Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ČEZ 5 MESECEV BOSTE zelo verjetno umrli

ČEZ 5 MESECEV BOSTE zelo verjetno umrli

Dobite diagnozo,neozdravljivo, čez max 5 mes boste zelo verjetno umrli? (neozdravljiv, zelo invaziven, napreden možganski tumor)

Kaj zdaj?

Kaj naj?

Kako naj postopam, kaj naj uredim? Pravno legalno mišljeno.

Vsak nasvet je dobrodošel.

Je*eš legalno-vse skup je le natega.

Odj*i kaj so rekl. Če te ne boli in lahko deluješ. ŽIVI, kot da je vsak dan zadnji in bo trajal večno.

Ne glede na to, da se bo folk norca spet delal iz nasveta ampak vsak dan bodi bos/a na zemlji, da temu raku v glavi stopiš na prste. Če se da zamenjaj VSE. Hrana, okolje, dom, službo (najbolje da kar pustiš, če imaš. Poslušaj samo še tisto kar ti dobro dene. Kaj se ne daj, kaj ne zmoreš itd, ne registriraj več, ker to ni zate.

Če je nekaj lahko nastalo lahko tudi izgine. Ne sekiraj se, če se le da. Nekoč ti bo lepo kot ti še nikdar ni bilo. Kdaj, kje, s kom, kako NIMA VEZE. Zdaj si kar si in bodi kar si živi kar je.

Pravno po mojem nimaš kaj dosti. Če imaš premoženje, za katerega želiš, da ga dobi določena oseba (ali osebe), ki ga morda ne bi dobila brez oporoke, jo napiši in daj sodišču v hrambo. Lahko je tudi oporoka brez prič, če je lastnoročno napisana v celoti. Sam sem to naredil dvakrat, z drugo oporoko sem dopolnil prvo. Sodnik ali sodnica (pri meni je bila obakrat sodnica) oporoko prebere in opozori na tisto, kar je potrebno. Nekaj malega je za plačat. Sodišče je ob tvoji smrti dolžno poiskati in obvestiti dediča. Kaj drugega si v pravnem smislu trenutno ne morem mislit.

Drugače pa … privošči si vse, kar si v tem času lahko. Užij, kar lahko, ne daj se motit ničemur. Saj … greš samo malo prej, vsi pridemo za tabo. Ti vsaj veš, kdaj.

glioblastom?

Odgovor na objavo uporabnika
Borg nepr, 20.06.2021 ob 00:31

Pravno po mojem nimaš kaj dosti. Če imaš premoženje, za katerega želiš, da ga dobi določena oseba (ali osebe), ki ga morda ne bi dobila brez oporoke, jo napiši in daj sodišču v hrambo. Lahko je tudi oporoka brez prič, če je lastnoročno napisana v celoti. Sam sem to naredil dvakrat, z drugo oporoko sem dopolnil prvo. Sodnik ali sodnica (pri meni je bila obakrat sodnica) oporoko prebere in opozori na tisto, kar je potrebno. Nekaj malega je za plačat. Sodišče je ob tvoji smrti dolžno poiskati in obvestiti dediča. Kaj drugega si v pravnem smislu trenutno ne morem mislit.

Drugače pa … privošči si vse, kar si v tem času lahko. Užij, kar lahko, ne daj se motit ničemur. Saj … greš samo malo prej, vsi pridemo za tabo. Ti vsaj veš, kdaj.

Imam zelo donosno firmo. Zdaj sem jo napisal na sina. On je zdaj uradno lastnik in direktor.

Dolgoročno želim poskrbeti tudi za svojo partnerico. Kak nasvet?

Ni konec! Zmores! Tako kot je napisala ze ena oseba zgoraj spremeni svoje zivljenje, preberi kaksno knjigo naprimer od Louise Hay. Ljudje so imeli ze “hujse” diagnoze in jim je uspelo. Bi ti rada pomagala ampak zal se ne spoznam dosti v tej smeri, vem pa, da je mozno. Odpri srce, ne dvomim da bos spoznal/a koga, ki lahko pomaga (kak reiki mogoce). Ce v te stvari ne verjames..zaradi poskodbe nisem bila zmozna vec normalno ziveti (zdr obupali, ni bilo resitve) bioenergeticarka mi je pomagala in po parih terapijah sem bila kot nova. Ko sem bila jaz pri njej ni bilo fiksne cene in ker so bile grupne terapije je vsak anonimno dal denar v belo kuverto, kolikor je sam zelel. Ne delam reklame in lahko gres  h komur zelis, verjamem, da jih je vec dobrih. Sama sem bila pri Majdi Sraj, ce morda zelis kontakt. Danes nevem na kak nacin dela terapije, ker je ze od tega veliko let.

Ce ne zelis bioenergije, reiki itd me pa vsaj poslusaj in ne obupaj, spremeni svoje zivljenje, za izgubiti nimas nic. Drzim pesti in te bom imela v mislih. Cudezi se dogajajo vsak dan. Ti si cudez in jaz sem cudez. Vsi smo. Samo zivljenje je cudez.

Drzi se!

Anonimno 3396, 20.06.2021 ob 00:41

glioblastom?

Da. Napredni.

rosarosa, 20.06.2021 ob 00:59

Ni konec! Zmores! Tako kot je napisala ze ena oseba zgoraj spremeni svoje zivljenje, preberi kaksno knjigo naprimer od Louise Hay. Ljudje so imeli ze “hujse” diagnoze in jim je uspelo. Bi ti rada pomagala ampak zal se ne spoznam dosti v tej smeri, vem pa, da je mozno. Odpri srce, ne dvomim da bos spoznal/a koga, ki lahko pomaga (kak reiki mogoce). Ce v te stvari ne verjames..zaradi poskodbe nisem bila zmozna vec normalno ziveti (zdr obupali, ni bilo resitve) bioenergeticarka mi je pomagala in po parih terapijah sem bila kot nova. Ko sem bila jaz pri njej ni bilo fiksne cene in ker so bile grupne terapije je vsak anonimno dal denar v belo kuverto, kolikor je sam zelel. Ne delam reklame in lahko gres  h komur zelis, verjamem, da jih je vec dobrih. Sama sem bila pri Majdi Sraj, ce morda zelis kontakt. Danes nevem na kak nacin dela terapije, ker je ze od tega veliko let.

Ce ne zelis bioenergije, reiki itd me pa vsaj poslusaj in ne obupaj, spremeni svoje zivljenje, za izgubiti nimas nic. Drzim pesti in te bom imela v mislih. Cudezi se dogajajo vsak dan. Ti si cudez in jaz sem cudez. Vsi smo. Samo zivljenje je cudez.

Drzi se!

Rosarosa, hvala za tvoje pričanje in osebne izkušnje.

Jaz moram zdaj, v primeru najhujšega,  poskrbeti za praktikalije. Poskrbeti moram za svoje najbližje. Imam precej donosno firmo – zdaj je napisana na sina – on je z družino dolgoročno preskrbljen.

Poskrbeti moram še za partnerico. Kak nasvet?

Vprašanje.

Sin z družino je zdaj več kot dolgoročno preskrbljen.

Imam pa še okrog 250.000 gotovine in kmalu bližnjo (osebni račun) transakcijo v znesku  + 500.000 evrov. Kako naj uredim, da bo vse to šlo moji partnerici, brez kakšnih nujnih dednih zahtevkov?

Nope, nisem pravnik. Ker sem želel svoje premoženje po smrti zapustiti nekomu izven familije, sem preučil možnosti, ki so bile tudi na koncu sprejete kot veljavne. Drugega tovrstnega znanja ali izkušenj nimam.

resna tema, 20.06.2021 ob 01:48

Vprašanje.

Sin z družino je zdaj več kot dolgoročno preskrbljen.

Imam pa še okrog 250.000 gotovine in kmalu bližnjo (osebni račun) transakcijo v znesku  + 500.000 evrov. Kako naj uredim, da bo vse to šlo moji partnerici, brez kakšnih nujnih dednih zahtevkov?

Za nujne deleže me je sodnica opozorila, da lahko obstajajo (sorodstvo v prvem kolenu), tako da okoli tega bo potreben nasvet strokovnjaka, kako jih izločiti v celoti. Jaz jih nimam, tako da me to ni zanimalo.

Borg nepr, 20.06.2021 ob 02:04

Nope, nisem pravnik. Ker sem želel svoje premoženje po smrti zapustiti nekomu izven familije, sem preučil možnosti, ki so bile tudi na koncu sprejete kot veljavne. Drugega tovrstnega znanja ali izkušenj nimam.

Za podobno stvar gre pri meni. Določeno premoženje zelim zapustiti osebi, ki ni v uradnem družinskem razmerju z mano, moji partnerici. Družinski člani so dejansko že dobili več kot preveč. Kako naj uredim/zavarujem to zapuščino tej osebi, da ne bi v prihodnosti moji otroci od tega zahtevali nujni delež?

I, 19.06.2021 ob 23:52

Je*eš legalno-vse skup je le natega.

Odj*i kaj so rekl. Če te ne boli in lahko deluješ. ŽIVI, kot da je vsak dan zadnji in bo trajal večno.

Ne glede na to, da se bo folk norca spet delal iz nasveta ampak vsak dan bodi bos/a na zemlji, da temu raku v glavi stopiš na prste. Če se da zamenjaj VSE. Hrana, okolje, dom, službo (najbolje da kar pustiš, če imaš. Poslušaj samo še tisto kar ti dobro dene. Kaj se ne daj, kaj ne zmoreš itd, ne registriraj več, ker to ni zate.

Če je nekaj lahko nastalo lahko tudi izgine. Ne sekiraj se, če se le da. Nekoč ti bo lepo kot ti še nikdar ni bilo. Kdaj, kje, s kom, kako NIMA VEZE. Zdaj si kar si in bodi kar si živi kar je.

Če se da zamenjaj VSE. Hrana, okolje, dom, službo’.

Zamenjana hrana in 2x tedensko tudi  okolje – dom. Spremembe službe si žal ne morem privoščiti – preživetje 11 družin je odvisnih od mene, oz. mojega dela.

Borg nepr, 20.06.2021 ob 02:15

Za nujne deleže me je sodnica opozorila, da lahko obstajajo (sorodstvo v prvem kolenu), tako da okoli tega bo potreben nasvet strokovnjaka, kako jih izločiti v celoti. Jaz jih nimam, tako da me to ni zanimalo.

Ja, saj to je problem. Vem, da bo po zakonu moj otrok lahko zahteval nujni delež od tega, kar bo dobila v zapuščini partnerica, tudi, če ji to izrecno napišem v oporoki. Otrok je de facto že dobil zelo veliko. Več kot preveč.

Kako naj zavarujem, kaj naj naredim, so kakšne pravne luknje,  da bi partnerica dejansko dobila to, kar ji želim nameniti? Kdo ve, kak nasvet?

resna tema, 20.06.2021 ob 02:39

Če se da zamenjaj VSE. Hrana, okolje, dom, službo’.

Zamenjana hrana in 2x tedensko tudi  okolje – dom. Spremembe službe si žal ne morem privoščiti – preživetje 11 družin je odvisnih od mene, oz. mojega dela.

Vsak je odgovoren zase.

To, da se postavljaš v skrbnika za 11 družin pomeni, da si izgubil občutek za realnost. Morda je tudi vsa ta skrb in miselnost povezana z boleznijo. Ne veš dneva zase kdaj boš odšel. Kaj šele da misliš za 11 družin kako bodo preživele. Omenjaš podjetje, ki je izmišljotina (Egregor-fikcija). Storjeno delo ni izmišljotina. Če vso svojo življenjsko energijo daješ v izmišljotino kako potem lahko pričakuješ, da bo tebi za tvojo resničnost ostala kaka energija? Če 11 družin ima temelje preživetja v izmišljotini, ki jo vodiš potem je morda zadnji čas, da se zavedo, da na izmišljotino in nekaj kar ni večno ne morejo večno računati. Vsaka bolezen, ki jo imamo nas spremeni. Spremeni nas kot človeka. Če nekaj ne zmoremo ni v tem nobenega sramu. Če pa poskusimo nemogoče preseči pa tudi ne. Ampak biti in se postavljati v pozicijo, da brez tebe drugi ne bodo zmogli brez, da se o tem prepričaš pa je egoistično. 11 družin je bilo že pred tabo in velika verjetnost je da 11 družin bo tudi za teboj. Tako, da poglej vase in nase najprej, ker v tebi se nekaj dogaja ne v drugih.

Pozdravi se in pomisli, da nekdo, ki misli, da bo živel še 6 mesecev morda živel bo še dlje. In nekdo, ki misli, da živel bo več kot še 6 mesecev morda živel bo manj od tega.

Veliko zdravja

Ni druge, kot da posedeš družino in partnerko in se pogovoriš z vsemi. In nato upaš v poštenje tistih, ki so upravičeni do nujnega deleža. Lahko bi sklenil tudi pogodbo o preužitku s partnerko, vendar ne vem, koliko bi pila vodo, glede na to, da že imaš postavljeno diagnozo. Želim ti miren prehod na drugo stran.

vroče je, 20.06.2021 ob 08:04

Ni druge, kot da posedeš družino in partnerko in se pogovoriš z vsemi. In nato upaš v poštenje tistih, ki so upravičeni do nujnega deleža. Lahko bi sklenil tudi pogodbo o preužitku s partnerko, vendar ne vem, koliko bi pila vodo, glede na to, da že imaš postavljeno diagnozo. Želim ti miren prehod na drugo stran.

Spet mal trolamo?

Vsak uspešen poslovnež ve, da je za takšna vprašanja edini pravi naslov odvetnik, ne pa nek brezvezen forum.

Namenjeno je bilo avtorju teme.

Ji pa zdaj podari, saj ni treba drugim razlagat.

Sicer mislim, da je najboljše, da vsem poveš kakšne so tvoje želje, kot je nekdo zgoraj svetoval, ampak, če misliš, da jih ne bodo upoštevali, potem stvari uredi prej. Konec koncev ni treba partnerki denarja zapuščati v oporoki, daj ji ga pač prej.

resna tema, 19.06.2021 ob 23:42

Dobite diagnozo,neozdravljivo, čez max 5 mes boste zelo verjetno umrli? (neozdravljiv, zelo invaziven, napreden možganski tumor)

Kaj zdaj?

Kaj naj?

Kako naj postopam, kaj naj uredim? Pravno legalno mišljeno.

Vsak nasvet je dobrodošel.

Resna tema je bolj vprašanje kako to, da ste po več tednih skupaj spravili tak ščiš. He he

Žal ne bo šlo, glioblastom je smrten, kakor koli obračaš, poleg raka slinavke je to rak, kjer  ni človeka, ki bi ga preživel.  Avtor, nekaj mesecev boš mogoče malo bolje (obsevanje, kemo), potem bo šlo hitro navzdol.   Nekje 12 – 15 mesecev imaš življenja.   Kakšnih posebnih nasvetov ti nihče ne more dati, kot praviš si za prenos firme na sina poskrbel, naslednje je oporoka.  Sicer pa ti svetujem, da čas izkoristiš za slovo – razčisti odnose in vse, kar ti leži na duši, le tako boš umrl brez agonije, kar je pomembno pri odhajanju.

Nemško združenje za boj proti raku vodi evidence preživelih po prebolelem raku,  po metodah zdravljenja (tudi alternativnih), po  tem koliko časa si ozdravljen.

Za raka slinavke so ugotovili, da je potrebno hitro ukrepati z metodo razstrupljevanja in dviga imunosti.

Nemci so dali vrsto priznanih zdravilcev, zdravnikov težkih bolezni. Breuss, Budwig, Gerson, potem en avstrijskih zdravnik (njegov priimek sem pozabila). Vse evidentirano, vse sistematično.

Se pa vsak drugače odzove na zdravljenje.

Avtorju svetujem, da takoj jutri preda posle najbolj sposobnim v kolektivu, naj vrže v vodo, sam se 100 % posveti zdravljenju. Poskusi naj vse, kar ga pritegne, išči vse, ki ti lahko pomagajo. Dober vedski astrolog naj določi optimalbe dneve, išči dobre zdravilce, zdravnike homeopate. Če ti je namenjeno, izkoristi in najdi pot za ozdravitev. Kupi knjigo dr. GERSONA.

Partnerica, poroči se to sredo z njo. Bo tudi ona upravičena do nujnih deležev.

Pa srečno in naj te vse vesolje podpre pri tvoji čudežni ozdravitvi.

Naj te vodijo najvišje sile, 20.06.2021 ob 13:52

Nemško združenje za boj proti raku vodi evidence preživelih po prebolelem raku,  po metodah zdravljenja (tudi alternativnih), po  tem koliko časa si ozdravljen.

Za raka slinavke so ugotovili, da je potrebno hitro ukrepati z metodo razstrupljevanja in dviga imunosti.

Nemci so dali vrsto priznanih zdravilcev, zdravnikov težkih bolezni. Breuss, Budwig, Gerson, potem en avstrijskih zdravnik (njegov priimek sem pozabila). Vse evidentirano, vse sistematično.

Se pa vsak drugače odzove na zdravljenje.

Avtorju svetujem, da takoj jutri preda posle najbolj sposobnim v kolektivu, naj vrže v vodo, sam se 100 % posveti zdravljenju. Poskusi naj vse, kar ga pritegne, išči vse, ki ti lahko pomagajo. Dober vedski astrolog naj določi optimalbe dneve, išči dobre zdravilce, zdravnike homeopate. Če ti je namenjeno, izkoristi in najdi pot za ozdravitev. Kupi knjigo dr. GERSONA.

Partnerica, poroči se to sredo z njo. Bo tudi ona upravičena do nujnih deležev.

Pa srečno in naj te vse vesolje podpre pri tvoji čudežni ozdravitvi.

Z drugimi besedami, hitro poskrbi za to, da bodo pred tvojo smrtjo na tebi mastno zaslužili še raznorazni mazači in mrhovinarji.

Ta diagnoza je žal enosmerna. Lahko se bo maksimalno trudil, trpel, izčrpal s stradanjem ali nagnusnimi pripravki, zdajal gore denarja ljudem, ki niso vredni tega naziva, saj služijo na bolezni, lahko pa bo uredil stvari s svojo družino in v miru še kam šel, kaj doživel, kaj dobrega pojedel, poslušal dobro glasbo in pogledal kak dober film.

Končni rezultat bo enak.

resna tema, 20.06.2021 ob 02:47

Ja, saj to je problem. Vem, da bo po zakonu moj otrok lahko zahteval nujni delež od tega, kar bo dobila v zapuščini partnerica, tudi, če ji to izrecno napišem v oporoki. Otrok je de facto že dobil zelo veliko. Več kot preveč.

Kako naj zavarujem, kaj naj naredim, so kakšne pravne luknje,  da bi partnerica dejansko dobila to, kar ji želim nameniti? Kdo ve, kak nasvet?

Pomoje nujnega deleža ne moreš prekiniti. Edina možnost je, če se ne motim, da še za časa življenja prepišeš stvari na osebo, za katero želiš, da ima neko premoženje. Možno je edino, da se dedič odpove dedovanju, kar pa noben pri zdravi pameti ne bo naredil. Nujni delež obstaja ravno zaradi takih primerov.

Nobena od naštetih terapij ne pomaga pri raku slinavke in glioblastomu.  Žal.  S hrano se na kromosome pač ne da vplivati in tudi deljenja tumorskih celic ne ustaviti.

Še pri tistih glioblastomih, za katere so mislili, da je preživetje preseglo dve leti, so kasneje ugotovili, da je bolezen bila na začetku diagnosticirana napačno.

Preživelega z rakom slinavke tudi ne najdemo nikjer.  Nikjer.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close