Kako v omari z oblačili obdržati prijeten vonj?
Uporabljaš manj oblačil, ki jih redno pereš, torej se nič ne nabira in ne stoji dolgo kjerkoli. Vmes daš vrečkice iz blaga z različnimi eteričnimi olji, kutino, nakapaš na robec parfum, … načinov nešteto. V Italiji sem nekoč kupila namenske dišeče vrečke, dve leti jih že imam in še vedno vsa omara diši po njih. Da se pa na obešalnik. Jaz dam včasih tudi v omaro s čevlji, med bunde, v zimsko robo.. mi je ta vonj zelo všeč. Glej da so cunje suhe ko jih daš not
duh v omari, 14.08.2021 ob 20:00
Kakšna umazana oblačila? V otroških sobah imamo zaprte omare, pa je tudi nek vonj oblačil, sicer čisto drugačen. Saj ni ne vem kaj, ampak mene res moti.
Se mi je zgodilo, da sem dala v omaro ocitno eno se vlazno stvar, ki se mi je sicer zdela suha, a ni bila.
Smrdelo je za znoret.
Sem vse preprala, dokler nisem ugotovila, kaj smrdi in sele, ko sem to stvar oprala, je vonj izginil.
Torej, cista in res presusena oblacila v omaro!
Pa ce je omara zaprta, potem res dolgo ostane v njej in na oblacilih vonj sveze opranega perila, pri odprtih omarah se pac ta vonj razdisi.
Avtorica, to znajo naredit tudi dandanašnji mehčalci – sploh tisti s ” podaljšano svežino in vonjem še v omari” kot se oglašujejo, po par tednov (!). Stran z mhčalcem, presušit na soncu do suhega, zlagat v omaro tudi popolnoma ohlajeno perilo ( ne direkt še toplo iz sušilca naprimer).
Pa še nekaj je- če je omara precej diht, se izvrta zadaj v hrbtišče zračne luknje za dodatno prisilno prezračevanje – mora bit pa kar premera nekje 2-4 cm, ne samo z bor mašino s svedrom navrtano. Da zrak kroži.
ukini mehčalec in navrtaj zadaj luknje, 15.08.2021 ob 10:55
Avtorica, to znajo naredit tudi dandanašnji mehčalci – sploh tisti s ” podaljšano svežino in vonjem še v omari” kot se oglašujejo, po par tednov (!). Stran z mhčalcem, presušit na soncu do suhega, zlagat v omaro tudi popolnoma ohlajeno perilo ( ne direkt še toplo iz sušilca naprimer).
Pa še nekaj je- če je omara precej diht, se izvrta zadaj v hrbtišče zračne luknje za dodatno prisilno prezračevanje – mora bit pa kar premera nekje 2-4 cm, ne samo z bor mašino s svedrom navrtano. Da zrak kroži.
Vidis, pri meni je pa ravno obratno!
Vse petem z mehcalcem, razen pasjih brisac in frotirastih preprog za kopalnico.
Te ce dolgo stojijo, sploh pasje, pa so na odprti polici, izgubijo svez vonj, se celo zasmrdijo.
Medtem ko perili oprano z mehcalcem, lahko stoji v dobro zaprti omari eno leto, pa se vedno prijetno disi.
Forum je zaprt za komentiranje.