Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Še sledite tehnološkemu razvoju? Jaz ne.

Še sledite tehnološkemu razvoju? Jaz ne.

Jaz več ne. Od nekdaj sem tehnološki navdušenec, sprejel sem vse, na vse sem se spoznal, vse sem takoj osvojil in uporabljal. Zdaj pa opažam da so vsaj za moj okus stvari šle že predaleč.

Nočem več sledit. Nočem imet 5 displejov v avtu, hočem gumbe. Nočem imet hladilnika in pralnega stroja povezanega na internet.

Telefon mi gre na jetra, ker so nas vse aplikacije priklenle na njega in ga zijam celi dan. Resno razmišljam da se ga rešim in kupim cigl na tipke.

Nevem ali je to zaradi starosti, ali je vsega že enostavno preveč?

Smilijo se mi moji otroci kaj jih čaka. Jaz sem še imel lepo analogno otroštvo in ravno takrat se je začel dogajat prestop v digitalno. Oni drugega ne poznajo. Pri 11 letih je ena izmed pomembenjših stvari v življenju število lajkov na tiktoku.

Tehnologija je sla malce predalec.

. https://youtu.be/riOndq_WDLA

Zadnjic sem ugotovila, da ne znam vec tv gledat. Odkar ga doma nimamo, je sel razvoj toliko naprej, da danes ne bi vec znala prizgati tv in poiskati pravega programa, kje so se neki voyoti in zamaknjeno gledanje in ostalo.

Mulci menda znajo, ker so se naucili pri prjatlih.

Saj sam določaš, koliko tehnologije hočeš v življenju. Če ti “pametne” stvari ne ležijo, jih pač nimaš. Verjemi, da jih tudi številni od mladih ne bodo imeli. Ne vidim čisto nobene prednosti. Vse, kar fliknejo na trg, se ne prime. Recimo 3D tehnologija gledanja vsebin, virtualna očala … Ljudje tega večinsko niso sprejeli. Mislim, da tudi pametnih aparatov ne bodo.

Tudi o uporabi telefona odločaš sam. Ni telefon tvoj gospodar.

Da hočemo ljudje gumbe v avtih, mislim, da je tudi proizvajalcem jasno in gumbi se vračajo. :)) Predvsem zato, ker med vožnjo ne moreš gledati na tipke, ampak jih uporabljaš po otipu. Meni so displeji fajn. Čim več, tem bolje. Pa sem prek 50.

Odgovor na objavo uporabnika
Replika541, 24.08.2021 ob 16:24

Zadnjic sem ugotovila, da ne znam vec tv gledat. Odkar ga doma nimamo, je sel razvoj toliko naprej, da danes ne bi vec znala prizgati tv in poiskati pravega programa, kje so se neki voyoti in zamaknjeno gledanje in ostalo.

Mulci menda znajo, ker so se naucili pri prjatlih.

Reci, da se hecaš. :))

Do 20 novosti ne opaziš

Po 20 rasteš z njimi

Po 30 se jim čudiš

Po 40 so pa odveč

Marko41, 24.08.2021 ob 16:17

Jaz več ne. Od nekdaj sem tehnološki navdušenec, sprejel sem vse, na vse sem se spoznal, vse sem takoj osvojil in uporabljal. Zdaj pa opažam da so vsaj za moj okus stvari šle že predaleč.

Nočem več sledit. Nočem imet 5 displejov v avtu, hočem gumbe. Nočem imet hladilnika in pralnega stroja povezanega na internet.

Telefon mi gre na jetra, ker so nas vse aplikacije priklenle na njega in ga zijam celi dan. Resno razmišljam da se ga rešim in kupim cigl na tipke.

Nevem ali je to zaradi starosti, ali je vsega že enostavno preveč?

Smilijo se mi moji otroci kaj jih čaka. Jaz sem še imel lepo analogno otroštvo in ravno takrat se je začel dogajat prestop v digitalno. Oni drugega ne poznajo. Pri 11 letih je ena izmed pomembenjših stvari v življenju število lajkov na tiktoku.

Slediti tehnološkemu razvoju ne pomeni, da si na vseh družabnih omrežjih in da imaš inštaliran celoten store. Da slediš tehnološkemu napredku, pomeni, da poznaš tehnologijo, da veš kje so omejitve, kaj lahko rešiš kakšne težave lahko imaš pri tem in kaj ti to na koncu prinese.

Petruška149, 24.08.2021 ob 16:27

Reci, da se hecaš. :))

?? Ne se ne.

Zadnja tv, ki smo jo imeli, se ni bila ploscata, ampak skatlasta?

In definitivno ni nila digitalna. Imeli smo en daljinec, ne tri.

Ne znam, resno.

Kar mi koristi, mi jedobrodoalo, kar ne, pac ne.

A ni to normalno tako?

V trgovinah mi ponujajo pametne likalnike in pralne stroje, tega nocem, hocem stroje, s katerimi lahko sm upravljam, ze fajn, da mi ponudijo razlicne tehnicne moznosti, ampak da mi stroj odrej, koliko praska bo odmeril in s kaksno temperaturo bo likal, ne hvala, hocem sama.

Pri avtomobilih… Uf, sem ravno vozila enega vesoljca, vsj zame vesoljca, ker ima vec ekranov kot pilotska kabina. Noro! Hudo!

No, pri avtu mi je vsa ta tehnologija zaenkrat super, tudi avtomatski menjalnik je eno fino udobje, ampak vcasih pa pase saltat in zdaj imas moznost obojega v enem menjalniku, kaj ces boljsega, skratka pri avtomobilih mi je top.

Telefoni pa… Aplikacije, ki jih ne uporabljam, brisem sproti, super mi je internet na telefonih, fotoaparat terna, ostalo pa, kar rabis in kolikor rabis….

Meni je smo zal, da pri 50ih potrebujem malo vec cas, da uploudam vso to novo tehnologijo v svoji glavi ??

Sem znotraj vrhunske tehnologije, ki je okrog mene. Verjemite mi, da nisem edini.

A so v romskih naseljih naredili kako anketo o zadovoljstvu s šolanjem na daljavo?

Teh novih tv sploh ne mores vec prizgat brez daljinca.

Nisi edini.

Mene je povozilo. Računalniški navdušenec od malih nog, tehnologija me sicer zanima določena, druge tehnologije se pa prav bojim – pametne mobilne naprave, družabna omrežja – v tem sem totalna nula in nimam pojma, pa ravno tam se zadnjih 10 let vse dogaja. Kaj bo čez 20 let, se tudi že prav bojim.

Kar se pametne tehnologije sem jaz zmerno zadržana.

V avtu mi je fina, zelo uporabna. Ne predstavljam si da bi imela vse na gumbe.

Telefon mi je postal mini prenosnik. Priznam da bi bilo dobro da bi ga malo manj uporabljala.

Tv so super ta pametne, klasičnega daljinca skoraj ne znam več uporabljati.

Od drugih pametnih aparatov imam samo sušilec in sesalec. Pralni stroj ne ker so v družini alergiki. Hladilnik je tudi že star in ni ta pameten. Dokler dela bo tak.

Sem bolj slab potrošnik. Menjam naprave ko crknejo, ampak takrat kupim višji razred.

excell159, 24.08.2021 ob 16:38

Slediti tehnološkemu razvoju ne pomeni, da si na vseh družabnih omrežjih in da imaš inštaliran celoten store. Da slediš tehnološkemu napredku, pomeni, da poznaš tehnologijo, da veš kje so omejitve, kaj lahko rešiš kakšne težave lahko imaš pri tem in kaj ti to na koncu prinese.

Takole vidim stvari tudi sam. Zanimivo je – sploh ko imaš okrog sebe najstnike. Sem ter tja se najde kaj res uporabnega, dobri izzivi so pa to povezati in uporabljati v smiselne namene.

Nič me ni preraslo in dvomim, da me kdaj bo. Če oče pri več kot 80 veselo uporablja tiste pametne zadeve, ki se mu zdijo smiselne, zapravlja dneve s povezovanjem in uporabniškim programiranjem in najde vedno nove izzive in uporabnosti… me pa res ni strah.

Stara sem 40 in sem zadnjič v gostilni znorela, da mi naj dajo normalen jedilni list, ker ne mislim v telefon bulit in si hrane izbirat preko njegove Qr*čeve kode.

rok-1, 25.08.2021 ob 08:50

Takole vidim stvari tudi sam. Zanimivo je – sploh ko imaš okrog sebe najstnike. Sem ter tja se najde kaj res uporabnega, dobri izzivi so pa to povezati in uporabljati v smiselne namene.

Nič me ni preraslo in dvomim, da me kdaj bo. Če oče pri več kot 80 veselo uporablja tiste pametne zadeve, ki se mu zdijo smiselne, zapravlja dneve s povezovanjem in uporabniškim programiranjem in najde vedno nove izzive in uporabnosti… me pa res ni strah.

Najbolj mi je zanimivo, ko imaš ljudi, ki trdijo da so bili včasih tehnološki navdušenci, danes pa jih je povozil čas. Pa saj pri tehnologiji ni bilo neke revolucije, ampak je vedno neka evolucija.

jah… do industrijske revolucije še nekako šlo…

Mislim da kar sledim ker sem v taki službi. Je pa res da ne poznam še manj pa uporabljam vseh socialnih omrežij. Sledim bolj razvojo HW in SW. Uporabljam pa tisto kar mi olajša življenje, ne pa stvari ki mi kradejo čas. TV pri nas ni. Oz. se uporablja samo za občasno pogledat kakšn film. Nimamo nekih naročnin ipd ampak samo povežemo z računalnikom/telefonom za filme. Aplikacij imam kar nekaj, bolj za organizacijo ipd. ker nočem tono papirja doma. Socialna omrežja bolj malo uporabljam, mož sploh ne (razen linkedin), otroci so še premajhni. V avtu imamo vsega vraga kar ti olajša vožnjo. Večino stvari ne uporabljam, mož pa. Še to da je avtomatik mi gre na živce :). Stroje pa imam sicer povezane na wifi ampak razen za hladilnik nikoli ne uporabljam ker mi je čisto neuporabno. Itak imajo v večini možnosti nastavit kdaj se zalaufa ipd. brez neta. Uporabljam pa ene fajn sklede za shranjevanje hrane v hladilniku in skrinji z kodo, da ne rabiš nalepk ipd. ampak skeniraš in ti pokaže kaj je notr, kdaj je bilo shranjeno, čakam še na dostavo vrečk za skrinjo za večkratno uporabo z temi kodami….ta mi je ena bolj všečnih inovacij :). Všeč so mi tudi elektronske varuške za otroke direktno na telefon vezane. Zelo pripravno. Pa brez navigacije več ne znam živeti. Kar me sicer jezi, ampak očitno ne dovolj da bi jo prenehala uporabljat. V tujini pa veliko google mape in street view uporabljam, to mi pa včasih res ni jasno kako sem brez živela. Zelo uporabna stvar. Pa remarkable, ker ogromno pišem in čečkam. Če se le da čim manj papirja uporabljam. Da o spletnih trgovinah in njeni komotnosti ne govorim. Predvsem za dostavo živil kakar so otroci kaj bolni in ko so bili zelo majhni. To je bila pa res ena velika sprememba v dobro za moje pojme za vse ki ravno ne uživamo tacat po trgovinah in nam je to izguba časa. Naklikaš in dobiš pred vrata. Carsko :).

Oj, kaj so to zaene sklede? Jaz bi tudi. 🙂 To gre samo s pametnim hladilnikom?

nekaj pa, 25.08.2021 ob 10:38

Mislim da kar sledim ker sem v taki službi. Je pa res da ne poznam še manj pa uporabljam vseh socialnih omrežij. Sledim bolj razvojo HW in SW. Uporabljam pa tisto kar mi olajša življenje, ne pa stvari ki mi kradejo čas. TV pri nas ni. Oz. se uporablja samo za občasno pogledat kakšn film. Nimamo nekih naročnin ipd ampak samo povežemo z računalnikom/telefonom za filme. Aplikacij imam kar nekaj, bolj za organizacijo ipd. ker nočem tono papirja doma. Socialna omrežja bolj malo uporabljam, mož sploh ne (razen linkedin), otroci so še premajhni. V avtu imamo vsega vraga kar ti olajša vožnjo. Večino stvari ne uporabljam, mož pa. Še to da je avtomatik mi gre na živce :). Stroje pa imam sicer povezane na wifi ampak razen za hladilnik nikoli ne uporabljam ker mi je čisto neuporabno. Itak imajo v večini možnosti nastavit kdaj se zalaufa ipd. brez neta. Uporabljam pa ene fajn sklede za shranjevanje hrane v hladilniku in skrinji z kodo, da ne rabiš nalepk ipd. ampak skeniraš in ti pokaže kaj je notr, kdaj je bilo shranjeno, čakam še na dostavo vrečk za skrinjo za večkratno uporabo z temi kodami….ta mi je ena bolj všečnih inovacij :). Všeč so mi tudi elektronske varuške za otroke direktno na telefon vezane. Zelo pripravno. Pa brez navigacije več ne znam živeti. Kar me sicer jezi, ampak očitno ne dovolj da bi jo prenehala uporabljat. V tujini pa veliko google mape in street view uporabljam, to mi pa včasih res ni jasno kako sem brez živela. Zelo uporabna stvar. Pa remarkable, ker ogromno pišem in čečkam. Če se le da čim manj papirja uporabljam. Da o spletnih trgovinah in njeni komotnosti ne govorim. Predvsem za dostavo živil kakar so otroci kaj bolni in ko so bili zelo majhni. To je bila pa res ena velika sprememba v dobro za moje pojme za vse ki ravno ne uživamo tacat po trgovinah in nam je to izguba časa. Naklikaš in dobiš pred vrata. Carsko :).

se pravi, da živiš v oblaku:-)?

Petruška149, 25.08.2021 ob 16:02

Oj, kaj so to zaene sklede? Jaz bi tudi. 🙂 To gre samo s pametnim hladilnikom?

Ne nič nima hladilnik veze.

https://1001dar.si/doma-je-najlepse/kuhinja/posode-za-hrano/steklena-posoda-za-shranjevanje-zivil-800-ml-milo.html

Pa na nemškem amazonu jih imaš kar nekaj, samo napiši food container QR code pa ti jih vrže kar nekaj ven.

In ja, živim v oblaku 🙂

V centru mene je oblak. Tudi sam sem v oblaku.

Vsi ste moji ❤️

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close