Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Trgovke brskajo po torbah kupcev

Trgovke brskajo po torbah kupcev

Se je še komu zgodilo, da so vam blagajničarke v trgovini brez razloga brskale po vaših torbah ali vrečkah? Bili smo priča v Mercatorju, da je eni gospe blagajničarka zatežila, da ima naročilo, da ji mora pogledat v vrečke in v osebno torbo (?). Gospa ni naredila nič, tudi ni bila nič sumljiva, saj smo se z njo dvakrat srečali pri policah-kupec kot kupec, varnostnika pa tudi ni bilo v trgovini. Smo pa slišali od drugih, da te iste trgovke na veliko same kradejo in podtikajo po trgovini razne situacije. Gospa je bila starejša in ni nič ukradla, naredila. Gre zgolj za izživljanje. Kam smo prišli?!

Vrecke vedno sama pokazem, da bi mi pa kdo brskal po torbici… Jaooo! Po moje nikdar vec ne odpre zenske torbice ??

Odgovor na objavo uporabnika
sama pokazem, 03.06.2021 ob 15:56

Vrecke vedno sama pokazem, da bi mi pa kdo brskal po torbici… Jaooo! Po moje nikdar vec ne odpre zenske torbice ??

Meni je bilo ful nerodno, ker potem bomo očitno vsi morali odpirati torbe al kako? Bolano! Saj tudi če imaš kaj naloženo v vozičku, pač poveš da si to robo prinesel iz druge štacune, pa tudi zapiska jim na vratih. Kaj jim ni jasno?Tega ne morem sprejet. Ne vemo kakšen je bil razplet, smo pa doma pomislili, da bi kar sami prijavili tako početje blagajničarke. Najmanj težav pri nas doma imamo v Sparu in Hoferju. V Mercatorju se obnašajo zelo prostaško kot da je trgovina njihova, pa najslabša in in najdražja roba!

V torbico lahko pogleda samo policist,če ima sum,pa se to nisem sigurna.Ja meni zagotovo ne bi,bi poklicala policijo.

ADajnooo, 03.06.2021 ob 16:10

V torbico lahko pogleda samo policist,če ima sum,pa se to nisem sigurna.Ja meni zagotovo ne bi,bi poklicala policijo.

Ja tud meni se zdi tako. Očitno je po novem res vse dovoljeno.

Samo policist, ja. Spet si monovke domišljate, da ste pravnice. Tudi varnostnik lahko opravi pregled.

Desperadodajka, 03.06.2021 ob 16:32

Samo policist, ja. Spet si monovke domišljate, da ste pravnice. Tudi varnostnik lahko opravi pregled.

V tem primeru, ki ga opisujem, ni bilo ne policije in ne varnostnika, blagajničarka je sama sebi dodelila pravico opraviti pregled torbe stranke brez prave osnove. Mogoče je potreben inšpekcijski nadzor cele trgovine.

Anonimno 10197, 03.06.2021 ob 16:02

Meni je bilo ful nerodno, ker potem bomo očitno vsi morali odpirati torbe al kako? Bolano! Saj tudi če imaš kaj naloženo v vozičku, pač poveš da si to robo prinesel iz druge štacune, pa tudi zapiska jim na vratih. Kaj jim ni jasno?Tega ne morem sprejet. Ne vemo kakšen je bil razplet, smo pa doma pomislili, da bi kar sami prijavili tako početje blagajničarke. Najmanj težav pri nas doma imamo v Sparu in Hoferju. V Mercatorju se obnašajo zelo prostaško kot da je trgovina njihova, pa najslabša in in najdražja roba!

Ti res misliš, da vse piska, kar ni plačano?

pa ne da ti resno, 03.06.2021 ob 16:48

Ti res misliš, da vse piska, kar ni plačano?

Ne, seveda da kaj zagotovo tista naprava ne zazna, gre pa za zlorabo pooblastil, nadlegovanje, izživljanje trgovke … Na blagajni se v Hoferju odvije vsega skupaj v minuti in pol. Redko več minut, odvisno koliko ima kdo pred tabo artiklov na traku. Tam se ne gleda po torbi in ne razpravlja in se ne izživlja. Cik cak brzina nakupi.

Trgovec je v svoji trgovini kralj, tebe pa nihče ni s pištolo na glavi prisilil, da greš v štacuno.

Se mi je že zgodilo, da je v Sparu trgovka zahtevala, da ji pokažem nahrbtnik. Torbice nikoli ne nosim, vedno nahrbtnik.

Zadeva me ne bi zmotila, če ne bi samo meni to rekla, ne pa kaki drugim ženskam za mano ali pred mano. Sem pokazala nahrbtnik in ji zabrusila, da naj to zahteva tudi od ostalih, da pokažejo torbice. S tem, da je v torbico lažje kaj naložiti. Nahrbtnik moraš vzeti s hrbta, da kaj nakradeš vanj. Torbica pa tako ob strani je bolj priročna zakaj notri spravit.

Par let po tistem nisem šla več v tisti Spar, čeprav je zelo priročno v bližini.

Se mi je zdelo nesramno, ker nekim finim damam si kura ni upala nič reči, če pa nekdo ni ves pošminkan, v visokih petkah in podobbno, je pa sumljiv.

Ne more! Nima nobene pravice brskat po osebnih predmetih. Samo policist.  Jaz imam svoj ponos. Nikoli nisem ničesar v življenju ukradla. Če mi zateži trgovka ali varnostnik (kar je redko: samo v Sparu imajo čudna navodila.) , vedno zahtevam, da pokličejo policijo!

Pa naj plačujejo neupravičene intervencije. In pa  odškodnino za razžalitev in krnitev dobrega imena.

Varnostnik lahko zahteva, da se torbica izprazni, ne sme osebno sam brskati po njej, lahko te tudi površinsko pregleda, vse to mora izvajati v primernem prostoru, daleč od ostalih obiskovalcev v trgovini.

Pardon, varnostnik lahko opravi površinski pregled, v kolikor gre za isti spol.

To0 much, 03.06.2021 ob 17:05

Ne, seveda da kaj zagotovo tista naprava ne zazna, gre pa za zlorabo pooblastil, nadlegovanje, izživljanje trgovke … Na blagajni se v Hoferju odvije vsega skupaj v minuti in pol. Redko več minut, odvisno koliko ima kdo pred tabo artiklov na traku. Tam se ne gleda po torbi in ne razpravlja in se ne izživlja. Cik cak brzina nakupi.

Kriza je in še bo kriza , do konca leta – verjetno so se tudi kraje povečale po trgovinah in to živeža.

Nima pa prodajalka nobenega pooblastila tega početi, če nima opravjenega tudi uradnega izpita za pooblaščeno osebo, ki pa to lahko počne ( torej da je poleg prodajalke še varnostnica…) – čenimajo varnostnika, oz. pooblaščene osebe, ki to lahko izvaja, mora poklicat policijo in pridržat “svojega osumljenega” kupca – sama nima kaj brskat po njegovih osebnih stvari – ker nima pooblastil za ta dejanja.

Suhe gate na dnu morja.

mercator žal nima več kadra kot bi moral biti, in osebno niti ne zaupam temu, kar kupujem na svežem oddelku, prav zaradi nestrokovnosti kadra. Največji problem je pač na obali – seveda ne morem vse žalit in podcenjevat, pa vendar iz prve roke sem videla, okusila, občutila in doživela, in drugi pred menoj, kaj imajo v mercatorju in koga zaposlujejo v mercatorju.

lanjsko poeltje sem bila na dopustu na obali, v An…… in ena trgovka se je hvalila sredi trgovine, kako so pred nekaj meseci v Be…… bruhali in driskali. Spogledala sem se s kolegico in zgrožena odšla ven. Tam me ni več bilo. Najraje grem v Špar, Hofer in občasno v Lidl. Tukaj sem dobila največ strokovnosti, cene so najbolj ugodne in izdelki niso gnili in niso stari

Plavi, 03.06.2021 ob 19:25

Pardon, varnostnik lahko opravi površinski pregled, v kolikor gre za isti spol.

To velja bolj za prireditve, kjer so povrsinski pregledi bolj temeljiti (npr. na nogometnih tekmah se tudi kaksen modrcek pogladi, potipa pod pazduho, po notranji strani stegen, ipd. – tam se pogosto skrivajo prepovedani predmeti).

V trgovinah pa prakticno nikjer ne vidis tako moskega kot zenske istocasno v izmeni, ker se oblacila pretipa samo s hrbtno stranjo dlani, torbice, zepe, prtljago, vrecke itd. pa stranka izprazni po navodilih varnostnika. Ce pa obstaja sum na moznost samoposkodovanja / nevarnosti za osebe in premozenje, je pa spol irelevanten.

Evo tko se danes obnašajo, pol pa nadiram prodajalke, sem pa js grozen.

Po vsem prebranem ugotavljam in sklepam, da imamo prav, da je v tem primeru šlo za prekoračenje pooblastil in zgolj pucanje frustracij določenih trgovk. Res noro. Kot berem se podobno obnasajo tudi v drugih trgovinah. Ko bodo ljudje sami spoznali, da lahko menjajo trgovine in da v določene trgovine zaradi nekorektnosti ne bodo več šli, bodo trgovci dobro razmislili, koga bodo zaposlili in kako se bodo do strank obnašali. Blagajničarka je bila ena mula v tem mojem primeru, kdo ji je dovolil da se tako obnaša? Se strinjam tudi, da se je zaradi korone stanje spremenilo in se na veliko krade, a če varnostnik sumi na koga, se ga pokliče na stran in kupec naj sam ven zloži svoje stvari, pa je. Ne pa da na blagajni dela vrsto, da se izživlja. Tudi jaz imam slabe izkušnje iz trgovin, a take stvari se mi zdijo nesramne in poniževalne do konca.

Se mi zdi, da vam nekam hudo manjka samozavesti – ali ima pa kdo upravičeno slabo vest;
Počnejo lahko samo tisto kar dovolite – in če res niste nič ukradli, lepo povejte, da ne dovolite posegov v osebne stvari in pokličite policijo. Ko bo policist ugotovil, da nimate nič ukradenega pa zahtevajte uradni zapisnik oz zaznamek in povejte trgovcu, da zahtevate odškodnino za blatenje imena v javnosti (če vas je obtožil pred drugimi ljudmi) in odškodnino za izgubljen čas ali izgubljen posel, ki bi npr moral biti sklenjen v tistem času, ko so vas zadrževali.
Če le imate možnost dokazati kaj takega.
Za natančna navodila preverite pri kakšnem pravniku.

Rok-1, 03.06.2021 ob 23:30

Se mi zdi, da vam nekam hudo manjka samozavesti – ali ima pa kdo upravičeno slabo vest;
Počnejo lahko samo tisto kar dovolite – in če res niste nič ukradli, lepo povejte, da ne dovolite posegov v osebne stvari in pokličite policijo. Ko bo policist ugotovil, da nimate nič ukradenega pa zahtevajte uradni zapisnik oz zaznamek in povejte trgovcu, da zahtevate odškodnino za blatenje imena v javnosti (če vas je obtožil pred drugimi ljudmi) in odškodnino za izgubljen čas ali izgubljen posel, ki bi npr moral biti sklenjen v tistem času, ko so vas zadrževali.
Če le imate možnost dokazati kaj takega.
Za natančna navodila preverite pri kakšnem pravniku.

Dobro napisano. Hvala.

Zelo dober odgovor!

Tega se držite. . Ne se pustit!

In ti imaš čas 1 uro ali še več čakat na prihod policije, pa še dodatno na zapisnik?

očitno imaš čas, 04.06.2021 ob 08:34

In ti imaš čas 1 uro ali še več čakat na prihod policije, pa še dodatno na zapisnik?

Verjetno bi toliko znorel, da bi si ga vzel. Mi je pa čisto jasno, da ne gre v vsaki situaciji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close