Ste že kdaj napisali pogrebni govor?
Sem jih napisala že več in sem jih tudi prebrala – v cerkvi ali pa ob grobu. Po navadi me za to prosijo znanci ali prijatelji. Vedno naredim uslugo in napišem, ni pa vedno enostavno. Tudi po tolikem času imam še vedno malo treme. Mi je pa še vedno do sedaj uspelo prebrati gladko in tekoče, brez, da bi me zlomilo. Ni enostavno, res ne.
Moj mož je ravno te dni napisal govor za pokojnim prijateljem in mi ga dal doma prebrati. Nisem zmogla v kuhinji prebrati. So me zalile solze. Lepo je napisal, osebno, čustveno.
Na pogrebu ga je prebral lepo, počasi, tudi glas se mu ni zatresel.
Prosila ga je vdova in ni želel zavrniti. Je pa profesor in stalno govori občinstvu. Tudi jaz predavam, ampak tak govor bi res zelo, zelo, zelo težko imela.
Darwin150, 25.08.2021 ob 20:54
Kako si pa to obrnil sedaj? Ljudje kao nosimo vsak svoj križ potem pa gremo kao med zvezde. Se pravi je ravno obratno al kako?
Za @xrobe
Darwin150, 25.08.2021 ob 20:54
Za @xrobe
Vse je animacija. Center animacije je znotraj posameznika. Lahko se postavimo v center animacije in je center okrog nas. Bleščečo sijočo neskončno majhno zvezdico si lahko predstavljamo kot neskončno manjšo od atoma. (ljudje smo programmable)
Forum je zaprt za komentiranje.