Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali lahko delodajalec prisili delavca v cepljenje z grožnjo izgube službe?

Ali lahko delodajalec prisili delavca v cepljenje z grožnjo izgube službe?

Smo majhna zasebna družba z 8 zaposlenimi in občasno pomočjo študentov. Pisarne imamo v stavbi, kjer je veliko malih podjetij. Pisarniški prostor je all-in-one na 50m2, večino časa delamo od doma in s strankami poteka komunikacija preko telefonov in emailov, v živo nimamo stikov. Vsi smo zaposleni in v podjetju delamo že več kot 5 let. 5 zaposlenih je cepljenih, 3 niso. Ko smo vsi v pisarnah držimo distanco, mize so dovolj narazen, ves čas zračimo prostor, necepljeni nosijo maske. Zdaj so se začeli pritiski iz strani direktorja na necepljene, kdaj se bodo cepili in zakaj se ne, jih ne more gledati z maskami.

Je to že oblika mobinga? Ali delodajalec lahko pogojuje cepljenje s službo? Ali niso zdravniški podatki osebni podatek?

Lahko jih odpusti.

Žal lahko. Bi pa na vašem mestu opozorila direktorja, da vas bo tudi cepljene moral gledati z maskami, saj se lahko tudi cepljeni okužijo in prenašajo okužbo naprej.

Na podlagi cesa jih lahko odpusti (samo) zaradi necepljenja? Hvala.

Na podlagi želje. Pravne podlage zaenkrat še nima.

Sori, narobe sem interpretirala. Zaenkrat odpustiti ne more, ker ne gre za kršenje kake zakonsko predpisane zahteve. Pri novi zaposlitvi pa lahko to seveda postavi kot pogoj.

Odgovor na objavo uporabnika
Siljenje v cepljenje, 14.07.2021 ob 08:50

Smo majhna zasebna družba z 8 zaposlenimi in občasno pomočjo študentov. Pisarne imamo v stavbi, kjer je veliko malih podjetij. Pisarniški prostor je all-in-one na 50m2, večino časa delamo od doma in s strankami poteka komunikacija preko telefonov in emailov, v živo nimamo stikov. Vsi smo zaposleni in v podjetju delamo že več kot 5 let. 5 zaposlenih je cepljenih, 3 niso. Ko smo vsi v pisarnah držimo distanco, mize so dovolj narazen, ves čas zračimo prostor, necepljeni nosijo maske. Zdaj so se začeli pritiski iz strani direktorja na necepljene, kdaj se bodo cepili in zakaj se ne, jih ne more gledati z maskami.

Je to že oblika mobinga? Ali delodajalec lahko pogojuje cepljenje s službo? Ali niso zdravniški podatki osebni podatek?

To je tipičen fašizem s strani psihopatov.

Psihopata prijavi zaradi nasilja in če te odpusti, ga toži za odškodnino.

Ne se pustiti izsiljevati za nobeno ceno.

delodajalec nima pravice da izve tvoje zdravstveno stanje, kam pa pridemo da bi imel to pravico. Moraš pa nositi masko če to zahteva in moraš se testirati, če to zahteva. Čim prej si najdi drugo službo, ker je povpraševanje veliko, jebeš take delodajalce, ki so kot ovce in se ne pozanimajo kaj je s tem KORONA NATEGOM! V zelo kratkem času bo razjasnjena vsa resnica o tem mafijskem nategu!

Zlaži se, da si cepljen! Preveriti ne more in imaš mir.

seveda bo postalo obvezno, 14.07.2021 ob 09:23

Sori, narobe sem interpretirala. Zaenkrat odpustiti ne more, ker ne gre za kršenje kake zakonsko predpisane zahteve. Pri novi zaposlitvi pa lahko to seveda postavi kot pogoj.

Ne more, ker je to diskriminacija.

Čeprav bi debili to radi, ker vam je fašizem pisan na kožo.

Nič nisi narobe interpretirala.

Napisala si bedarije, tako prej kot tudi zdaj!

Ne more odpustiti in ne more tega postavljati za pogoj pri novi zaposlitvi!

Zdravstveni pogoji so lahko samo taki, kot so zapisani v obveznem aktu delodajalca o tveganjih na delovnem mestu in covid situacije tam ni zapisane. Ker ni zakonske podlage.

Niti delodajalec nima pravice vprašati, ali so prebolel, si cepljen ali nič od tega.

nič nisi, 14.07.2021 ob 09:38

Nič nisi narobe interpretirala.

Napisala si bedarije, tako prej kot tudi zdaj!

Ne more odpustiti in ne more tega postavljati za pogoj pri novi zaposlitvi!

Zdravstveni pogoji so lahko samo taki, kot so zapisani v obveznem aktu delodajalca o tveganjih na delovnem mestu in covid situacije tam ni zapisane. Ker ni zakonske podlage.

Niti delodajalec nima pravice vprašati, ali so prebolel, si cepljen ali nič od tega.

odgovor je namenjen

seveda bo postalo obvezno

In zakaj hudiča se ne bi šli VSI cepit???

Pa kaj komplicirate.

CEPIT SE POJDITE.Vsi!

Predlagam ti, da se po svoj odgovor obrnes na Delovno inspekcijo RS. Ta forum ni pravi naslov za tvojo temo.

Mene ziher nebo nihce pelcoval. Če

RES NE RAZUMEM, 14.07.2021 ob 11:45

In zakaj hudiča se ne bi šli VSI cepit???

Pa kaj komplicirate.

CEPIT SE POJDITE.Vsi!

Mi odškodninsko jamčiš, da moj organizem, že obremenjen z avtoimuno boleznijo, ne bo trajno okvarjen?

Mi boš prilagodila stanovanje, zagotovila rehabilitacijo in negovalko za zadeve, ki jih sama ne bom mogla več opravljati? Pa mesečno rento, ker ne bom več delazmožna, invalidska pokojnina pa bo nizka glede na mojo delovno dobo in starost?

zlaži se, 14.07.2021 ob 09:28

Zlaži se, da si cepljen! Preveriti ne more in imaš mir.

to ni res, ne smeš se lagati, lahko pa rečeš, da ga to čisto nič ne briga, kar je to tvojo telo. Zadnjič je iz neke gostilne klical natakar policijo, ker en tip ni imel maske in je tudi ni želel dati na obraz- rekel je da zaradi zdravstbenih razlogov ne sme nositi maske. Natakar ga nima pravice spraševati kakšni so to razlogi, ali ima kakšno potrdilo…no in policaj je rekel temu natakarju, da ga tudi policija ne sme vprašati o tem zakaj ne sme nositi maske. To finto sem tudi sama probala v trgovini in sem rekla prodajalki da ne smem nosit maske iz zdravstvenih razlogov in je bila tiho, policije pa ni klicala

Najdi enega pravnika in naj napise dopis@sefu” in boš imela mir,

Ti si kot moj stric,skoz tezi o cepljenju,a sam ima po cepljenju težave,mislim,res te te nasilni s tem!

Nevemnoooo, 14.07.2021 ob 13:36

Najdi enega pravnika in naj napise dopis@sefu” in boš imela mir,

Sem mislila citirat” res ne razumem”

Pa ta forum je za v smeti,cetira kakor njemu volja

Vsi na cepljenje. Ne provocirajte sodelavcev, sorodnikov…imate res teko nizek  IQ, da ne razumete, da cepljenje resuje zivljenja ?

a pa ti, 14.07.2021 ob 13:16

Mi odškodninsko jamčiš, da moj organizem, že obremenjen z avtoimuno boleznijo, ne bo trajno okvarjen?

Mi boš prilagodila stanovanje, zagotovila rehabilitacijo in negovalko za zadeve, ki jih sama ne bom mogla več opravljati? Pa mesečno rento, ker ne bom več delazmožna, invalidska pokojnina pa bo nizka glede na mojo delovno dobo in starost?

Kaj pa če dobiš korono? Kdo bo potem odškodninsko odgovoren?

MAVRICAAAAA, 14.07.2021 ob 09:25

delodajalec nima pravice da izve tvoje zdravstveno stanje, kam pa pridemo da bi imel to pravico. Moraš pa nositi masko če to zahteva in moraš se testirati, če to zahteva. Čim prej si najdi drugo službo, ker je povpraševanje veliko, jebeš take delodajalce, ki so kot ovce in se ne pozanimajo kaj je s tem KORONA NATEGOM! V zelo kratkem času bo razjasnjena vsa resnica o tem mafijskem nategu!

To govorite že praktično eno leto. Da se bo zdaj zdaj razkrilo, pokazalo, da bodo odgovorni odgovarjali. Premakne se pa ne. Iz dneva v dan, tedna v teden, meseca v mesec.

Lahko zahteva, da mu pokažeš kartonček cepljenja. Ko se cepiš dobiš cepilni kartonček, ki velja kot dokaz o cepljenju. Na zahtevo delodajalca moraš moraš pokazati spričevalo, razne certifikate, licence, potrdila o znanju. Ravno tako moraš na njegovo zahtevo pokazati kartonček cepljenja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close