Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vse se draži, plače ostajajo iste

Vse se draži, plače ostajajo iste

Pridne, delavne in sposobne ljudi podražitve ne skrbijo, ker znajo zaslužit dovolj za preživetje.

Odgovor na objavo uporabnika
zaspanka zvezdica, 02.06.2021 ob 14:17

Dejstva so, 02.06.2021 ob 14:10

zaspanka zvezdica, 02.06.2021 ob 14:07

Dejstva so, 02.06.2021 ob 13:47

Plače so se v zadnjih letih enormno dvignile, precej več kot so se podražile stvari.

Kje? pri meni in v našem podjetju nič in nikomer. Podražilo se je pa vse. Kaj bo pa v jeseni? Še dražja hrana, gorivo bo dražje, vrtec, prehrana v šoli… vse se bo podražilo še dodatno. Nakazuje se lepa inflacija, ki bo dvignila obrestno mero iz negative, kar pomeni večanje kredita – obrokov… itd…

Ne laži. Tudi pri tebi in v tvojem podjetju so se v zadnjih letih plače dvignile.

Ne lažem. Na plačilni listi vse enako, odšteti stroški prevoza in delno povračilo stroškov za elektriko zaradi dela do doma. Niti € več nisem dobila. O čem ti govoriš nimam pojma. Dodatkov nismo dobili, povišic ni bilo, usklajevanja z inflacijo ni bilo…

Pokaži mi plačilno listo od leta 2015 in letošnjo, pa boš ugotovila, da lažeš.

Kakva plata, takva vrata. Bo pač veliko slabih vrat.

Če ti je plača premajhna, si najdi bolj donosno službo, ali pa odpri svojo firmo. Sposoben in delaven človek lahko v gospodarstvu zmeraj dobro zasluži.

Desperadodajka, 02.06.2021 ob 13:37

Zahvali se Janši in delaj se še naprej norca iz Serpentinška.

Točno tako. Janez je zelo dobro poskrbel za vlado in njene prisklednike (povišanje plač v vladnem sektorju je bilo lani 22%). Dobro je poskrbel še za javni sektor (povišanje plač v povprečju za 18%).

Za gospodarstvo ga pa prav malo briga (rast plač v gospodarstvu le borih 3% lani).

Cene pa rastejo za vse.

Tik pred koncem lanskega leta smo prešli iz optike na 100 % mobilni internet. Pri Telekomu je bila akcija za 300 GB prenosa podatkov mesečno cca. 15 € + vsaka dodatna telefonska številka je bila 10 €. Za internet sedaj plačujemo cca. 30 % manj kot pred pol leta. Treba se je znajt, pa sama si si kriva da se vežeš.

Lani kupili električni avto. Pogonski energent me sedaj košta 20 % tistega kar sem plačeval lani. Ko bo na strehi bajte končana sončna elektrarna bom celo služil s prodajo elektrike, ker ne bom mogel porabit vsega štroma. Tudi mobilni internet je kar dobra varianta. Pač tako to je. Revčki blokarji postjajajo vse bolj revni, ostali prosperiramo.

Zaskrbljena Zofka, 02.06.2021 ob 13:07

Danes sem naročila zeleno jeklenko plina. Cena za 2 evra višja kot pred dvema mesecema. Istočasno dobim obvestilo, da se dražijo T2 paketi, RTV Slo obljublja dvig naročnine za 1 evro, Snaga je za 70 centov podražila storitve, hrana se je v zadnjih mesecih potiho dražila. Za popolnoma enake stvari kot pred cca. letom in pol, danes plačam kar nekaj denarja več. Plača se mi v tem času ni dvignila in se mi tudi ne bo.
Pa se sprašujem ali nismo ravnokar preživeli enega leta mnogi z delnim, nekateri s celotnim izpadom dohodka?

Veliko jih je, ki so si v zadnjih 14 mesecih s koronskimi podkupninami nabasali ne samo žepov, še vzmetnice, povšte, kovtre. Iz povsod jim ven štrli. Naivci pa še vedno mislijo, da gre za virus.

Za bencin plačujem manj, 02.06.2021 ob 21:06

Lani kupili električni avto. Pogonski energent me sedaj košta 20 % tistega kar sem plačeval lani. Ko bo na strehi bajte končana sončna elektrarna bom celo služil s prodajo elektrike, ker ne bom mogel porabit vsega štroma. Tudi mobilni internet je kar dobra varianta. Pač tako to je. Revčki blokarji postjajajo vse bolj revni, ostali prosperiramo.

Če pa sešteješ višjo ceno avtomobila, višjo ceno servisnih posegov pa se nas večina z dizli vozimo ceneje. V bistvu je razlika med električnimi oz. avtomobili z motorji z notranjim izgorevanjem, cenovno minimalna in s finančnega stališča nepomembna. Imajo pa električni avtomobili omejitve glede razpoložljovosti prtljažnega prostora, ki je praviloma manjši, ter z dosegom, ki je pri cenovno godnejših modelih praviloma bistveno manjši in s tem je smotrni radij električnih vozil nekje med 200 in 500km, medtem ko lahko z vozili na naftne derivate lahko govorimo o dometu 500 -1000km.

Se pa strinjam, da je električno vozilo za drugo vozilo v družini, najboljša izbira, medtem, ko za prvo vozilo mislim, da imajo avtomobili z motorji z notranjim izgorevanjem še vedno prednost, saj imajo večjo atonomijo in ne zahtevajo dodatne infastruture (domača polnilnica).

Za internet plačujem manj, 02.06.2021 ob 20:59

Tik pred koncem lanskega leta smo prešli iz optike na 100 % mobilni internet. Pri Telekomu je bila akcija za 300 GB prenosa podatkov mesečno cca. 15 € + vsaka dodatna telefonska številka je bila 10 €. Za internet sedaj plačujemo cca. 30 % manj kot pred pol leta. Treba se je znajt, pa sama si si kriva da se vežeš.

In v čem je to ugodno? Imam že leta in leta (ne vem, kakih 10 let najbrž) mobilni internet neomejeno prenosa in brez omejitve hitrosti 20 eur/mesec.

A se sploh kdo vpraša od kod so prišli  milijoni in milijoni evrov za nadomestila plač delavcem na čakanju, vseh teh 8 PKP-jev?  Iz božičkove malhe? Ne, denar se je tiskal.

Poleg tega, denar se praktično ni trošil. Eksplozivna kombinacija.

Denar se je tiskal in ne trošil. Ko se denar nenadzorovano tiska, sledi huda inflacija.  Sploh se nam ne sanja še, kako boleč bo ta padec na realna tla, ki se nam obeta.

Duško311, 02.06.2021 ob 14:08

Gradbeni material in kovine so se podražile tudi za 30%.

To ni več socializem, kjer je lahko vsak povprečen državljan z delavsko plačo zgradil bajto.
Zdaj je mafijski sistem, kjer lahko mafija krade milijone, revež pa kupuje hrano na bone.

Robi…, 03.06.2021 ob 11:58

To ni več socializem, kjer je lahko vsak povprečen državljan z delavsko plačo zgradil bajto.
Zdaj je mafijski sistem, kjer lahko mafija krade milijone, revež pa kupuje hrano na bone.

sem že kar nekaj časa na svetu, pa se res ne morem spomnit, da je kdo kdajkoli na pošten način lahko naredil bajto.

Plače bi morale biti v bonih, ker narod ne zna z denarjem. Delodajalci si od ust trgajo, da plačujejo lene delavce, ki vse zakadijo, zapijejo in zažrejo z junk foodom. Pa še tiste bahave švabske rabljene avtomobile kupujejo, ki so skoz na servisih. Janša bo to prepovedal!

hhm, 03.06.2021 ob 12:04

sem že kar nekaj časa na svetu, pa se res ne morem spomnit, da je kdo kdajkoli na pošten način lahko naredil bajto.

Če si včeraj nehalo zizati pri mamici, še ne pomeni, da si kar nekaj časa na svetu.

Robi…, 03.06.2021 ob 12:44

Če si včeraj nehalo zizati pri mamici, še ne pomeni, da si kar nekaj časa na svetu.

to pa je argument:-)))

da ni posledica cepljenja?

Nic novega. Ze od 1945 se vse drazi.

Pravijo, da se vse draži… – 9GAG

Vlada se je ravno pohvalila, kako lepo gospodarstvo okreva. Najboljši smo. Pa naj grejo cene gor.

Resno?, 04.06.2021 ob 11:35

Vlada se je ravno pohvalila, kako lepo gospodarstvo okreva. Najboljši smo. Pa naj grejo cene gor.

Cene gredo precej manj gor kot plače.

Svinjarija, da politika dopušča kakršnokoli višanje cen. Ni važno področje. Dajmo se prvo spolh malo pobrati iz trenutne zdravstvene krize, ki je nekatere pahnila tudi v hudo eksistenčno krizo. dajmo bit vsi skupaj ljudje. Kapitalizem se je pokazal za gnilega.

Dvignile?  A se hecas? Dvignila se je res kao minimalna placa. In kaj se je s tem zgodilo. Dam svoj primer. Pred 4 leti sem bila 20€ nad minimalno placo. Danes sem padla tako nizko, da mi do minimalne place dodajajo 120€. S tem, da imam vec delovne dobe, kar bi se moglo ze tam kaj poznat pa se ne. In se 2 placilna razreda sem sla gor.  Blizam se 30.letom delovne dobe. Ce bom delala 40 let nikoli in, ce bo slo tako dalje nikoli ne bom dosegla minimalne place do konca mi bodo dodajali.

Minimalna se je dvignila. Odsnovna bruto placa je pa dejansko nizja od minimalne place. To pa pomeni, da vsi dodatki kot je npr za delovno dobo so obracunani na osnovno bruto placo. Kar dobis manj. Ker je pri meni obracunan dodatek na osnovno bruto placo, ki je precej nizja od minimalne place, vsak mesec dobim 17€ manj za dodatek na delovno dobo.

saj ni res pa je, 02.06.2021 ob 20:48

Točno tako. Janez je zelo dobro poskrbel za vlado in njene prisklednike (povišanje plač v vladnem sektorju je bilo lani 22%). Dobro je poskrbel še za javni sektor (povišanje plač v povprečju za 18%).

Za gospodarstvo ga pa prav malo briga (rast plač v gospodarstvu le borih 3% lani).

Cene pa rastejo za vse.

JAVNI SEKTOR: A vi sploh se zavedate kdo vse dela v JS? Po vasem pisanju ne in delate norca. V JS delajo ljudje tudi v domovih npr streznice: delajo tezko delo in nimajo niti minimalca. Saj jim dodajajo do minimalne place.

Desperadodajka, 02.06.2021 ob 15:47

Če ti je plača premajhna, si najdi bolj donosno službo, ali pa odpri svojo firmo. Sposoben in delaven človek lahko v gospodarstvu zmeraj dobro zasluži.

Ti si tist peder z vzdevkom kokoši? Ker si čisto povsod, kot kurji iztrebki.

Kaj pa ima politika s cenami? Cene se oblikujejo na prostem trgu. Če mislite, da je cena vašega dela prenizka, se pogajajte za večjo plačo. Ali pa več delajte, da boste bolje zaslužili. Nesposobneži pač ne morete biti premožni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close