Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Voda iz pipe

Voda iz pipe

Berem, da se nekdo razburja, ker so mu zaracunali vodo iz pipe.   Nevem kaj mu ni jasno. Voda ti pripada ob kavi, ce prides na pico in vodo je prav, da se racuna.   Sploh ves, kaksne stroske ima gostinec ?  Take, ki niso zejni, ali bi pili vodo iz pipe bi najraje vrgli iz lokala !                                              Ce si skrtuh bo za vse bolje, da ostanes doma in se ne sramotis v gostilni.

V nasem bifeju ti je ne zaracunajo. To gostinci pocnejo samo na Gorenjskem.

Odgovor na objavo uporabnika
Veronika celjska, 24.08.2021 ob 08:40

V nasem bifeju ti je ne zaracunajo. To gostinci pocnejo samo na Gorenjskem.

Si iz Celja? Jaz tudi in ja, samo na Gorenjskem, v Kranju so mi do sedaj zaračunali vodo s pipe.

Namreč, ko grem kaj pojesti ali pico ali kosilo ali karkoli pač. Paše zraven kaj spiti. Ker ne pijem alkohola, ne pijem sladkanih pijač, ne kave, pač naročim vodo. In res, samoenkrat do sedaj, v KR, so jo zaračunali :).

Drugače pa avtorica, kaj naj bi po tvojem naročila zraven pice? Pir, čeprav ne pijem alkohola?

Sem gostinka, in da, vsi racunamo vodo iz pipe- razen pri kavi.   Kelnarca ni zastonj, da te streze. Takih gostov , ki bi vodo, pa slamco, pa limonco ne maramo.    Najboljsa je ta, ko se vsede za mizo, in rece “Ne bom nic, nisem zejen”.    Hvala lepa, za take goste.

Limonad , mogoce ?

Sem natakarica. Ko pride k nam kaksen tak gost ki naroci 1 kavo in sedi 1 uro…ce naroci se vodo,mu pljunem v kozarec.

Nikjer mi še niso zaračunali vodo iz pipe. Ne na hr ne v slo. To slišim prvič.

Fionca, 24.08.2021 ob 08:57

Limonad , mogoce ?

Ne pijem sladkih pijač.

In nikoli nisem pomislila, da je kaj narobe, če naročim kosilo, pico, zrezek… če pijem zraven samo vodo.

Ampak lenim gostincem je očitno premalo, če plačaš hrano in ti morajo dodati še kozarec vode. Hja, bo treba pa doma skuhat.

Tinka712, 24.08.2021 ob 08:56

Sem gostinka, in da, vsi racunamo vodo iz pipe- razen pri kavi.   Kelnarca ni zastonj, da te streze. Takih gostov , ki bi vodo, pa slamco, pa limonco ne maramo.    Najboljsa je ta, ko se vsede za mizo, in rece “Ne bom nic, nisem zejen”.    Hvala lepa, za take goste.

Te slamice bi vam pa morali prepovedat. Gostinci, ki delite v sokove, pijače slamice, res niste diht.

Bi me pa resno zanimalo čemu so namenjene te slamice? Njihova praktična vrednost glede na to, da pijačo strežete v kozarcih in to to niso Pingo sokovi v vrečki, kjer res rabiš slamico.

Ob kavi ti voda pripada zraven.  Drugace nimas kaj narocat vode iz pipe !  Bos se cajno vrecko sabo prinesel ?

Upssd, 24.08.2021 ob 09:32

Ob kavi ti voda pripada zraven.  Drugace nimas kaj narocat vode iz pipe !  Bos se cajno vrecko sabo prinesel ?

Torej, če naročim kosilo, si moram svojo vodo s sabo prinesti, ker vode v gostilni ne smem naročiti poleg hrane?

Eni ste pa res f…

Moj znanec naroci vodo z limono.  Potem si sam za mizo dela limonado, doda se par sladkorckov in je.    Ampak zdaj ima prepoved vstopa v vecino lokalov, ha,

Na ceniku sem videla :   ne bom nic : 50 centov.

ja v Sloveniji živijo strašni čudaki. Po eni strani jamrajo, da ne dobijo delavcev za minimalca v gostilnah, po drugi strani pa bi radi zastonj strežbo.

Vode oz. pijace se res ne nosi v gostilno.  Pac narocis Zalo brez okusa.    Ce ti je zal denarja, ostani doma.

Eni monovci ste res ubogi na umu.

Vreščite da vam ob ubogi kavi pripada kozarec vode. Koliko stane tista uboga kava?

A jaz, ki si pa naročim kosilo, ki stane kar nekaj več kot tista vaša kava, si pa ne smem zraven naročiti vode.

Res ste zabiti.

Upssd, 24.08.2021 ob 09:38

Vode oz. pijace se res ne nosi v gostilno.  Pac narocis Zalo brez okusa.    Ce ti je zal denarja, ostani doma.

Ti pa si še bolj butasta kot ostali. Ti si tako butasta, da se ti zdi smiselno kupovati plastenko z vodo, čeprav je zraven voda, ki teče iz pipe. No za kaj takega moraš pa res biti izjemno neumen.

Uf kake tepke ste ene. Vodo v plastenki? Pa še slamico not ali kaj?

Boš morala še it v OŠ, tam otroke učijo o nesmiselnosti takega početja in predvsem kako je tako početje škodljivo. Ja, te tvoje plastenke so škodljive za okolje. Pa voda v teh plastenkah je slabša od vode na pipi.

dobra voda je vedno brez okusa …

hhm, 24.08.2021 ob 09:42

dobra voda je vedno brez okusa …

In ne iz plastenke :).

Zapomniš si gostilno pa si drugič s sabo prineseš pijačo. Je mogoče kje zakonsko predpisano, da v gostilni ne smeš samo sedeti in piti zastonj vodo? Tako ali tako gostilne še preveč obirajo ljudi. Mene gostilna, ki bi vsako malenkost zaračunala ne bi videla še enkrat- npr. doplačilo kruha pri malici.

samo res no, 24.08.2021 ob 08:56

Si iz Celja? Jaz tudi in ja, samo na Gorenjskem, v Kranju so mi do sedaj zaračunali vodo s pipe.

Namreč, ko grem kaj pojesti ali pico ali kosilo ali karkoli pač. Paše zraven kaj spiti. Ker ne pijem alkohola, ne pijem sladkanih pijač, ne kave, pač naročim vodo. In res, samoenkrat do sedaj, v KR, so jo zaračunali :).

Drugače pa avtorica, kaj naj bi po tvojem naročila zraven pice? Pir, čeprav ne pijem alkohola?

Naročiš si vodo v plastenki,  to tudi obstaja ves?

Protestniki, 24.08.2021 ob 11:46

Naročiš si vodo v plastenki,  to tudi obstaja ves?

Moraš biti pa skrajno butast, da v lokalu, kjer teče voda iz pipe naročiš vodo v plastenki. Si že kdaj slišala, da je to izjemno neumno?

Pa daj mi prosim razloži kako smatraš, da nekomu, ki naroči ubogo kavo pripada zraven kozarec vode. Nekomu, ki pa naroči kosilo pa ne?

Ampak seveda od trape, ki tam, kjer je pitna voda iz pipe naroča slabo vodo v plastenkah, ki obremenjuje naše okolje, ne bom dobila pametnega odgovora.

Trape, ki  v gostilnah naročate vodo v plastenkah: če ne veste te plastenke in sam proces pakiranja vode v plastenke močno, ampak res močno obremenjuje okolje.

Plus tega je voda v plastenkah slabša od vode iz pipe.

Boste morale v OŠ, da se naučite osnov.

Kjer iz pipe teče pitna voda, bi morali prepovedat prodajo plastenk.

Te slamice pa so itak samo odvečna krama, ki onesnažuje okolje. Ti da sok v kozarec pa zraven slamco. Zakaj že?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close