Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zorčič danes v politično nastopil proti anticepilcem in jih obtožil da

Zorčič danes v politično nastopil proti anticepilcem in jih obtožil da

dejal je, no ni dejal da lažejo točno s to besedo ampak češ da širijo po domače po vedano govorice ki nimajo nobene podlage o škodljivosti cepiv, da kaj narobe ne rečem, poglejte si to oddajo danes na tvslo 1 politično s tanjo gobec. kaj mi zdej zta zorčič očita, da se zmišljujem, da je zaradi cepiva umrla žena slovenskega diplomata, da lažem, ker pravim, da ima milijone ljudi po svetu tudi težke stranske učinke in še stotere druge zadeve o cepivih in nenazadnje o kovidu. da lažem ko rečem da so g trumpa pozdravili z zdravili regeneron, ki obstajajo. ja zdravilo za kovid obstaja.skratka dejal je isto k večliki partijski šef, da je ceplhjenje edina rešitev. in zakaj naj grem jaz zdej volit levico.nimate šans levičarji kar bodite v opoziciji še naslednjih ž let. je vseen če je janez na oblasti saj spremembe tak noben ene bo edino pri koritu se bodo zamenjali.

Edina rešitev je, da se levo desne fašiste postreli.

Šele potem  bo narod svoboden.

Vsak ima svoje prepričanje, samo nehajte že enkrat cepljenje ali necepljenje povezovati s tem, kdo vodi državo. Ker je preprosto neumno.

Ni neumno, ampak logično. Ni zaupanja v politiko, zato je tako. Politiki pa je vseeno, ker ima oblast in lahko dela kar hoče. Če to ne bi držalo, bi se bolj potrudili delat za dobro vseh ljudi, ne samo za elito.

Narod in njegovo blagostanje je ogledalo politike.

Odgovor na objavo uporabnika
Robi nep., 18.07.2021 ob 21:33

Edina rešitev je, da se levo desne fašiste postreli.

Šele potem  bo narod svoboden.

Začni pri kitajcih, oni so nam to zakuhali, aja pa na opičnjaka obamo ne pozabi.

če bi cepljenje proti črnim kozam in otroški paralizi potekalo po prosti izbiri tako kot danes cepljenje proti covidu ne bi nikoli izkoreninili črnih koz in otroške paralize. Včasih je potrebno zaupati znanosti, ker potem je totalni nesmisel napredka in razvoja.

Tudi gripe nismo izkoreninili. V čem je razlika?

Nekdo je rekel, 19.07.2021 ob 07:20

če bi cepljenje proti črnim kozam in otroški paralizi potekalo po prosti izbiri tako kot danes cepljenje proti covidu ne bi nikoli izkoreninili črnih koz in otroške paralize. Včasih je potrebno zaupati znanosti, ker potem je totalni nesmisel napredka in razvoja.

Pa ne primerjaj no cepiv, ki so stestirana bla prej mnogo let in v uporabi desetletja, predno si jih ti pa jaz dobil/a v telo in popolnoma drugačno sestavljena (niso vektorska9), kot pa cepiva za Covid 19, ki so celo v trial=testnem obdobju na določeni N populaciji do leta 2023.

zorčič kaj že, 18.07.2021 ob 21:08

dejal je, no ni dejal da lažejo točno s to besedo ampak češ da širijo po domače po vedano govorice ki nimajo nobene podlage o škodljivosti cepiv, da kaj narobe ne rečem, poglejte si to oddajo danes na tvslo 1 politično s tanjo gobec. kaj mi zdej zta zorčič očita, da se zmišljujem, da je zaradi cepiva umrla žena slovenskega diplomata, da lažem, ker pravim, da ima milijone ljudi po svetu tudi težke stranske učinke in še stotere druge zadeve o cepivih in nenazadnje o kovidu. da lažem ko rečem da so g trumpa pozdravili z zdravili regeneron, ki obstajajo. ja zdravilo za kovid obstaja.skratka dejal je isto k večliki partijski šef, da je ceplhjenje edina rešitev. in zakaj naj grem jaz zdej volit levico.nimate šans levičarji kar bodite v opoziciji še naslednjih ž let. je vseen če je janez na oblasti saj spremembe tak noben ene bo edino pri koritu se bodo zamenjali.

Resnica je ta, da on nima nobene podlage pri zagovarjanju cepiv. Potem je pač uporabil CIA-ino domislico, da vse, ki te dobijo na laži, preprosto označiš za teoretike zarote.

Cepite se in ne sirite bedarij.                             Vlada se trudi po svojih najboljsih moceh.   A za butalske anticepilce  ni pomoci. Mogoce jih bo izucilo, ko bodo zboleli, prej ne.

Če bi imeli črne koze, bi se ljudje tepli v vrstah, da pridejo čimprej na vrsto. Samo jih nimamo, ampak imamo nekaj temu nasprotnega.

jabolka niso hruške, 19.07.2021 ob 07:28

Pa ne primerjaj no cepiv, ki so stestirana bla prej mnogo let in v uporabi desetletja, predno si jih ti pa jaz dobil/a v telo in popolnoma drugačno sestavljena (niso vektorska9), kot pa cepiva za Covid 19, ki so celo v trial=testnem obdobju na določeni N populaciji do leta 2023.

Ta cepiva na začetku tudi niso bila tako pretestirana kot čez čas, a vseeno so bila v tistem času bolj koristna kot če jih ne bi bilo.

Qiqqe, 19.07.2021 ob 07:32

Cepite se in ne sirite bedarij.                             Vlada se trudi po svojih najboljsih moceh.   A za butalske anticepilce  ni pomoci. Mogoce jih bo izucilo, ko bodo zboleli, prej ne.

Si pridno in očitno dovolj dobro umivam roke in nosim masko tam, kjer je potrebno. In pri meni deluje – že  2. leto, kolikor traja korona stanje.  Nobenih viroz, prehladov že nekje 5 let tudi sicer. Naokoli trenutno ne hodim kot po najnujnejših opravkih, na Hrvako mi ni treba iti dopustovati, trenutno tudi ni potrebe niti želje po dopustovanju na tujih destinacjah ( preteklih 15 let predopustovano na večih celinah, malo pavze dobro dene),  delam od doma, mladina že iz gnezda, sem rizična oseba, gensko nagnjena k možganskim kapem in nastanku krvnih strdkov; že doživeta možganska kap pred leti. Upravičeno se torej še ne mislim cepiti  s  kovid cepivi, ki so trenutno še v testni fazi na določenem številu človeške populacije.

Desperadodajka, 19.07.2021 ob 07:23

Tudi gripe nismo izkoreninili. V čem je razlika?

ne gre toliko, da bi se bolezen izkoreninila, to bi bil idealen cilj. Zadovoljni bi bili že, da bi dosegli omejitev. Višja kot bo precepljenost, bolj se bo  bolezen omejila, mogoče sčasoma celo izginila, vendar je to bolj želja. Že sedaj, ko je en del prebivalstva cepljen, se kažejo pozitivni učinki cepljenja, vendar je še premalo, da bi trajalo na dolgi rok.

Točno tako. V Izraelu (če odšteješ otroke in najstnike) je precepljenost med 70 in 80%, a že pravijo, da to ni dovolj.

Ljudje kažejo čedalje več nevednosti. Razlika je med otroškimi boleznimi, pri katerih cepivo zagotavlja doživljenjsko imunost, in virusnimi obolenji, kot sta gripa in korona, ki nenehno mutirajo.

Covida ne bo mogoče izkoreniniti. Edino upanje je, da mutacije oslabijo in da postane manj nevaren. Po črnem scenariju pa bo zaradi mutacij postal bolj nevaren. Lahko seveda upamo, da se bo izpel po naravni poti v dveh-treh letih kot španska gripa.

Trenutna cepiva sicer v veliko primerih preprečijo hud potek bolezni, vendar je v GB smrtnost cepljenih, ko se enkrat znajdejo v bolnici, višja od smrtnosti necepljenih. Žal. Nismo še tu.

za tvoj sarkazem s sarkazmom nazaj, 19.07.2021 ob 07:59

Si pridno in očitno dovolj dobro umivam roke in nosim masko tam, kjer je potrebno. In pri meni deluje – že  2. leto, kolikor traja korona stanje.  Nobenih viroz, prehladov že nekje 5 let tudi sicer. Naokoli trenutno ne hodim kot po najnujnejših opravkih, na Hrvako mi ni treba iti dopustovati, trenutno tudi ni potrebe niti želje po dopustovanju na tujih destinacjah ( preteklih 15 let predopustovano na večih celinah, malo pavze dobro dene),  delam od doma, mladina že iz gnezda, sem rizična oseba, gensko nagnjena k možganskim kapem in nastanku krvnih strdkov; že doživeta možganska kap pred leti. Upravičeno se torej še ne mislim cepiti  s  kovid cepivi, ki so trenutno še v testni fazi na določenem številu človeške populacije.

Pa misliš tako živeti do konca življenja? In še vedno boš zelo verjetno slej ko prej prišla v stik z virusom, morda preko družine, prijateljev… virus ne bo izginil, cilj cepljenja je zgolj zmanjšanje pritiska na bolnice. Nič drugega.

Zorčič je v Politično odlično nastopil. Počasi mi bo ta stric postal še všeč. Ko je postal predsednik DZ, mi je bilo to popolnoma mimo (SMC-ja kot stranke itak nikoli nisem dobro prenašala), sedaj se je pa oblikoval v dobrega človeka in spodobnega politika. Je pa res, da ker ne rohni in tolče s pestmi po mizi, ne bo nikoli politik, za katerim bi norele in ga volile množice.

Za promocijo cepljenja so najeli anticepilca in novinarja nove24. Res se trudi. Spravit čim več denarja svojim v žep:

https://www.mladina.si/208966/anticepilec-v-precepu/

Ni čudno, da se folk noče cepit. Jaz sem se, ker zaupam znanosti, a sem pri tem imela slab občutek, da s tem podpiram vlado.

Pa primerjaj še smrtnost pri črnih kozah in otroški paralizi ter posledice bolezni ter smrtnost in posledice pri kovidu!

Če bi prekleti psihopatski mafiji zaprli pipico, bi vsi postali anticepilci.

Je dejstvo, da ste psihopatom vredni toliko kot poskusne podgane.

A očitno nekatere zato nič ni sram. Še ponosni so na lastno debilnost.

Ampak, 19.07.2021 ob 07:55

Ta cepiva na začetku tudi niso bila tako pretestirana kot čez čas, a vseeno so bila v tistem času bolj koristna kot če jih ne bi bilo.

Seveda so bila koristna, saj je bila smrtnost bistveno visja in posledice bolezni bistveno hujse,nalezljivost pa tudi!

Kovid je prebolelo 12% Slovencev, od teh je umrlo cca 2%.

Se ti to se vedno zdi tako huda bolezen, da se je potrebno cepit?

Resolucija Sveta Evrope2361(2021) z dne 27/01/2021

7.3 with respect to ensuring a high vaccine uptake:

7.3.1 ensure that citizens are informed that the vaccination is not mandatory and that no one is under political, social or other pressure to be vaccinated if they do not wish to do so;
7.3.2 ensure that no one is discriminated against for not having been vaccinated, due to possible health risks or not wanting to be vaccinated;

Jahno, 19.07.2021 ob 08:25

Pa misliš tako živeti do konca življenja? In še vedno boš zelo verjetno slej ko prej prišla v stik z virusom, morda preko družine, prijateljev… virus ne bo izginil, cilj cepljenja je zgolj zmanjšanje pritiska na bolnice. Nič drugega.

Nekateri smo morda tudi naravno bolj imuni da ne zbolimo za določenimi virusnimi obolenji, ali pa celo prebolimo lahko brez opazih simtomov. Četudi smo v stiku z okuženimi in prenašalci.

pohvala za nastop, 19.07.2021 ob 08:27

Zorčič je v Politično odlično nastopil. Počasi mi bo ta stric postal še všeč. Ko je postal predsednik DZ, mi je bilo to popolnoma mimo (SMC-ja kot stranke itak nikoli nisem dobro prenašala), sedaj se je pa oblikoval v dobrega človeka in spodobnega politika. Je pa res, da ker ne rohni in tolče s pestmi po mizi, ne bo nikoli politik, za katerim bi norele in ga volile množice.

Javno nastpajoče osebe velikokrat naučijo ravno retorike, kako je treba javno nastopati in prepričati.  Na ameriških fakutetah predavanja iz retorike; kako prepričaš množico, da ti sledi.  Kako biti uspešen vodja, dovja podjetja. Biti moraš predvsem dober retorik – pa kravata, bela srajca, poslovno oblačilo in bleščeči čevlji so tudi mirror efekt.Obleka in obutev in lepo naučeno govorjenje  še ne naredita človeka moralnega -pa da ne bo kaj narobe; zapisano ne velja za dotičnega gospoda ki ga ti omenjaš, velja nasplošno v svetu belih ovratnikov in gvantov za v javnost, kako se stvari vrtijo in odvijajo za nujno upravljanje množice.

Mi ni problema, nikakor  tako živeti, kot že napisano napotovano preteklih 15 let po dolgem in počez po svetu, če je ene 10 let pavze, noben problem, kar se potovanj tiče- ker imam v glavi glede tega razjasnjeno in postavljene prioritete, kaj je tudi za moje zdravje trenutno bolje.  Ne ogrožam nikogar, ker se primerno zaščitim pred kapljičnim prenosom drugih in ščitim druge pred eventuelnimkapljičnim prenosom s sebe, k osem v javnosti,  v zaprtih prostorih ( maska). Mi ni problem maske nosit, nikakor. Je bila izkušnja na nevrološkem intenzivnem in še navadnem oddelku po možganski kapi zame hujša izkušnja, kot nošenje maske in umivanje rok.

Prioritetno je moje zdravje, ker ne želim na ruker doživeti morda še ene možganske kapi ali tvegati po nepotrebnem  krvnih strdkov, ker če si genetsko nagnjen k temu -zakaj torej izzivati telo?. Je bilo enkrat dovolj. Sprejmi, da ima vsak pravico do svoje odločitve. Ne obsojam tistega, ki se cepi – nihče pa nima mene pravice obsojati, stigmatizirati, mi omejevati moje pravice iz naslova enakopravnosti dostopanja do česarkoli kjerkoli, če se še trenutno ne mislim cepiti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close