislim, da je v nekem intervjuju to omenila sama, in da greš v teh negotovih časih pustit službo za nedoločen čas v zameno za neko afnanje na spletu, moraš biti tudi malo trčen. Seveda se ni lotila nekega resnega samostojnega posla, ampak ji je glavna okupacija afnanje na instagramu. Pa izpostavljanje otrok, praktično od rojstva naprej. Res lepa popotnica, da lahko cel svet gleda tvojo posrano rit in vse kupčke, ki si jih podrl v otroštvu. Otroci ji bodo najbrž na moč hvaležni!
freespirit221, 01.09.2021 ob 14:30
Ja hvalabogu! so se znašle,da pridejo na lahek način do denarja! Ti si pa zavistna
To pa res ni lahek način, da cele dneve nekaj snemaš in objavljaš. Pa snemaš froce ko odpirajo škatle, pa ko se igrajo, jedo tablete, sirupe, plavajo, ščijejo v plenice in še in še. Pa prepričuješ folk, naj izkoristiti tiste tvoje kode za popust. žin tako jovo an novo, dan za dnem. Pa loviš roke za objavo teh svojih videov, da ugodiš željam naročnika. Pa se še s kreteni ukvarjaš, ki ti pošiljajo neprimerna sporočila. Je to res lahek način, da svojo intimo prodajaš? In intimo svojih otrok, ki bi morali biti najbolj zaščiteni in neizpostavljeni spletnim šakalom? Da o pedofilih niti ne govorim. Meni je to neke vrste novodobno klošarjenje. Včasih so otroke vozili na avdicije za reklame (pa je bilo tam 90% otrok raznih socialcev in Romov, neumiti in razcapani), danes pa nekatere mame služijo z lastnim otrokom na netu. To je najtežje zaslužen denar. In če res ni nuja, da te pesti silna revščina, ni vredno. Ni vredno otroka oropati srečnega in varnega otroštva in zasebnosti doma, kjer bi se moral počutiti varno, ne pa postavljen na ogled celemu svetu. ampak otrok tega še en ve. Ker je zrasel gor s tem, da mu je mati tiščala telefon pred nos. Ne ve, da obstaja še nek drugačen svet, kjer niso mame obsedene z instagramom in kjer imajo otroci lahko normalno, mirno otroštvo.
Dojenček z naslovnice albuma Nirvane Nevermind toži band. v resnici bi moral tožit starše, da so ga tako “prodali”.
Resnično me zanima, kako bodo pri 30 na to insta izpostavljanje gledali otroci, ki so danes zvezde insta mama postov.
račka, 01.09.2021 ob 13:25
A ni imela Teja Jugovic nekoč redno službo na Elektro Ljubljana, mislim, da je v nekem intervjuju to omenila sama, in da greš v teh negotovih časih pustit službo za nedoločen čas v zameno za neko afnanje na spletu, moraš biti tudi malo trčen. Seveda se ni lotila nekega resnega samostojnega posla, ampak ji je glavna okupacija afnanje na instagramu. Pa izpostavljanje otrok, praktično od rojstva naprej. Res lepa popotnica, da lahko cel svet gleda tvojo posrano rit in vse kupčke, ki si jih podrl v otroštvu. Otroci ji bodo najbrž na moč hvaležni!
Pa puste Tejo, no. Zadnjič je potožila, kako so ljudje nesramni do nje. Mi je milo storilo.
Ni lahko biti vpliven v Sloveniji, ker te vsi po vrsti zaničujejo.
Po svoje mi je simpatična … samo več kot 2 minute jo ne smem poslušat na IG …
to ni lahek način, 01.09.2021 ob 14:56
To pa res ni lahek način, da cele dneve nekaj snemaš in objavljaš. Pa snemaš froce ko odpirajo škatle, pa ko se igrajo, jedo tablete, sirupe, plavajo, ščijejo v plenice in še in še. Pa prepričuješ folk, naj izkoristiti tiste tvoje kode za popust. žin tako jovo an novo, dan za dnem. Pa loviš roke za objavo teh svojih videov, da ugodiš željam naročnika. Pa se še s kreteni ukvarjaš, ki ti pošiljajo neprimerna sporočila. Je to res lahek način, da svojo intimo prodajaš? In intimo svojih otrok, ki bi morali biti najbolj zaščiteni in neizpostavljeni spletnim šakalom? Da o pedofilih niti ne govorim. Meni je to neke vrste novodobno klošarjenje. Včasih so otroke vozili na avdicije za reklame (pa je bilo tam 90% otrok raznih socialcev in Romov, neumiti in razcapani), danes pa nekatere mame služijo z lastnim otrokom na netu. To je najtežje zaslužen denar. In če res ni nuja, da te pesti silna revščina, ni vredno. Ni vredno otroka oropati srečnega in varnega otroštva in zasebnosti doma, kjer bi se moral počutiti varno, ne pa postavljen na ogled celemu svetu. ampak otrok tega še en ve. Ker je zrasel gor s tem, da mu je mati tiščala telefon pred nos. Ne ve, da obstaja še nek drugačen svet, kjer niso mame obsedene z instagramom in kjer imajo otroci lahko normalno, mirno otroštvo.
Dojenček z naslovnice albuma Nirvane Nevermind toži band. v resnici bi moral tožit starše, da so ga tako “prodali”.
Resnično me zanima, kako bodo pri 30 na to insta izpostavljanje gledali otroci, ki so danes zvezde insta mama postov.
Si se kdaj vprašala kaj si bodo tvoji otroci mislili o svoji mami ki čas zabija za gledanje tujcev kaj počnejo s svojimi družinami namesto da bi čas s svojo preživljala?
Če ti cel dan postaš in nimaš normalnega lajfa z družino, to še ne pomeni, da ga tudi tisti, ki to vidijo, nimajo. Oni se s tabo ukvarjajo par sekund, toliko da se malo nasmejijo ob koncu dneva, toliko kot traja tvoj story, ti pa z njimi očitno cel dan, ko za njih pripravljaš insta zabavo.
Saj njim to namenjaš, kajne? Brez njih si nula.
Tisti, ki pravite, da nimajo vpliva na nikogar, ker jih vi ne poznate ali ker niste na družbenih omrežjih, ste pač za svetom. Maketing je iz časopisov, radijev šel na družbena omrežja, kjer dosega predvsem mlado publiko. Celo vlada plačuje promocije preko influencerjev – na primer lani “ostani doma”, letos pa za cepljenje (če poguglate strategijo cepljenja, so influencerski kanali navedeni kot način promocije, to niso nobena ugibanja ali teorije…)
Mene najbolj moti, da na tem področju nihče ne upošteva nobenih pravil, zakonodaje (nisem na tekočem, ali so jo sploh uredili…), vsak drug način promocije je pod drobnogledom inšpekcij, pomembne so velikosti črk, procenti, vsebina, če za promocijo slikaš otroke, moraš imeti stvari ustrezno prijavljene…. samo na družbenih omrežjih se zdi, da lahko vsak počne, kar hoče, ogromno je tudi zavajanja.
Na družbenih omrežjih sledim največ tujcem, ki se ukvarjajo z isto dejavnostjo, kot jaz, vmes pa imam tudi nekaj slovenskih influencerjev. Bi rekla, da jim sledim iz firbca, saj sem že malo prestara, da bi bila njihova ciljna publika. Rada pas kakšno kolegico tudi kaj pokritiziram ali komentiram.
No, Iris Mulej ne sledim, imam pa na tapeti cool mamacito… Upam, da se bo ženska nekega dne zavedla, kakšno škodo dela svojim otrokom. Večkrat je že sina posnela, ko se je oblekel kot punčka in celo naličil. Čeprav se njej zdi vse skupaj nedolžna otroška igra in posnemanje sestrice, mu lahko take slike precej škodijo, ko bo malo večji. In če zakoni predpisujejo, kakšne in koliko reklam je lahko med risankami, lahko kul mamacita promovira vibratorje in nešteto pripomočkov ne glede na to, da ji sledi ogromno najstnic od 10 let naprej… Koliko se da zaslužiti z otroki je dober primer tudi Barbara Završnik, ki hčere najprej ni želela kazati, ko pa je videla, da se vzgojni nasveti dobro prodajajo, pa je začela kazati svojo hči. Videti je, da se ji je materialno stanje od takrat zelo izboljšalo… Še boj kot otroci pa so mi smešni partnerji, ki jih vplivnice potegnejo v svoje videe… na primer kot tisti copat od lepe afne…
Aja, pa še nekaj mimogrede, pri tujih influencerjih sem že zasledila, da so jih ljudje prijavili socialni, ker so neprimerno ravnali z otroki ali jim kaj takega rekli, ko so snemali story za instagram, Samo čakam, da se še tu začne kaj takega…
daj daj, 01.09.2021 ob 15:50
Če ti cel dan postaš in nimaš normalnega lajfa z družino, to še ne pomeni, da ga tudi tisti, ki to vidijo, nimajo. Oni se s tabo ukvarjajo par sekund, toliko da se malo nasmejijo ob koncu dneva, toliko kot traja tvoj story, ti pa z njimi očitno cel dan, ko za njih pripravljaš insta zabavo.
Saj njim to namenjaš, kajne? Brez njih si nula.
oni morajo vsak dan objaviti čim več storijev, čene so ničle in ni pogodb… Meni ni treba pogledati na instagram tudi par dni…
Ja res so se znašle. Pravo kariero so si zgradile poslovnice 🙂 nekdo je gor omenil, da jim očitno dobro gre če jih veliko ljudi gleda, celo naši otroci. Normalni starši bodo svoje otroke opozorili na vse nevarnosti in pasti taksnega življenja, ki to ni. In to, če tukaj komentiramo o tej temi, ne pomeni da jih gledamo.
Grenivka422, 01.09.2021 ob 16:36
Ja res so se znašle. Pravo kariero so si zgradile poslovnice 🙂 nekdo je gor omenil, da jim očitno dobro gre če jih veliko ljudi gleda, celo naši otroci. Normalni starši bodo svoje otroke opozorili na vse nevarnosti in pasti taksnega življenja, ki to ni. In to, če tukaj komentiramo o tej temi, ne pomeni da jih gledamo.
Če jih ne gledate kako potem veste kaj vse objavljajo in kdo sploh so? 🙂
mal se motiš, 01.09.2021 ob 16:25
oni morajo vsak dan objaviti čim več storijev, čene so ničle in ni pogodb… Meni ni treba pogledati na instagram tudi par dni…
Ah, whatever. Če bi bile te vplivnice odvisne od mojih ogledov in ogledov meni podobnih, bi vse propadle.
Mnenje pa vseeno lahko imam o tem.
Socialna omrežja so del tega s čimer se nekateri tudi profesionalno ukvarjamo. Ne kot vplivnice. Drugače.
Zanima nas, kaj se tam dogaja.
In ja, kot je že nekdo omenil, med drugim tudi pomanjkljiva regulativa na tem področju, pa če gremo od otrok dalje do prijave zaslužka fursu.
Mene zanimajo točno določene objave naših vplivnežev. Recimo, kako so se odzivali v kampanji za referendum o vodi in podobno.
Da to gledajo samo najstniki, ni res. Se pa bojim, da tega ne gledajo tisti, ki bi morali. Ukrepati.
Neetično, ne pa free spirit!
https://medium.com/@cristianlara/is-instamom-ethical-7669b1e7bbc4
“When a mother and child’s natural interactions are interrupted to pose and take a photo designed to please the thousands of strangers who follow that mother on Instagram, their scripted exchange is detrimental in shaping the child’s view of reality. The behaviors that these mothers normalize for their children are, in fact, not normal at all. Children should not grow up in their most crucial developmental stages with the expectation that every moment to be posed and scripted. They should be able to freely develop, laugh, grow, learn, and have genuine moments with their loved ones that are not interrupted with an intrusive recording device.”
sami sebi lažete, 01.09.2021 ob 16:44
Če jih ne gledate kako potem veste kaj vse objavljajo in kdo sploh so? 🙂
Zato omenjam ker so vsi z njimi obsedeni in ko odprem internet za novice recimo, mi butne direkt v glavo kakšna reklama. Una afna je celo na jumbo plakatu!! Res smo u podnu, da se mora mladina zgledovat po samovšečnicah. Naj živi kakor ji paše, me ne moti, a z objavami pa te šobe delajo nepopravljivo škodo mladini. To je pa zato, ker ni jasne zakonodaje na tem področju.
Grenivka422, 01.09.2021 ob 17:12
Zato omenjam ker so vsi z njimi obsedeni in ko odprem internet za novice recimo, mi butne direkt v glavo kakšna reklama. Una afna je celo na jumbo plakatu!! Res smo u podnu, da se mora mladina zgledovat po samovšečnicah. Naj živi kakor ji paše, me ne moti, a z objavami pa te šobe delajo nepopravljivo škodo mladini. To je pa zato, ker ni jasne zakonodaje na tem področju.
Te reklame oni sami plačujejo. Kaj misliš kdo je Lei plačal jumbo plakat, MOL?
Te vplivnice, ki na IG razkazujejo svoje otroke in na podlagi njih pridobivajo sledilce …. so v bistvu zelo nezanimive in prazne! Tako prazne, da nimajo kaj za pokazat in povedat, če se ne tiče otrok. Kaj bodo take vplivnice počele, ko se bodo otroci uprli in ne bodo več sodelovali? Saj drugega kot služiti na tuj račun in mešati meglo več kot očitno NE znajo. Zdaj bo pa zamera z njihove strani, kako da smo predrzni in nesramni. ?
Forum je zaprt za komentiranje.