Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vse se draži, plače ostajajo iste

Vse se draži, plače ostajajo iste

Danes sem naročila zeleno jeklenko plina. Cena za 2 evra višja kot pred dvema mesecema. Istočasno dobim obvestilo, da se dražijo T2 paketi, RTV Slo obljublja dvig naročnine za 1 evro, Snaga je za 70 centov podražila storitve, hrana se je v zadnjih mesecih potiho dražila. Za popolnoma enake stvari kot pred cca. letom in pol, danes plačam kar nekaj denarja več. Plača se mi v tem času ni dvignila in se mi tudi ne bo.
Pa se sprašujem ali nismo ravnokar preživeli enega leta mnogi z delnim, nekateri s celotnim izpadom dohodka?

Zahvali se Janši in delaj se še naprej norca iz Serpentinška.

Plače so se v zadnjih letih enormno dvignile, precej več kot so se podražile stvari.

Ta trenutek res ni pravi za dražitve česar koli, kaj šele nujnih življenjskih zadev.  Tega vlada ne bi smela dopustiti.

Odgovor na objavo uporabnika
Zgrožen, 02.06.2021 ob 13:51

Ta trenutek res ni pravi za dražitve česar koli, kaj šele nujnih življenjskih zadev.  Tega vlada ne bi smela dopustiti.

Logično da bodo cene šle gor, saj toliko denarja ni bilo še nikoli v obtoku.

Če sklepam samo po prodaji nepremičnin, s čimer se trentno bolj ubadam, lahko rečem samo, da gre Slovencem trenutno precej bolje kot do lani, predlani. Ali pa so vse skrivne in naropane rezerve sedaj priplavale na plan.

Res je, poleg tega pa v času, ko so cene goriv (in še česa) šle dol, na položnicah ni bilo nobene razlike!

S T2 imam za dve leti pogodbo. Sem mislila, da jo lahko prekinem, ker sem pač podpisal za določen čas in mislila, da gre tudi pri ceni za enako pravilo. So me danes razsvetlili, da temu ni tako. Eko, še za svoj denar ne smem več odločati kam ga bom dala, pa tudi če se krši pravila, pa ne iz moje strani.

Dejstva so, 02.06.2021 ob 13:47

Plače so se v zadnjih letih enormno dvignile, precej več kot so se podražile stvari.

Kje? pri meni in v našem podjetju nič in nikomer. Podražilo se je pa vse. Kaj bo pa v jeseni? Še dražja hrana, gorivo bo dražje, vrtec, prehrana v šoli… vse se bo podražilo še dodatno. Nakazuje se lepa inflacija, ki bo dvignila obrestno mero iz negative, kar pomeni večanje kredita – obrokov… itd…

Gradbeni material in kovine so se podražile tudi za 30%.

zaspanka zvezdica, 02.06.2021 ob 14:07

Kje? pri meni in v našem podjetju nič in nikomer. Podražilo se je pa vse. Kaj bo pa v jeseni? Še dražja hrana, gorivo bo dražje, vrtec, prehrana v šoli… vse se bo podražilo še dodatno. Nakazuje se lepa inflacija, ki bo dvignila obrestno mero iz negative, kar pomeni večanje kredita – obrokov… itd…

Ne laži. Tudi pri tebi in v tvojem podjetju so se v zadnjih letih plače dvignile.

Danes sem izvedela, da se vrtec draži za 3 procente. Jaz bom bankrotirala. Najbolje da pustim službi in imam otroke doma, zraven pa vse vrste pomoči vlečem. Pa še kakšen paket od dobrodelnih organizacij, otrok zastonj na morje,.., ja jebemti, da bom razmislila.

Vse cene, vse bo šlo gor. Inflacija pred vrati. SHIT STORM is on the way!

Plače so se dvignile v javnem sektorju. Janez vse zrihtal.

Točno tako. Kdor ima kredit s spremenljivo OM se mu ne piše dobro…

Dejstva so, 02.06.2021 ob 14:10

Ne laži. Tudi pri tebi in v tvojem podjetju so se v zadnjih letih plače dvignile.

Ne lažem. Na plačilni listi vse enako, odšteti stroški prevoza in delno povračilo stroškov za elektriko zaradi dela do doma. Niti € več nisem dobila. O čem ti govoriš nimam pojma. Dodatkov nismo dobili, povišic ni bilo, usklajevanja z inflacijo ni bilo…

Plača se bo realno še znižala, saj prihaja inflacija…

Zaskrbljena Zofka, 02.06.2021 ob 13:07

Danes sem naročila zeleno jeklenko plina. Cena za 2 evra višja kot pred dvema mesecema. Istočasno dobim obvestilo, da se dražijo T2 paketi, RTV Slo obljublja dvig naročnine za 1 evro, Snaga je za 70 centov podražila storitve, hrana se je v zadnjih mesecih potiho dražila. Za popolnoma enake stvari kot pred cca. letom in pol, danes plačam kar nekaj denarja več. Plača se mi v tem času ni dvignila in se mi tudi ne bo.
Pa se sprašujem ali nismo ravnokar preživeli enega leta mnogi z delnim, nekateri s celotnim izpadom dohodka?

Govoriš o centih in evru ali dva. Mislim, da so podražitve pri marsikateri drugi stvari bistveno višje npr. gradbeni material pravijo, da je šel gor 30 %. Imaš prav, vse se draži …

Sreda278, 02.06.2021 ob 14:16

Plače so se dvignile v javnem sektorju. Janez vse zrihtal.

Res je, vlada je v pogajanjih s sindikati  sprejela paket predpisov, ki bodo objavljeni v Uradnem listu RS jutri, tj. v četrtek, 3. 6. 2021, in s katerim se:
    določa višina regresa za letni dopust za leto 2021 v višini 1.050,00 EUR, ki mora biti izplačan 4. 6. 2021;

zamakne dan izplačila plače na najpozneje 10. dan v mesecu (dan izplačila plače se v javnih zavodih zamakne na najpozneje 10. koledarski dan v mesecu, razen v tistih javnih zavodih, kjer je izplačilni dan že zdaj najkasneje 15. koledarski dan v mesecu; v državni upravi pa na najpozneje 10. delovni dan v mesecu, vendar ne kasneje kot na 15. koledarski dan v mesecu), in sicer že pri izplačilu plače za mesec maj 2021 v mesecu juniju 2021[1] ter
    odpravijo naslednji varčevalni ukrepi v zvezi s povračili potnih stroškov in drugimi prejemki javnih uslužbencev (spremembe veljajo od 1. 6. 2021):
    Višina regresa za prehrano med delom znaša 4,30 evra in se izplača za dan prisotnosti na delu, če javni uslužbenec dela najmanj s polovičnim delovnim časom dnevno.
    Povračilo stroškov prevoza na delo in z dela se javnemu uslužbencu obračuna v obliki kilometrine v višini 10 odstotkov cene neosvinčenega motornega bencina 95 oktanov, vendar v znesku izplačila ne manj kot 30 evrov. Če javni uslužbenec predloži dokazilo o nakupu imenske mesečne vozovnice (javni prevoz), se mu povrnejo stroški v višini cene te vozovnice. Pri ugotavljanju razdalje od kraja bivališča, s katerega se javni uslužbenec dejansko vozi na delo, do naslova, kjer javni uslužbenec opravlja delo, se upošteva najkrajša varna pot. Vstopni pogoj za povračilo stroškov prevoza na delo in z dela še vedno ostaja razdalja od kraja bivališča do delovnega mesta v razdalji več kot dva kilometra.
    Dnevnica za službeno potovanje v RS se določi v naslednjem obsegu:

nad 12 ur v višini 21,39 evra,
    nad 8 do vključno 12 ur v višini 10,68 evra,
    od 6 do vključno 8 ur v višini 5,16 evra.
    Kilometrina za uporabo lastnega avtomobila v službene namene znaša 30 odstotkov cene neosvinčenega motornega bencina – 95 oktanov za prevoženi kilometer.
    Spremeni se cenzus za pridobitev pravice do solidarnostne pomoči za člane reprezentativnega sindikata, podpisnika tega aneksa, in sicer osnovna plača v mesecu, ko se je zgodil primer, ne sme presegati oziroma ne bi presegala višine 140 odstotkov minimalne plače. Višja višina solidarnostne pomoči za člane reprezentativnega sindikata ostaja nespremenjena.
    Kot delovna doba, ki se upošteva za pridobitev pravice do jubilejne nagrade, po novem šteje tudi delovna doba pri koncesionarjih, ki opravljajo dejavnost v mreži javne službe.
    Višina terenskega dodatka se ne spreminja in znaša dnevno 21 odstotkov dnevnice za službeno potovanje v trajanju nad 12 ur, nominalno pa se bo dodatek povečal zaradi zvišane dnevnice v trajanju nad 12 ur.
    Nagrada dijakom in študentom za obvezno opravljanje prakse se določi v mesečnem znesku, in sicer znaša mesečna nagrada za dijake 86,00 evrov, za študente pa 172,00 evrov.
    Usklajevanje višin zneskov: Znesek regresa za prehrano med delom se usklajuje vsakih šest mesecev z rastjo cen prehrambnih izdelkov na podlagi podatkov Statističnega urada RS, zneski nadomestila za ločeno življenje, dnevnic za službena potovanja v državi, jubilejnih nagrad in solidarnostnih pomoči pa se uskladijo enkrat letno z rastjo cen življenjskih potrebščin.

Se pa zna zgoditi, da se bo marsikaj spremenilo, če bi po kakšni neumnosti prišli levičarji spet na oblast.

Sreda278, 02.06.2021 ob 14:18

Plača se bo realno še znižala, saj prihaja inflacija…

Tako je in to kar je danes vrtec dražji za 3 % ni nič. Na jesen pride prava podražitev. Gradbeni 30%, plače so se dvignile v JU na račun dodatkov, v gospodarstvu minimalno ali nič. Pa vsi delali. Časi debelih krav so minili in reala pride v jesenskem delu. Dodatkov ne bo več, dražje bo pa vse za 30%, kot pravi ena zgoraj inflacija prihaja…

Sploh ne vem, kje je problem. V javni upravi se dvigajo plače po sindikalnem pritisku, v gospodarstvu se pa pridni in delovni sami pogajajo za višje plače. Noben gospodarski delodajalec ne bo pridnega delavca imel na nizki plači, če ste slabo plačani, ste očitno zanič delavci.

Desperadodajka, 02.06.2021 ob 14:23

Sploh ne vem, kje je problem. V javni upravi se dvigajo plače po sindikalnem pritisku, v gospodarstvu se pa pridni in delovni sami pogajajo za višje plače. Noben gospodarski delodajalec ne bo pridnega delavca imel na nizki plači, če ste slabo plačani, ste očitno zanič delavci.

Ti si pa malo temo zamenjal/a a ne? Kdo govori, da smo slabo plačani? Govorimo o tem da prihaja inflacija in da se vse draži? Bo razlaga zadoščala ali ne bo šlo?

Za pridne delavce inflacija nikoli ni bila problem, ker so bili vedno na trgu sposobni še več zaslužit. Samo lenuhi zmeraj jamrate o plačah in inflaciji. Vsak delodajalec sposobnega delavca plača nad inflacijo. Če vas ne, niste dobri delavci.

Resen bum podražitev, na vseh področjih, nas še čaka, ko bo šla gor cena elektrike.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close