Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Socialna pedagoginja, zaposlitevena svetovalka

Socialna pedagoginja, zaposlitevena svetovalka

Ve mogoče kdo kaj dela socialna pedagoginja? Kakšna dela opravlja?

Imam neko službo, začasno. V bistvu delodajalec dobi od države, zavoda za zaposlovanje plačo zame.

No jaz imam pa na voljo soc. pedagoginjo, ki naj bi bila neke vrste zaposlitvena svetovalka. Vsaj tako sem razumela. Sem bila čisto navdušena. AMpak sedaj pa ne vem kako pomoč lahko pričakujem od nje: ko pokažem svoj CV (to mi je rekla, da naj ga pošljem) pa pričakujem kak nasvet kako ga izboljšat, ni pomoči. Ko pošljem primere prijav na razpise in primere ponudb na slepo (ker mi je to rekla), vprašam za nasvete kako izobljšat, spet nič odgovora.

Ko sprašujem kako na delovnem mestu, kjer delam pa imam marsikaka vprašanja, težave, spet nobenih pametnih odgovorov.

Kaka ideja kako lahko koristim njeno pomoč? Je plačana, da mi pomaga, vendar nimam pojma kako pomoč lahko dobim od nje?

Odgovor na objavo uporabnika
sonjjja, 13.08.2021 ob 20:11

Ve mogoče kdo kaj dela socialna pedagoginja? Kakšna dela opravlja?

Imam neko službo, začasno. V bistvu delodajalec dobi od države, zavoda za zaposlovanje plačo zame.

No jaz imam pa na voljo soc. pedagoginjo, ki naj bi bila neke vrste zaposlitvena svetovalka. Vsaj tako sem razumela. Sem bila čisto navdušena. AMpak sedaj pa ne vem kako pomoč lahko pričakujem od nje: ko pokažem svoj CV (to mi je rekla, da naj ga pošljem) pa pričakujem kak nasvet kako ga izboljšat, ni pomoči. Ko pošljem primere prijav na razpise in primere ponudb na slepo (ker mi je to rekla), vprašam za nasvete kako izobljšat, spet nič odgovora.

Ko sprašujem kako na delovnem mestu, kjer delam pa imam marsikaka vprašanja, težave, spet nobenih pametnih odgovorov.

Kaka ideja kako lahko koristim njeno pomoč? Je plačana, da mi pomaga, vendar nimam pojma kako pomoč lahko dobim od nje?

Ti si na usposabljanju? In na rehabilitaciji? Kot vem moraš najprej končati usposabljanje, potem naredijo pregled kako ti je šlo – oceno usposabljanja, šele potem ti lahko iščeš naprej. Brez zveze je, da iščeš in pišeš CV-je, če si na usposabljanju. Zato tudi ne dobiš odgovora. Usposabljanje pomeni tudi možnost zaposlitve.

Nisem na usposabljanju, nisem na rehabilitaciji. Sem zaposlena.

In ja, vsekakor je pomembno, da iščem službo, ker se mi pogodba kmalu izteče.

sonjjja, 13.08.2021 ob 20:46

Nisem na usposabljanju, nisem na rehabilitaciji. Sem zaposlena.

In ja, vsekakor je pomembno, da iščem službo, ker se mi pogodba kmalu izteče.

Zakaj pa potem imaš zaposlitveno svetovalko? In zakaj si na zavodu?  Vsaj tako sem razumela. Če si zaposlena? Če ti poteče kmalu pogodba, potem tudi verjetno nimaš več mentorja, to bi še razumela, če bi bila prve tri mesece bi imela mentorja. Če imaš socialno pedagoginjo in ne zaposlitveno svetovalko je pa to nekaj drugega in imaš verjetno kake težave. Socialna pedagoginja pač ni zaposlitvena svetovalka. Ampak svetovalka v smislu “psihologa”.

Nisem na zavodu, sem napisala, da sem zaposlena.

Nimam mentorja, delam samostojno, nisem začetnica.

Ja, imam težavo: nujno moram najti službo pa mi nikakor ne uspe.

Zanima me kaj so delovne naloge, kaj počnejo soc. pedagoginja. KOt sem jaz razumela, da je to zaposlitvena svetovalka, ampak na tem področju mi žal ne nudi opore. Plačana je, jaz pa ne vem kako naj jo koristim.

sonjjja, 13.08.2021 ob 21:07

Nisem na zavodu, sem napisala, da sem zaposlena.

Nimam mentorja, delam samostojno, nisem začetnica.

Ja, imam težavo: nujno moram najti službo pa mi nikakor ne uspe.

Zanima me kaj so delovne naloge, kaj počnejo soc. pedagoginja. KOt sem jaz razumela, da je to zaposlitvena svetovalka, ampak na tem področju mi žal ne nudi opore. Plačana je, jaz pa ne vem kako naj jo koristim.

Zakaj delodajalec dobi plačano od zavoda(ali obratno, kot si napisala v prvem postu)? Kaj ima zavod tu zraven?

Socialni pedagog ponavadi dela v vrtcih, šolah. In je v smislu psihološke in socialne pomoči.

Ne bom v detajle razlagala za kakšno službo gre.

Zanima me samo kaj počnejo soc. pedagoginje. Pa ni ne šola, ne vrtec.

Vsi zaposleni preko tega projekta imamo soc. pedagoginjo.

Jaz sem jo razumela, da je to pomoč, da lažje najdeš zaposlitev. POgodba je namreč kratka.

Pač, če že plačajo soc. pedagoginjo, bi rada imela kako korist od nje. Pa ne vem kaj nudi. Pojma nimam kaj so soc. pedagoginje.

sonjjja, 13.08.2021 ob 21:21

Ne bom v detajle razlagala za kakšno službo gre.

Zanima me samo kaj počnejo soc. pedagoginje. Pa ni ne šola, ne vrtec.

Vsi zaposleni preko tega projekta imamo soc. pedagoginjo.

Jaz sem jo razumela, da je to pomoč, da lažje najdeš zaposlitev. POgodba je namreč kratka.

Pač, če že plačajo soc. pedagoginjo, bi rada imela kako korist od nje. Pa ne vem kaj nudi. Pojma nimam kaj so soc. pedagoginje.

Saj sem ti napisala že dvakrat – socialni pedagog je v splosnem psihosocialna pomoč. Ni pomebno kje – vrtec, šola, samostojno, zasebno.

In kaj naj bi bila psihosocialna pomoč?

Kako mi to pomaga pri iskanju zaposlitve?

Konkretno me zanima kaj lahko pričakujem od soc. pedagoginje.

sonjjja, 13.08.2021 ob 21:45

In kaj naj bi bila psihosocialna pomoč?

Kako mi to pomaga pri iskanju zaposlitve?

Konkretno me zanima kaj lahko pričakujem od soc. pedagoginje.

Če tukaj nočeš povedati za kaj gre ti jaz ne morem pomagat. Vprašaj tam.  Lahko imaš težave s psiho, z denarjem, s socialnimi stiki- PSIHO-SOCIALNA POMOČ.

Ja, na mon pa res ne bom pisala točno kaj in kje delam :).

Vsi zaposleni preko tega projekta imamo soc. pedagoginjo na voljo. Ne glede ali imaš veliko soc. stikov ali pa nobenih. Zanič plačo imamo vsi, tako, da glede denarja smo vsi bolj švoh. To itak vedo. Pa kako imamo psihično pošlihtano pa ne vedo. Niso izbirali na podlagi zasebnega življenja.

Vsem je skupno to, da nam v kratkem poteče pogodba in da iščemo drugo službo.

In soc. pedagoginja naj bi bila koristna na tem področju, torej, da bi lažje našli službo. Tako sem jaz razumela. Samo do sedaj še nisem dobila koristnih odgovorov od nje.

sonjjja, 13.08.2021 ob 22:32

Ja, na mon pa res ne bom pisala točno kaj in kje delam :).

Vsi zaposleni preko tega projekta imamo soc. pedagoginjo na voljo. Ne glede ali imaš veliko soc. stikov ali pa nobenih. Zanič plačo imamo vsi, tako, da glede denarja smo vsi bolj švoh. To itak vedo. Pa kako imamo psihično pošlihtano pa ne vedo. Niso izbirali na podlagi zasebnega življenja.

Vsem je skupno to, da nam v kratkem poteče pogodba in da iščemo drugo službo.

In soc. pedagoginja naj bi bila koristna na tem področju, torej, da bi lažje našli službo. Tako sem jaz razumela. Samo do sedaj še nisem dobila koristnih odgovorov od nje.

Ne. Socialna pedagoginja nima kaj veliko z iskanjem službe. Ampsk bolj na tvojem osebnem področju -psiha, socialni stiki.

uspodabljanje, 13.08.2021 ob 22:52

Ne. Socialna pedagoginja nima kaj veliko z iskanjem službe. Ampsk bolj na tvojem osebnem področju -psiha, socialni stiki.

Hja, potem mi pa res ni jasno zakaj imamo soc. pedagoginjo na voljo.

Sem imela razgovor z njo, prek neta, video klic. In ona se je predstavila kot pomoč, podpora pri iskanju službe. Pa tudi ona je rekla, da naj pošljem CV, primere vlog. Samo na vprašanja pa potem ni odgovorov. Tako, da dejansko mi ni jasno kaj je namen soc. pedagoginje.

Logično pa je, da o svojem privat življenju ne bom govorila v službi. Sicer je rekla, da so vse stvari zaupne, kar govoriva, ampak služba je pač služba. Ona je prijateljica šefa, direktorja, kadrovnice. Pa itak v osnovi ne mešam službe s privat življenjem.

Lahko ji kvečjemu rečem, da s tako uborno plačo pač človek ne more normalno živeti. Samo ona je del skupine, ki zaposluje na tem projektu, del vodstva. Tako, da …

Včasih bi najraje kar direkt vprašala kakšno korist prinaša :).

Ta prvo sem jo razumela, da bo ta projekt uspešen, če čim več ljudi dobi službo. Torej, da po izteku te pogodbe dobijo  drugo službo. Sem vneto pokazala kako iščem, kam vse pošiljam, kakšne načine imam… zdaj pa čutim nezadovoljstvo, ker tako vneto iščem. Pa naj človek razume, če more.

Nisem direkt rekla,d a je to zanič služba, ker so izjemno slabi pogoji dela in  zanič plača. Je pa očitno, da mi je zelo do tega, da najdem kaj boljšega.

Jaz sem socialna pedagoginja na šoli. Imam v obravnavi otroke s posebnimi potrebami, ki imajo čustveno-vedenjske težave.

Kakšen projekt je to, da bi odrasli zaposleni ljudje imeli na voljo socialno pedagoginjo, pa mi ni jasno. Kvečjemu, če gre za projekt, kjer so zaposlili osebe z raznimi primanjkljaji, pa so jim dali na voljo za pomoč social. pedagoga. Sklepam tudi po tem, da imate vsi zelo slabo plačane službe, morda kaj iz javnega dela?

Drugače si ne znam predstavljati, kaj naj bi socialni pedagog počel z nekim zaposlenim. Če je to, kar pravim, je možno, da je ta svetovalka na dopustu in zato ne odgovarja. Če pa ni tako, potem se obrnite na nadrejenega in povejte, da svetovalec ne opravlja svojega dela.

Psihosocialna tematika je vedno več v uporabi, morda jo avtorica nujno rabi. So te mogoče že ocenili, da ne znaš delat z ljudmi

soc. ped,, 13.08.2021 ob 23:08

Jaz sem socialna pedagoginja na šoli. Imam v obravnavi otroke s posebnimi potrebami, ki imajo čustveno-vedenjske težave.

Kakšen projekt je to, da bi odrasli zaposleni ljudje imeli na voljo socialno pedagoginjo, pa mi ni jasno. Kvečjemu, če gre za projekt, kjer so zaposlili osebe z raznimi primanjkljaji, pa so jim dali na voljo za pomoč social. pedagoga. Sklepam tudi po tem, da imate vsi zelo slabo plačane službe, morda kaj iz javnega dela?

Drugače si ne znam predstavljati, kaj naj bi socialni pedagog počel z nekim zaposlenim. Če je to, kar pravim, je možno, da je ta svetovalka na dopustu in zato ne odgovarja. Če pa ni tako, potem se obrnite na nadrejenega in povejte, da svetovalec ne opravlja svojega dela.

Jaz mislim, da je to program preko zavoda za zaposlovanje. V začetku je tudi omenjala zavod. Kaj bi imel zavod z že zaposlenimi mi ni jasno. Če se človek zaposli je izbrisan iz zavoda. Ali je to program preko zavoda in tam pa res imajo možnost soc. pedagogov in druge pomoči. Tudi jaz mislim, da v redni službi nima kaj delati soc. pedagog edino, če so to zaposleni invalidi ali ljudje s psihičnimi težavami.

Zanimiva tema. Človek je bitje vrhunske inteligence.

Kot sem že napisala. Vsi zaposleni preko te organizacije, tega projekta ali kako se naj izrazim, imamo možnost pogovora s soc. pedagoginjo.

Ne glede koliko je kdo star, poročen, samski, z otroci, brez otrok, zdrav, bolan…

Dela pa, ki jih opravljamo so pa različna: eni delo z ljudmi, eni čistilke, en je recimo mizar, tudi natakarji, kuharji, … vsi pa zanič plače.

Lahko bi rekla, da vsi težko zaposljivi. Starost: zelo različno, eni tik pred penzijo, eni mladi, jaz recimo srednjih let. Izobrazba: pojma nimam kaj imajo drugi, bi pa rekla, da sami taki, ki težko kaj boljšega najdemo.

Jaz sem pač razumela, da je naloga soc. pedagoginje pomoč pri iskanju službe, kot neka svetovalka za zaposlitev. V končni fazi je treba njej pošiljat CV, vloge in podobno. Ampak me potem jezi, če ne dobim nobenega nasveta. Kaj čem pošiljat, če potem ne dobim nasvetov? Meni se zdi kot, da samo kontrolira, če res pišem ali kaj vem kaj. Brezveze.

Ne, ni na dopustu. Pa tole se vleče par mesecev, bo prej moje pogodbe konec, preden bom ugotovila kakšno pomoč res lahko dobim.

Tole, kar pišete zgoraj, kaj so soc. pedagoginje, je namreč povsem nekaj drugega kar sem jaz mislila, da je.

Ja, mi je jasno kaj je soc. delavka. JAsno kaj psiholog. Pedagog tudi. Kaj pa soc. pedagog pa mi ni jasno. Sploh, ko tule omenjate kaj naj bi soc. pedagog počel, mi je sedaj še manj jasno kako pomoč lahko dobim.

Zasebnih stvari pa ne bi sodelavkam razlagala. Ta soc. pedagoginja je v bistvu sodelavka, samo ona je v vodstvu, jaz pa povsem na dnu.

uspodabljanje, 13.08.2021 ob 23:29

Jaz mislim, da je to program preko zavoda za zaposlovanje. V začetku je tudi omenjala zavod. Kaj bi imel zavod z že zaposlenimi mi ni jasno. Če se človek zaposli je izbrisan iz zavoda. Ali je to program preko zavoda in tam pa res imajo možnost soc. pedagogov in druge pomoči. Tudi jaz mislim, da v redni službi nima kaj delati soc. pedagog edino, če so to zaposleni invalidi ali ljudje s psihičnimi težavami.

V bistvu delodajalec dobi od države, zavoda za zaposlovanje plačo zame.

Ja, očitno glede na to zgoraj, kar je zapisala, delodajalci dobivajo denar od države za njihovo zaposlitev, torej gre verjetno za invalide ali osebe z motnjami v razvoju itd., pa tega ni želela zapisati. Zato imajo zelo verjetno neko svetovalko, ki naj bi jim pomagala na delovnem mestu, pa se očitno ne odziva.

Avtorica, kot sem že rekla, potrebno je povedati vodji projekta oz. odgovorni osebi, da se svetovalka, ki je zadolžena za to, da vam pomaga, ne odziva.

Tako nekak ja. Ne gre za invalide, ne gre za ljudi s psihičnimi težavami (no, vsaj ne za take težave, da bi kdo bil na kakem zdravljenju, če se kdo spopada s kako depresijo in kaj podobnega, seveda ne vem).

soc. ped,, 14.08.2021 ob 07:48

V bistvu delodajalec dobi od države, zavoda za zaposlovanje plačo zame.

Ja, očitno glede na to zgoraj, kar je zapisala, delodajalci dobivajo denar od države za njihovo zaposlitev, torej gre verjetno za invalide ali osebe z motnjami v razvoju itd., pa tega ni želela zapisati. Zato imajo zelo verjetno neko svetovalko, ki naj bi jim pomagala na delovnem mestu, pa se očitno ne odziva.

Avtorica, kot sem že rekla, potrebno je povedati vodji projekta oz. odgovorni osebi, da se svetovalka, ki je zadolžena za to, da vam pomaga, ne odziva.

Ne, ne gre za osebe s psihičnimi in fizičnimi težavami.

sonjjja, 14.08.2021 ob 07:47

Kot sem že napisala. Vsi zaposleni preko te organizacije, tega projekta ali kako se naj izrazim, imamo možnost pogovora s soc. pedagoginjo.

Ne glede koliko je kdo star, poročen, samski, z otroci, brez otrok, zdrav, bolan…

Dela pa, ki jih opravljamo so pa različna: eni delo z ljudmi, eni čistilke, en je recimo mizar, tudi natakarji, kuharji, … vsi pa zanič plače.

Lahko bi rekla, da vsi težko zaposljivi. Starost: zelo različno, eni tik pred penzijo, eni mladi, jaz recimo srednjih let. Izobrazba: pojma nimam kaj imajo drugi, bi pa rekla, da sami taki, ki težko kaj boljšega najdemo.

Jaz sem pač razumela, da je naloga soc. pedagoginje pomoč pri iskanju službe, kot neka svetovalka za zaposlitev. V končni fazi je treba njej pošiljat CV, vloge in podobno. Ampak me potem jezi, če ne dobim nobenega nasveta. Kaj čem pošiljat, če potem ne dobim nasvetov? Meni se zdi kot, da samo kontrolira, če res pišem ali kaj vem kaj. Brezveze.

Ne, ni na dopustu. Pa tole se vleče par mesecev, bo prej moje pogodbe konec, preden bom ugotovila kakšno pomoč res lahko dobim.

Tole, kar pišete zgoraj, kaj so soc. pedagoginje, je namreč povsem nekaj drugega kar sem jaz mislila, da je.

Ja, mi je jasno kaj je soc. delavka. JAsno kaj psiholog. Pedagog tudi. Kaj pa soc. pedagog pa mi ni jasno. Sploh, ko tule omenjate kaj naj bi soc. pedagog počel, mi je sedaj še manj jasno kako pomoč lahko dobim.

Zasebnih stvari pa ne bi sodelavkam razlagala. Ta soc. pedagoginja je v bistvu sodelavka, samo ona je v vodstvu, jaz pa povsem na dnu.

Potem je možno, da je to projekt Zavoda za zaposlovanje, kjer so poskusili zaposliti tiste najtežje zaposljive ljudi oz. take, ki so dolgotrajno brezposelni. Ker vam plačo daje v bistvu država, vi pa praktično brezplačno delate za delodajalca, je plača zelo nizka.

Dodeljena vam je bila neka svetovalka (morda je socialna pedagoginja po poklicu, je pa na delovnem mestu socialne delavke), ki naj bi vam pomagala. Če vam ne, kontaktiraj odgovornega za projekt in razloži težavo.

soc. ped,, 14.08.2021 ob 07:55

Potem je možno, da je to projekt Zavoda za zaposlovanje, kjer so poskusili zaposliti tiste najtežje zaposljive ljudi oz. take, ki so dolgotrajno brezposelni. Ker vam plačo daje v bistvu država, vi pa praktično brezplačno delate za delodajalca, je plača zelo nizka.

Dodeljena vam je bila neka svetovalka (morda je socialna pedagoginja po poklicu, je pa na delovnem mestu socialne delavke), ki naj bi vam pomagala. Če vam ne, kontaktiraj odgovornega za projekt in razloži težavo.

Jaz sem bila pred tem 2 meseca brezposelna. Je pa bil pogoj ja, da vzamejo take, ki so bili na zavodu.

Ne vem kaj je po izobrazbi. Navedeno je in tudi predstavila se je kot soc. pedagoginja. Je pa prijateljica od vodje projekta.

Drugače sem pa lani delala na istem delovnem mestu, enako delo. Samo lani je direkt delodajalec meni plačeval plačo. Očitno, če je možno, prijavi delavce na ta projekt. MIslim pa, da je samo enkrat možno. Torej naslednje leto druge. Pač dobi denar od zunaj.

Bom še poskušala s soc. pedagoginjo, upam, da vseeno dobim kake uporabne nasvete.

Mislim pa, da je problem tule:

Moj direktni delodajlec seveda želi ohranit delavce, da jih bo imel tudi naslednje leto. Poceni delovna sila pa že izučeni. Nekatere pa je prijavil na ta projekt. Ta projekt je pa namenjen temu, da imaš začasno službo, vmes pa iščeš drugo službo. Direktni delodajalec profitira, ker od zunaj dobi denar za mojo plačo. Z mano ima samo nekaj malega stroškov. Samo slabo zanj je pa to, da namen tega projekta je, da najdem boljšo, stalno službo.

Jaz pa seveda imam veliko vnemo, da najdem kaj boljšega pa niso navdušeni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close