Socialna pedagoginja, zaposlitevena svetovalka
sonjjja, 14.08.2021 ob 08:16
Bom še poskušala s soc. pedagoginjo, upam, da vseeno dobim kake uporabne nasvete.
Mislim pa, da je problem tule:
Moj direktni delodajlec seveda želi ohranit delavce, da jih bo imel tudi naslednje leto. Poceni delovna sila pa že izučeni. Nekatere pa je prijavil na ta projekt. Ta projekt je pa namenjen temu, da imaš začasno službo, vmes pa iščeš drugo službo. Direktni delodajalec profitira, ker od zunaj dobi denar za mojo plačo. Z mano ima samo nekaj malega stroškov. Samo slabo zanj je pa to, da namen tega projekta je, da najdem boljšo, stalno službo.
Jaz pa seveda imam veliko vnemo, da najdem kaj boljšega pa niso navdušeni.
Ne razumem, zakaj niso navdušeni, če bi ti rada našla neko boljšo službo, če je namen projekta ravno ta. Obrni se na vodjo projekta in povej, da si to svetovalko kontaktirala že večkrat, pa ti ne odgovori. Sumim, da so to socialno pedagoginjo tudi zaposlili za ta projekt, da bi pomagala vam, saj je tudi sama na zavodu oz. ne dobi drugega dela? Če tako zanič opravlja svoje delo, ni čudno, da ne dobi druge službe.
sonjjja, moje mnenje je, da predolgo čakaš na odgovor. Na tvojem mestu bi jo prosila za ponovno srečanje, za pogovor. Če ni odzivna preko maila, pa preko telefonske številke, glavno da dobiš datum. Poskusi biti čimbolj konkretna in vztrajaj pri odgovoru z njene strani. V kolikor odgovora po nobeni poti ne prejmeš, sporoči to njenemu nadrejenemu.
sonjjja, 14.08.2021 ob 08:04
soc. ped,, 14.08.2021 ob 07:55
sonjjja, 14.08.2021 ob 07:47
Kot sem že napisala. Vsi zaposleni preko te organizacije, tega projekta ali kako se naj izrazim, imamo možnost pogovora s soc. pedagoginjo.
Ne glede koliko je kdo star, poročen, samski, z otroci, brez otrok, zdrav, bolan…
Dela pa, ki jih opravljamo so pa različna: eni delo z ljudmi, eni čistilke, en je recimo mizar, tudi natakarji, kuharji, … vsi pa zanič plače.
Lahko bi rekla, da vsi težko zaposljivi. Starost: zelo različno, eni tik pred penzijo, eni mladi, jaz recimo srednjih let. Izobrazba: pojma nimam kaj imajo drugi, bi pa rekla, da sami taki, ki težko kaj boljšega najdemo.
Jaz sem pač razumela, da je naloga soc. pedagoginje pomoč pri iskanju službe, kot neka svetovalka za zaposlitev. V končni fazi je treba njej pošiljat CV, vloge in podobno. Ampak me potem jezi, če ne dobim nobenega nasveta. Kaj čem pošiljat, če potem ne dobim nasvetov? Meni se zdi kot, da samo kontrolira, če res pišem ali kaj vem kaj. Brezveze.
Ne, ni na dopustu. Pa tole se vleče par mesecev, bo prej moje pogodbe konec, preden bom ugotovila kakšno pomoč res lahko dobim.
Tole, kar pišete zgoraj, kaj so soc. pedagoginje, je namreč povsem nekaj drugega kar sem jaz mislila, da je.
Ja, mi je jasno kaj je soc. delavka. JAsno kaj psiholog. Pedagog tudi. Kaj pa soc. pedagog pa mi ni jasno. Sploh, ko tule omenjate kaj naj bi soc. pedagog počel, mi je sedaj še manj jasno kako pomoč lahko dobim.
Zasebnih stvari pa ne bi sodelavkam razlagala. Ta soc. pedagoginja je v bistvu sodelavka, samo ona je v vodstvu, jaz pa povsem na dnu.
Potem je možno, da je to projekt Zavoda za zaposlovanje, kjer so poskusili zaposliti tiste najtežje zaposljive ljudi oz. take, ki so dolgotrajno brezposelni. Ker vam plačo daje v bistvu država, vi pa praktično brezplačno delate za delodajalca, je plača zelo nizka.
Dodeljena vam je bila neka svetovalka (morda je socialna pedagoginja po poklicu, je pa na delovnem mestu socialne delavke), ki naj bi vam pomagala. Če vam ne, kontaktiraj odgovornega za projekt in razloži težavo.
Jaz sem bila pred tem 2 meseca brezposelna. Je pa bil pogoj ja, da vzamejo take, ki so bili na zavodu.
Ne vem kaj je po izobrazbi. Navedeno je in tudi predstavila se je kot soc. pedagoginja. Je pa prijateljica od vodje projekta.
Drugače sem pa lani delala na istem delovnem mestu, enako delo. Samo lani je direkt delodajalec meni plačeval plačo. Očitno, če je možno, prijavi delavce na ta projekt. MIslim pa, da je samo enkrat možno. Torej naslednje leto druge. Pač dobi denar od zunaj.
In ja, delodajalcu se splača prijaviti se na take razpise, kjer dobi ljudi, plačati pa jim ni potrebno oz. samo nekaj stroškov. Najbrž si eno leto dalala zanj, potem ti je pogodba potekla, dva meseca si bila brezposelna, ko so dopusti, potem je prišel ven ta razpis in delodajalec se je odločil, da te prijavi, ker bo s tem imel manj stroškov. Tako zaposlujejo tudi kandidate za javna dela prek zavoda za zaposlovanje oz. prek raznih projektov. Tudi pri nas na šoli je tako zaposlenih kar nekaj ljudi, ki opravljajo naloge informatorja, dežurajo po šoli, so dodatni spremljevalci otrok na dnevih dejavnosti itd. In je dejansko težava, ko hoče ravnatelj enega takega, ki se je dobro odrezal in bi ga radi obdržali, zaposliti pri sebi, ker se ga ne more obdržati dlje kot eno leto oz. dve leti, če je kandidat starejši od 50 let, se mi zdi. Najbrž so podobne omejitve pri vas.
Jaz bi na tvojem mestu seveda še poskušala z iskanjem boljše službe in kot rečeno povedala vodji projekta, da ni pomoči s strani te svetovalke. Najbrž pa tudi ona dobiva neko minimalno plačo, pa se ji ne da mrdnit za ta denar. Ampak to ni opravičilo.
soc. ped,, 14.08.2021 ob 08:28
Ne razumem, zakaj niso navdušeni, če bi ti rada našla neko boljšo službo, če je namen projekta ravno ta. Obrni se na vodjo projekta in povej, da si to svetovalko kontaktirala že večkrat, pa ti ne odgovori. Sumim, da so to socialno pedagoginjo tudi zaposlili za ta projekt, da bi pomagala vam, saj je tudi sama na zavodu oz. ne dobi drugega dela? Če tako zanič opravlja svoje delo, ni čudno, da ne dobi druge službe.
Hu, težko napisat, da bi bilo razumljivo pa, da ne bi preveč stvari javno napisala.
Delam za neko firmo, recimo firma A (sezonsko delo). Lani sem bila direkt zaposlena, me je ta firma A plačevala.
Zdaj pa imam enako delo, isto delovno mesto, šef je isti, ampak delam pa uradno za neko večjo organizacijo (firma B). REcimo, da sem plačana s strani nekega projekta, ki ga ima ta B. Torej imam šefa firme A in še par šefov iz firme B.
Name firme B, projekta je, da se pomaga ljudem najti službo. Lahko si pa samo začasno preko njih zaposlen.
Firma A pa seveda noče izgubiti delavcev. Jim je pa všeč, da firma B plačuje delavce, ki delajo za firmo A.
Se mi pa zdi, da so šef A in šefi B prijatelji in da tudi B ni preveč zainteresiran ,da bi delavci šli stran od A. Tak občutek sem dobila.
Ta soc. pedagoginja je ena od vodstva tega projekta. In tudi v privat odnosih zelo v dobrih odnosih z glavnim vodjo. Tako, da …
Drugače pa, ko sem z glavnim vodjo prvič govorila, je bil šokiran kaj dela visokoizbražena oseba na takem delovnem mestu. Sem to razumela kot, da ostali imajo primerna delovna mesta glede na njihovo izobrazbo (natakarji, čistilke, mizarji…), da jaz pa izstopam s preveč izobrazbe. In nekako imam občutek, da ni dobrodošlo, ko iščem bolj konkretne zaposlitve, primerne moji izobrazbi. Recimo nasveti soc. pedagoginje so v stilu, da naj recimo delam kot prodajalka vstopnic na smučišču ali pa kot natakarica in podobno. Kaj mi taki nasveti koristijo? Prav nič.
soc. ped,, 14.08.2021 ob 08:39
In ja, delodajalcu se splača prijaviti se na take razpise, kjer dobi ljudi, plačati pa jim ni potrebno oz. samo nekaj stroškov. Najbrž si eno leto dalala zanj, potem ti je pogodba potekla, dva meseca si bila brezposelna, ko so dopusti, potem je prišel ven ta razpis in delodajalec se je odločil, da te prijavi, ker bo s tem imel manj stroškov. Tako zaposlujejo tudi kandidate za javna dela prek zavoda za zaposlovanje oz. prek raznih projektov. Tudi pri nas na šoli je tako zaposlenih kar nekaj ljudi, ki opravljajo naloge informatorja, dežurajo po šoli, so dodatni spremljevalci otrok na dnevih dejavnosti itd. In je dejansko težava, ko hoče ravnatelj enega takega, ki se je dobro odrezal in bi ga radi obdržali, zaposliti pri sebi, ker se ga ne more obdržati dlje kot eno leto oz. dve leti, če je kandidat starejši od 50 let, se mi zdi. Najbrž so podobne omejitve pri vas.
Jaz bi na tvojem mestu seveda še poskušala z iskanjem boljše službe in kot rečeno povedala vodji projekta, da ni pomoči s strani te svetovalke. Najbrž pa tudi ona dobiva neko minimalno plačo, pa se ji ne da mrdnit za ta denar. Ampak to ni opravičilo.
Ja, nekako tako je.
S tem, da gre za sezonsko delo. Lani direkt zaposlena. Letos pa preko tega projekta. Mislim pa, da gre samo enkrat preko tega projekta, nisem pa prepričana.
Očitno šef firme A, nekaj delavcev sam plačuje, tako kot mene lani. Nekaj jih pa skuša preko raznih projektov dobiti. Vsekakor pa mu ni v interesu, da ti potem dejansko iščejo drugo službo. Njemu je v interesu, da ostanemo. Kar je pa v nasprotju z namenom projekta preko katerega jaz delam.
Posledično me tudi ovirajo, če imamo kaka izobraževanja s strani projekta ali usposabljanja, da mi ne dovolijo it oz. da se moram ostro boriti in gre samo, če je res izrecno napisano, da je obvezno.
Glede na to kako si vznemirjena jo nujno rabiš, po moje že na meji težav v duševnem zdravju s to depresivno jezno napadalnosti, dajmo jo ponucat tud če je ne rabim.
Uporabi to kar zna dobro:
Krepitev asertivnosti, samozavesti, samozavedanja, naj ti pokaže tehnike sproščanja in zmanjševanja anksioznosti, jeze in vznemirjenja, vadita dober nastop,…
Ker to ti bo na dolgi rok najbolj koristilo: razčistiti kdo si, kaj hočeš in biti samozavesten v svojem nastopu. Sploh veš kakšno službo želiš, kako jih boš prepričala, da si prava, kako boš zmanjšala svoje napade, če boš kdaj zavrnjena.
Socialni pedagog dela vse kar je potrebno, da spremeniš svoje socialne spretnosti, samozavedanje in se lahko vključiš v družbo na splošno ali le del.
Aja pa v 21. Stoletju če česa ne veš je prvo gugl, da vsajbprev info dobiš.
sonjjja, 14.08.2021 ob 08:49
Ja, nekako tako je.
S tem, da gre za sezonsko delo. Lani direkt zaposlena. Letos pa preko tega projekta. Mislim pa, da gre samo enkrat preko tega projekta, nisem pa prepričana.
Očitno šef firme A, nekaj delavcev sam plačuje, tako kot mene lani. Nekaj jih pa skuša preko raznih projektov dobiti. Vsekakor pa mu ni v interesu, da ti potem dejansko iščejo drugo službo. Njemu je v interesu, da ostanemo. Kar je pa v nasprotju z namenom projekta preko katerega jaz delam.
Posledično me tudi ovirajo, če imamo kaka izobraževanja s strani projekta ali usposabljanja, da mi ne dovolijo it oz. da se moram ostro boriti in gre samo, če je res izrecno napisano, da je obvezno.
Očitno gre za enkraten projekt, na koncu te poti pa itak ne boš mogla več delat pri tej firmi A, zato moraš poiskati drugo službo. Ali torej meniš, da te ovirajo pri drugih zaposlitvah, ker hočejo, da te ta firma A spet za stalno zaposli, ko bo konec projekta? Zakaj bi ti potem svetovalka svetovala neko drugo službo kot natakarica, prodajalka vozovnic itd.? Očitno meni, da nisi sposobna za kaj več. Po drugi strani pa ne rabiš te svetovalke, sestavi prošnje, preglej oglase in se sama loti zadeve. Če ti uspe, super, če ti ne, imaš še vedno na voljo, da kontaktiraš nadrejenega in poveš, da ti ta svetovalka ne pomaga. Čisto možno, da imajo nizko mnenje o vas in menijo, da ne bi zmogli zahtevnejših nalog, zato niti ne poskusijo pomagati v tej smeri. Koliko pa si stara? Če si starejša od 45 velikokrat na zavodu menijo, da te za stalno itak ne bi sprejeli nikjer, če nimaš nekih specialnih znanj. Praviš, da imaš visoko izobrazbo. Si že delala v smeri te izobrazbe? Imaš izkušnje iz tega področja?
Poznam, popolnoma enako ima zavod za zaposlovanje.
Firma a je firma kjer se izvaja projekt, oni pa te pošljejo v firmo b kjer opravljaš delo in obstaja možnost redne zaposlitve. Firma a ima v ta namen zaposlene delovne terapevte, psihologe, pedagoge ipd.
Ker so pa taki projekti v sloveniji zanič pa ti marsičesa mogoče sploh ne veš. Ravno tako kot ne veš kaj je socialni pedagog. Ali ti ne poslušaš dobro ali pa so oni napačno razložili.
Pa precej se zaciklaš v pisanju. Enkrat napišeš tako, drugič drugače.
Pa kar tako sami od sebe projekti ne obstajajo. Moraš biti nekam vpisan, da te vklučijo v projekt. Samo zato, ker ti poteče pogodba sigurno ne kar padeš v nek projekt.
Tudi jaz sem bila v takem projektu. Mi smo imeli tako, da so izbirali stare do 27 let. Se pravi omejitev (tako kot pri vas-“vsi ki jim poteče pogodba”). Ampak jaz sem bila vpisana na zavod in tam so mi predlagali.
Mimogrede še to. Njihov namen ni, da bi ti dobila kaj boljšega ampak polnjenje svojih žepov (beri:denarnic).
Jaz sem mislila, da so taki projekti na nek način prostovoljno delo raznih podjetji, kasneje pa sem izvedela, da so za to mastno plačani. Enako kot vlada, ne naredijo nič poberejo pa ogromno denarja.
soc. ped,, 14.08.2021 ob 09:23
Očitno gre za enkraten projekt, na koncu te poti pa itak ne boš mogla več delat pri tej firmi A, zato moraš poiskati drugo službo. Ali torej meniš, da te ovirajo pri drugih zaposlitvah, ker hočejo, da te ta firma A spet za stalno zaposli, ko bo konec projekta? Zakaj bi ti potem svetovalka svetovala neko drugo službo kot natakarica, prodajalka vozovnic itd.? Očitno meni, da nisi sposobna za kaj več. Po drugi strani pa ne rabiš te svetovalke, sestavi prošnje, preglej oglase in se sama loti zadeve. Če ti uspe, super, če ti ne, imaš še vedno na voljo, da kontaktiraš nadrejenega in poveš, da ti ta svetovalka ne pomaga. Čisto možno, da imajo nizko mnenje o vas in menijo, da ne bi zmogli zahtevnejših nalog, zato niti ne poskusijo pomagati v tej smeri. Koliko pa si stara? Če si starejša od 45 velikokrat na zavodu menijo, da te za stalno itak ne bi sprejeli nikjer, če nimaš nekih specialnih znanj. Praviš, da imaš visoko izobrazbo. Si že delala v smeri te izobrazbe? Imaš izkušnje iz tega področja?
Tole v A je itak samo sezonsko delo. Možnost je, da naslednje leto spet tu delam, s tem, da naslednje leto me plača firma A, ne več prek projekta. In šef A, želi, da tudi naslednje leto tu delam. Na vsak način pa sezonsko delo pač ni dovolj za celo leto. Tako, da po izteku te pogodbe, sem brez službe. TU ni dela. Delo bo spet naslednje poleti. Zato na vsak način rabim pozimi službo. In to dobivam predloge v stilu prodaja vstopnic, natakarica in podobno. Ja, pa pomoč bi mi ponudili pri zaposlitvi pri prodaji vstopnic.
Ja, rabim pomoč, pri iskanju službe. Podpora bi bila dobrodošla. Ampak ne za take službe. Da postaneš natakarica, čistilka, greš v proizvodnjo, to pa res ne rabiš dodatne podpore. Take ljudi vedno iščejo. Ne rabiš soc. pedagoginje, da ti pomaga do take službe.
Ja, občutek imam, da misli, da nisem sposobna za kako boljšo službo. Nisem še 45, bom pa kmalu.
Vlog, ponudb, tega sem že ogromno napisala, brez uspeha. Zato bi mi seveda pomoč na tem področju več kot prav prišla, ker očitno nimam pravega načina.
Ja, izukušnje imam, veliko :).
Poznam, 14.08.2021 ob 11:47
Poznam, popolnoma enako ima zavod za zaposlovanje.
Firma a je firma kjer se izvaja projekt, oni pa te pošljejo v firmo b kjer opravljaš delo in obstaja možnost redne zaposlitve. Firma a ima v ta namen zaposlene delovne terapevte, psihologe, pedagoge ipd.
Ker so pa taki projekti v sloveniji zanič pa ti marsičesa mogoče sploh ne veš. Ravno tako kot ne veš kaj je socialni pedagog. Ali ti ne poslušaš dobro ali pa so oni napačno razložili.
Pa precej se zaciklaš v pisanju. Enkrat napišeš tako, drugič drugače.
Pa kar tako sami od sebe projekti ne obstajajo. Moraš biti nekam vpisan, da te vklučijo v projekt. Samo zato, ker ti poteče pogodba sigurno ne kar padeš v nek projekt.
Tudi jaz sem bila v takem projektu. Mi smo imeli tako, da so izbirali stare do 27 let. Se pravi omejitev (tako kot pri vas-“vsi ki jim poteče pogodba”). Ampak jaz sem bila vpisana na zavod in tam so mi predlagali.
Tu sem delala lani. Pogodba potekla, ker je pač sezonsko delo. Letos so spet rabili, ker sem bila na zavodu, so me lahko preko tega projekta prijavili in dobili sredstva zame.
Anonimno 1656, 14.08.2021 ob 08:38
sonjjja, moje mnenje je, da predolgo čakaš na odgovor. Na tvojem mestu bi jo prosila za ponovno srečanje, za pogovor. Če ni odzivna preko maila, pa preko telefonske številke, glavno da dobiš datum. Poskusi biti čimbolj konkretna in vztrajaj pri odgovoru z njene strani. V kolikor odgovora po nobeni poti ne prejmeš, sporoči to njenemu nadrejenemu.
V bistvu še nisem imela nobenega pravega srečanja. Sem izrazila željo, dobila termin preko video klica. V živo pa žal ne še.
Kar pogumno vstopi v kontakt. Če si želiš, da bi se pogovorili v živo, da bi ti bil ta način lažji, predlagaj tako in prosi za konkreten datum. Povej to, kar si povedala nam, da te zanima glede zapisanega, če bi lahko kaj zapisala drugače, kaj dodala, dopolnila. Imej s sabo papirje, da jih bosta lahko pogledali še enkrat skupaj. Po mojem mnenju se moraš za termin zagrebsti čimprej, še preden nas vse dajo spet samo na ekrančke. No, držim pesti, da tokrat ne, a ve pa se ne, za vsak slučaj.
Rekla bi tak, 14.08.2021 ob 20:55
To so javna dela preko zavoda za zaposlovanje, kjer si lahko zaposlen samo za določen čas.
V resnici pa po domače tako bluziš, da te noben ne more razumet kaj sploh hočeš, verjetno tudi svetovalka ne.
Ti resno misliš, da bom tule napisala vse podatke, da bo jasno vidno kje delam, kaj delam?
Oprosti, to pač ne gre. Ampak, kolikor te berem, itak nimaš odgovorov na moja vprašanja. Tako, da se ne sekirat, če ne razumeš teme.
Anonimno 1656, 14.08.2021 ob 20:58
Kar pogumno vstopi v kontakt. Če si želiš, da bi se pogovorili v živo, da bi ti bil ta način lažji, predlagaj tako in prosi za konkreten datum. Povej to, kar si povedala nam, da te zanima glede zapisanega, če bi lahko kaj zapisala drugače, kaj dodala, dopolnila. Imej s sabo papirje, da jih bosta lahko pogledali še enkrat skupaj. Po mojem mnenju se moraš za termin zagrebsti čimprej, še preden nas vse dajo spet samo na ekrančke. No, držim pesti, da tokrat ne, a ve pa se ne, za vsak slučaj.
Upam, da mi uspe dobiti možnost osebnega razgovora. To mi bi namreč pomagalo. Ampak to prosim že 3 mesece in vedno je samo klic oz. enkrat video klic. Ali pa je možen termin pri njej, ko jaz delam. Dva termina mi je že ponudila, vendar sem obakrat delala.
Povej ji kdaj ti lahko, npr. le popoldne po tej in tej uri in naj ti stopi naproti. Razloži ji, da bi ti bilo v živo veliko lažje. Če ne gre zaradi prostora in obstaja možnost zgolj razgovora preko telefončkov, si vnaprej pripravi list papirja z vsemi možnimi vprašanji, ki se ti porajajo. In skupaj glejta napisano prošnjo, ki si jo poslala, si jo bo že odprla na računalniku ali telefončku, brez skrbi. Med sestankom ti ni treba čakati na njene pobude in dovoljenja, ti kar pogumno sprašuj.
sonjjja, 14.08.2021 ob 20:43
Tole v A je itak samo sezonsko delo. Možnost je, da naslednje leto spet tu delam, s tem, da naslednje leto me plača firma A, ne več prek projekta. In šef A, želi, da tudi naslednje leto tu delam. Na vsak način pa sezonsko delo pač ni dovolj za celo leto. Tako, da po izteku te pogodbe, sem brez službe. TU ni dela. Delo bo spet naslednje poleti. Zato na vsak način rabim pozimi službo. In to dobivam predloge v stilu prodaja vstopnic, natakarica in podobno. Ja, pa pomoč bi mi ponudili pri zaposlitvi pri prodaji vstopnic.
Ja, rabim pomoč, pri iskanju službe. Podpora bi bila dobrodošla. Ampak ne za take službe. Da postaneš natakarica, čistilka, greš v proizvodnjo, to pa res ne rabiš dodatne podpore. Take ljudi vedno iščejo. Ne rabiš soc. pedagoginje, da ti pomaga do take službe.
Ja, občutek imam, da misli, da nisem sposobna za kako boljšo službo. Nisem še 45, bom pa kmalu.
Vlog, ponudb, tega sem že ogromno napisala, brez uspeha. Zato bi mi seveda pomoč na tem področju več kot prav prišla, ker očitno nimam pravega načina.
Ja, izukušnje imam, veliko :).
Daj že dojemi, socialna pedagoginja ti ne bo pomagala najti službe ampak ti bo pomagala pri tvojih težavah. Že ime SOCIALNA PEDAGOGINJA ti lahko pove, da to nima nič v zvezi z iskanjem službe. Največkrat so socialni pedagogi za otroke s težavami. To o čemer ti ves čas govoriš – da ti pomaga iskat službo- je pa delovni terapevt ali svetovalka na zavodu. Ta tvoja socialna pedagoginja je verjetno tista na katero se obrnete, CV-je in podobno ona verjetno preda drugi osebi, zato čakaš odgovor, ker ona ni za to.
Nekateri smo dali take stvari skozi, vemo kaj je to. Ti pa nekaj skrivaš, nočeš konkretno nič povedati in istočasno nič dojeti.
Anonimno 1656, 14.08.2021 ob 21:10
Povej ji kdaj ti lahko, npr. le popoldne po tej in tej uri in naj ti stopi naproti. Razloži ji, da bi ti bilo v živo veliko lažje. Če ne gre zaradi prostora in obstaja možnost zgolj razgovora preko telefončkov, si vnaprej pripravi list papirja z vsemi možnimi vprašanji, ki se ti porajajo. In skupaj glejta napisano prošnjo, ki si jo poslala, si jo bo že odprla na računalniku ali telefončku, brez skrbi. Med sestankom ti ni treba čakati na njene pobude in dovoljenja, ti kar pogumno sprašuj.
Za delovni čas sem ji seveda povedala. Aja, problem je v tem, da je ona v povsem drugem koncu Slo kot jaz. Tako, da je tudi tu ovira.
Upam ja, da se kdaj skupaj lotiva kake moje vloge, CV. To bi mi res veliko pomenilo. Ker očitno, glede ne to, da nikakor ni uspeha, nekaj delam hudo narobe.
Takle opis bi pa pomenil že nekakšen gospodarski kriminal.
Zakaj? Namreč zato, ker bi se delodajalci tepli za takšen privilegij, kjer bi njim nekdo delavce dostavljal in plačeval njihovo storjeno delo on bi pa pobasal samo dobiček in smetano. Le kdo od delodajalcev si ne bi želel zastonj delavca, če nima kakega kompleksnega dela?! Hm..
sonjjja, 14.08.2021 ob 20:59
Ti resno misliš, da bom tule napisala vse podatke, da bo jasno vidno kje delam, kaj delam?
Oprosti, to pač ne gre. Ampak, kolikor te berem, itak nimaš odgovorov na moja vprašanja. Tako, da se ne sekirat, če ne razumeš teme.
Ma daj no, ni ti treba povedati kje delaš in kaj delaš. Ampak projekti se niso rodili sami od sebe. Ponavadi so projekti preko zavoda. Ti pa trdiš, da si zaposlena, in nisi na zavodu. Ampak istočasno si v prvem postu napisala, da zavod plača delodajalca ali kako že, ali obratno. Kaj ima zavod pri tem, če nisi na zavodu? Bledeš, da je kar hudo, zato pa rabiš socialno pedagoginjo, da ti pomaga pri tvoji psihi, razmišljanju.
Aja, pa še to. V kolikor se ti spet zgodi, da dobiš termin, ki se ga ne moreš udeležiti – če sem prav razbrala, se ti je to zgodilo dvakrat – ji vnaprej, takoj ko izveš, sporoči da ne bo šlo in navedi razlog ter prosi za čimprejšnji termin na daljavo, takrat ko ti utegneš. Minimalno se ti bo že uspela prilagoditi, le pobuda mora odločno in korektno priti iz tvoje strani. Si zelo angažirana, potrebuješ pogovor, si pa zaradi službe časovno omejena. Naj te ne bo strah.
—————————————————-
Bom še poskušala s soc. pedagoginjo, upam, da vseeno dobim kake uporabne nasvete.
Mislim pa, da je problem tule:
Moj direktni delodajlec seveda želi ohranit delavce, da jih bo imel tudi naslednje leto. Poceni delovna sila pa že izučeni. Nekatere pa je prijavil na ta projekt. Ta projekt je pa namenjen temu, da imaš začasno službo, vmes pa iščeš drugo službo. Direktni delodajalec profitira, ker od zunaj dobi denar za mojo plačo. Z mano ima samo nekaj malega stroškov. Samo slabo zanj je pa to, da namen tega projekta je, da najdem boljšo, stalno službo.
Jaz pa seveda imam veliko vnemo, da najdem kaj boljšega pa niso navdušeni.
————————-
Forum je zaprt za komentiranje.