Ptc pogoj -ali velja sms sporočilo od hitrega testa, npr zdaj za UKC?
Malcel, 19.08.2021 ob 08:53
Ali je potrebno pokazati drugo potrdilo, kodo ali kaj? Kjer rabijo pogoj ptc, ali kje velja samo sms? Hvala za odgovor.
danes sem peljala otroka na pregled, že v SMS obvestilu so napisali: s seboj imejte ustrezno PCT potrdilo (digitalno ali tiskano) – če ga imate.
kaj zdaj to pomeni ne ve, na vratih je tudi z rdečo pisalo da je vstop samo s PCT potrdilom, vprašal me ni nihče zanj, sama sem spraševala če ga potrebuje in na vhodu in v sprejemni, pa so rekli da ne… tako da res ne vem …
Zanimivo, da si UKC gladko spomni oz. izmisli, da od zdaj pa v stavbo ljudje ne bodo imeli vstopa, če ne bodo izpolnjevali PCT.
A zdaj ni več dovolj tista izjava, katero smo izpolnili in podpisali, preden smo vstopili v prostore? Zakaj? So mar ljudje v izjavah lagali, da nimajo Covida, v resnici so ga pa imeli??? Koliko ljudi je na tak lažniv način vstopilo v UKC?
Para Bellum, 19.08.2021 ob 13:32
Zanimivo, da si UKC gladko spomni oz. izmisli, da od zdaj pa v stavbo ljudje ne bodo imeli vstopa, če ne bodo izpolnjevali PCT.
A zdaj ni več dovolj tista izjava, katero smo izpolnili in podpisali, preden smo vstopili v prostore? Zakaj? So mar ljudje v izjavah lagali, da nimajo Covida, v resnici so ga pa imeli??? Koliko ljudi je na tak lažniv način vstopilo v UKC?
Ne, gre za čisti “cost saving” – naprintanega papirja za izpolnjevanje pred vstopom v zdr. ustanovo in črnila v kemičnih svinčnikih in plačevanja ljudi, ki so to počeli – tudi ajeti študentje preko študentskega servisa… Pa hranit te papirje potem nekje……In še osebni podatki so gor – telefonska npr. ( so zahtevali, da t epokličejo in obvestijo v primeru, če ti odkrijejo, da nisi navedel resničnih podatkov glede tega, ali si okužen, ali ne).
nemoršverjet, 19.08.2021 ob 13:46
A ni butasto, in do kraja skregano z logiko, da lahko v UKC vstopajo samo zdravi?
ja 🙂 Urgentni blok napirmer… pa poliklinika.
Saj dejasko to napišejo, da zadostijo direktivi, je pa popolnoma skregano z logiko – zdrav človek se bo izogibal zdr. ustanov na daleč, klikor le lahko, razen če ni tam zaposlen. In če ne gr kot zdrav na obisk k ekomu, ki je hospitaliziran, oziroma pripelje nekoga, ki potrebuje zdravstveno storitev
Forum je zaprt za komentiranje.