Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › nega otroka, mobing nadrejene

nega otroka, mobing nadrejene

Imam 3 otroke, stari so 4, 8 in 10 let.

V službi sem vedno za polni delovni čas, do sedaj sem koristila nego za vse otroke skupaj okrog 10-krat v vseh službah.

V sedanji službi v treh letih le dvakrat. Prejšnji teden se mi je zgodilo, da sem drugič manjkala in vzela nego za en dan, ker je otroka ponoči bolelo uho.

Kličem vodjo in mi rekče ok, pričakujem pa, da boš potem naslednji dan v službi. Že to me moti, kaj če bi bilo z otrokom kaj narobe in bi doma morala ostati več dni. Ko pridem nazaj pa na sestanku, da sedaj bomo pa drugeče, da bomo napovedali bolniške……

Ne zdi se mi pravično, mislim, da bom začela iskati drugo službo.

Prav živcira me, najraje bi šla do vodje in rekla, da ne izkoriščam tega, saj ve da praktično nikoli ne manjkam, da služba mi veliko pomeni, otroci pa največ.

Že tako dobo da imam zlate starše in taščo, ki mi pomerkjo in čuvajo otroke. Tudi mož pač skos ne more, se izmenjava ob teh stvareh.

dobrodošla v klubu. js sm šla proč pa dela nisem našla

res se trudim, manjkam ob res nujnih primerih pa ko tudi mož ne more in dobim to pod nos

Ja to je jeba. Samo problem je obojestranski. Pri nas je sodelavec manjkal 3 tedne zato ker so bili vrtci zaprti v korona času. Kdo misliš, da je opravil njegovo delo. Na koncu se vprašaš a ga sploh potrebujemo, če gre pa tudi brez njega.

Ampak dejstvo je da ga. Podjetje pač težko nadomešča v takih situacijah, zato pa je vse to odvisno od sodelavcev. Pri nas to spoštujemo. Jaz sem npr. sedaj v 8 mesecih delal 30 dni več kot pa moj sodelavec, ki je koristil bolniško. V tem času smo morali opravljati tudi njegovo delo, za enako plačilo. Nas to ne moti, zato tudi nimamo problema, šefa pa posledično tudi ne.

Zgleda, da imate problem pri sodelavcih, ki izražajo pomisleke vodji.

Pa še ena stvar, ki je aktualna v Sloveniji. Skrb za starejše.

Jaz sem lansko leto porabil 10 dni dopusta za skrb za starše. Nisem mogel koristiti npr. bolniške, ker gre za širšo družino. Po drugi strani pa imamo sistem, ki je bolj radodaren. Vendar, če ti pripada ti pripada in tu ne sme biti pomislekov.

Delodajalec je najbrž vedel da imate otroke, ko vas je zaposlil. Nega otroka je vaša pravica.

Jaz sem na razgovoru za službo jasno povedala, da imam 2 majhna otroka in da nega bo. Da imam babici ampak vedno pa tudi ne moreta vskočit.

Če ima otrok 39 vročine ga pač ne pustim babici.

V 1 letu sem bila 3x na negi. Brez problema. Je pa res da vedno javim kako je. In k sreči nisem imela več kot 3dni skupaj. delam v pisarni, delno me sodelavci pokrijejo, nekaj mi ostane.

Avtorica, jaz bi pa imela tebe za sodelavko. Super si, ker ne izkoriščaš sistema.

Jaz sem bila v drugačni situaciji. Sem imela sodelavko, ki je bila povsem drugačna kot ti. Ni bilo tedna, da ne bi vsaj kak dan manjka v službi zaradi otrok. Pa večkrat tudi tako po dva tedna skupaj. To po par dni pa kar redno. In vsak teden, res vsak teden vsaj en dan nega. Jaz pa nadomeščat. Pa sem imela že podpisan dopust, ona vzela nego, jaz morala v službo. Kar naprej. Pa imela dva otroka. Pa vse počitnice je hotela imet dopust, čeprav sta bila oba otroka predšolska. Recimo, ko je bil ka praznik na četrtek, je hotela v petek dopust, ker ona ima pač otroke. Pa, praznik na torek, ona seveda vedno dopust na ponedeljek, ker ima otroke. Šefica pa vse to podpirala. Sem potem dala odpoved, ker sem bila kot ta zadnji drek. Kar si je ona sprdnila, tako je bilo. Ker je iemla pač otroke.

Tako, da: menjaj službo, take sodelavke kot si ti, ste super. Te bodo veseli. Ni prav, da se šefi spravljajo na korektne. Po drugi strani pa imaš šefe, ki podpraijo take, ki izkoriščajo sistem.

Lol, a kar napovedovali boste bolniške? Kako naj bi pa to delovalo? Moraš tri dni vnaprej šefu na mail javit, da boš popoldne s kolesom padel in si nogo zlomil?

Pa kakšne to imate, napovedati bolniško, koristiti bolniško? Saj ne napovedujete dopust in ne koristite dopust madona no.

A po novem bo tisti, ki bo morda corono fasal, v naprej le to napovedal in bo napovedal, da bo koristil bolniško?

Na bolniški si, če si bolan. Dopust pa koristiš in napoveš v naprej, razen v izjemnih primerih, ko pride do nepredvidene situacije.

Sicer bi nekateri delodajalci raje forsirali in imeli bolne ljudi v službi, prej kot zdrave. Če niti na bolniško ne smejo. Potem pa nestorilnost, napake itd.. Zdej jih je morda vsaj corona zbrihtala, pa se v teh primerih bi nekateri pričakovali, da bo okuženi v službi, dokler nima glih vročine. Pri navadnih virusih so pa tudi hodili z vročinami v službo, s krehanjem ipd.. Seveda, za varnost delodajalca, ne pa bolnega delavca, pri čemer je velika verjetnost, da viruse natrosi še na ostale kot zdrave.

Bivša šefinja se je tako norca delala, ker je bila oseba na bolniški. Ni da ni. Ah, čez nekaj let je sama okusila bolniško za leto dni. Pa je bil krog sklenjen.

Odgovor na objavo uporabnika
Leeleenrpr, 24.08.2021 ob 13:55

Lol, a kar napovedovali boste bolniške? Kako naj bi pa to delovalo? Moraš tri dni vnaprej šefu na mail javit, da boš popoldne s kolesom padel in si nogo zlomil?

Ja LeeLee ?????????????????????

Če imaš pa slučajno perforacijo 12ernika in te pod nujno odpeljejo in operirajo, delodajalcu teden dni ej sporočiš, da imaš prebavne motnje in te ne bo. Ker boš koristil bonus v bolnici ???????????????????☺☺☺

Mislim, da ima Kamal prav. Dostikrat vodja zateži zaradi pritoževanja zaposlenih. Odnosi zaposlenih so pa v Sloveniji tako zgodba zase.

NA TO BI MISLILA PREDEN SI SE ODLOČILA ZA OTROKA.

logično je da moraš imeti nekoga za varstvo a ne.

ne pa da boste zaradi otroka skozi na bolniški?

ja to so pa moderne mame.

postavi se v vlogo delodajalca.

looolll, 24.08.2021 ob 18:46

NA TO BI MISLILA PREDEN SI SE ODLOČILA ZA OTROKA.

logično je da moraš imeti nekoga za varstvo a ne.

ne pa da boste zaradi otroka skozi na bolniški?

ja to so pa moderne mame.

postavi se v vlogo delodajalca.

TUd tebi vloga in motivi delodajalca niso cist jasni, da o motiviranju zaposlenih ne govorim.

Bolniska je bolniska, izkoriscanje je pa druga pesem, zame za takojsen odpust. Kar seveda na zalist ni mozno, ampak bolne ljudi pa pustite na miru (vkljucuje seveda tudi nego druzinskih clanov).

Naj ti gre čez eno uho not, čez drugo pa ven. Če je otrok bolan, vzami bolniško brez slabe vesti! Če imaš od zdravnika potrdilo o upravičeni odsotnosti, ti nihče nič ne more!

To, kar se ti je dogodilo je mobing. Ti ne moreš vedeti, kdaj bo  zbolel otrok. Vse tole si zapiši, z datumi in pričami. Če nisi včlanjena v sindikat, se vpiši, naj sindikalist za vaše področje pokliče in pove o mobingu, ki se ti dogaja. Ali pa plačaj odvetnika.

Govorijo o nataliteti, potem je pa ena bolniška za otroka problem. Pri nas ima ena tri otroke in manjka po 10 tednov na leto, ker so stalno bolni.

Dejstvo je, da je za organizacijo dela odgovoren nadrejeni. Odgovoren je tudi za to, da imate dovolj zaposlenih za zagotavljanje nemotenega delovnega procesa. Ob upoštevanju, da se kadarkoli komu lahko kaj zgodi in potrebuje bolniško. Če to ni urejeno, je to problem šefa, ne podrejenih. Ampak v Sloveniji tega šefi ne marajo slišati in so običajno zelo slabo pripravljeni na take situacije.

Izkoriščanje bolniške odsotnosti je poglavje zase, ampak upravičena bolniška je pa dogodek, ki ga mora nadrejeni predvideti, upoštevati in spoštovati. Predvsem pa imeti tudi vnaprej narejen jasen plan, kako postopati, ko nekoga ni v službo iz opravičenih razlogov.

zgh3, 24.08.2021 ob 19:08

Naj ti gre čez eno uho not, čez drugo pa ven. Če je otrok bolan, vzami bolniško brez slabe vesti! Če imaš od zdravnika potrdilo o upravičeni odsotnosti, ti nihče nič ne more!

To, kar se ti je dogodilo je mobing. Ti ne moreš vedeti, kdaj bo  zbolel otrok. Vse tole si zapiši, z datumi in pričami. Če nisi včlanjena v sindikat, se vpiši, naj sindikalist za vaše področje pokliče in pove o mobingu, ki se ti dogaja. Ali pa plačaj odvetnika.

Govorijo o nataliteti, potem je pa ena bolniška za otroka problem. Pri nas ima ena tri otroke in manjka po 10 tednov na leto, ker so stalno bolni.

če je skoz doma pač izkorišča.dajte naj si varstvo.da ga nima je samo izgovor.tipične moderne mame.včasih ni bila nobena doma zaradi bolezni otrok vsak teen,mesec

Hja, tista, ki pravi, da je to izkoriščanje, bi ji jaz poslala mojo bivšo sodelavko pa bi videla kaj je izkoriščanje. Pa ni bila edina. Samo, zaradi nje sem imela jaz štalo, ker je ona izkoriščala.

Tole, kar pa avtorica piše pa je vse ok. Mislim avotorica, ne njeno vodstvo.

Nimam otrok, in ja, mi gredo izkoriščevalke na živce. Ampak avtorica ne spada v kategorijo izkoriščevalk.

Ne obremenjuj se. Če je otrok bolan, je nega tvoja zakonska pravica. Povej, da boš prišla takoj, ko otrok ozdravi.

Napovedati bolniško?

Povej ti nadrejenim, da se boste od zdaj naprej res drugače pogovarjali. Prijavi jih za mobing in se ne daj. Mislim halo, za zdravje otrok gre. Kakšni nadrejeni so to …

looolll, 24.08.2021 ob 19:40

če je skoz doma pač izkorišča.dajte naj si varstvo.da ga nima je samo izgovor.tipične moderne mame.včasih ni bila nobena doma zaradi bolezni otrok vsak teen,mesec

Si nepismen/a?

Je lepo napisano, v sedanji firmi, v treh letih, je samo dvakrat manjkala za nego otrok.

Anonimno 10914, 19.08.2021 ob 08:55

Imam 3 otroke, stari so 4, 8 in 10 let.

V službi sem vedno za polni delovni čas, do sedaj sem koristila nego za vse otroke skupaj okrog 10-krat v vseh službah.

V sedanji službi v treh letih le dvakrat. Prejšnji teden se mi je zgodilo, da sem drugič manjkala in vzela nego za en dan, ker je otroka ponoči bolelo uho.

Kličem vodjo in mi rekče ok, pričakujem pa, da boš potem naslednji dan v službi. Že to me moti, kaj če bi bilo z otrokom kaj narobe in bi doma morala ostati več dni. Ko pridem nazaj pa na sestanku, da sedaj bomo pa drugeče, da bomo napovedali bolniške……

Ne zdi se mi pravično, mislim, da bom začela iskati drugo službo.

Prav živcira me, najraje bi šla do vodje in rekla, da ne izkoriščam tega, saj ve da praktično nikoli ne manjkam, da služba mi veliko pomeni, otroci pa največ.

Že tako dobo da imam zlate starše in taščo, ki mi pomerkjo in čuvajo otroke. Tudi mož pač skos ne more, se izmenjava ob teh stvareh.

Vem, kam pes taco moli, uboga mamica, ki ne more koristiti nege za otroke 🙂

Iz izkušenj lahko povem, da se po navadi takšni problemi kažejo le pri tistih, od katerih že med delovnim časom ni nekega efekta.  Oprosti, ampak tako je.   Sposobne zaposlene ženske, ki s svojim znanjem in opravljenim delom delodajalcu dokazujejo, da so za podjetje pomembne,  nimajo takih problemov.

lepo ji povej, da naj to da ta navodila na pisno, če si upa. Sicer pa skoz eno uho not, drugo ven. vsekakor išči drugo službo, a ne daj odpovedi dokler je ne dobiš. Ne pusti se sprovocirati, otroci so na prvem mestu, ne služba. Ko boš na smrtni postelji, misliš, da ti bo bolj žal, ker nisi bila z bolnim otrokom ali ker nisi bila ena dan v službi?

Ah, dej lepo te prosim ne sekiraj se in ne bit neumna. Nega je zakonsko urejena in tudi sicer bolniški staleži in to je tvoja pravica, ne le tvoja, temveč temeljna pravica vseh zaposlenih. Misliš, da če se boš ubijala na delovnem mestu, iskala varstvo, ipd., da ti bo na koncu reku kdo – hvala ti, res si požrtvovalna, ipd. – ni šans. Hinavščina je Slovenceljnem vgrajena v kri – žal, nikoli ni prav in nikoli ne boš dovolj dobra – ker se boš pa v nasprotnem primeru grebla in ti bo šlo sam za dnar, še kak sodelvc ti zna rečt, da se mu smilijo tvoji otroci in stari starši. Ne bodi neumna, sem točno tole izkusila na lastni koži, do sinovega 12 leta, sem koristila nego mogoče 3x, vse ostalo stari starši… in potem sem slednje od sodelavcev začela dobivati pod nos. Hvala lepa – od takrat dalje sem začela gledati nase in na svojo družino.

Oprosti – ampak jih imajo. Morda ne z nadrejenimi, zagotovo pa s sodelavci. Pa verjemi, da sem še kako sposobna ženska, trenutno tudi na enem izmed vodilnih mest, pa se takšen mobbing vseeno dogaja, ki ni nujno vedno iz vodstvenega položaja navzdol. Vedno bodo obstajali ljudje, ki ne bodo zadovoljni ne glede na to na katero stran boš stopil.

Debilna izjava bolnega človeka!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close