pralni stroji: bosch vs. gorenje – kateri in zakaj?
Bosch http://www.gospodinjski-aparati.si/aparati/artikel/12147/
Pri GA dobiš 5 let garancije (ni potrebno doplačilo)
Meni je pa poleti začel nagajati Boschev pralni stroj po 6 letih (ni ožemal in splakoval), serviser je rekel, da je najbrž šel programator in da se ne splača popravljat…. pa je zadevo pogledal en kolega, ki je električar in ugotovil, da sta res odlotani dve žički na programatorju, to poravil in stroj dela …..
tako da serviserje tudi treba z rezervo jemati….
Sušilc Bosch super, pomivalni stroj Bosch – nisem glih zadovoljna (rob na kozarcih in slabo umite žlice), štedilnik Gorenje – super. Pralni stroj sem pa zdaj Gorenje (po sedmih letih) zamenjala za Bosch – zdaj so madeži spet oprani, res pa je, da časa za pranje porabi več kot stari Gorenjev stroj.
LP
Pralno sušilni stroj Bosch – nezadovoljna. Še dobro, da ima 5 let garancije, drugače bi ga že zabrisala v smeti. Je bil že 3x v popravilu.
Boscha nikoli več, ker bi za manj denarja sigurno dobila boljši stroj. Žal tukaj ne velja, da je dražje tudi bolj kvalitetno.
Mi je pa to tudi šola za vnaprej, od sedaj naprej vsako novo stvar, ki se mi pokvari, nesem direkt nazaj v trgovino in zahtevam novo.
Kupite tistega,ki je cenejši in preprostejši za uporabo,načeloma imajo vsi tam nekje okoli 3 leta garancijo,potem pa če imaš srečo,ga lahko uporabljate še leta,če pa ne pa lahko začne štrajkat čez dva meseca,ne glede na znamko.Če mene vprašaš je tud en čist lev Beko okej,važno,da naredi svoje tko kot treba.Pa veliko pisanih užitkov! 😉
Ma jaz se pa s tem ne strinjam. No, za glede pralnega stroja ne mislim pametovati, pri sušilnih je pa razlika med tistim za 200€ (cev za odvajanje) in tistima za 900€(toplotna črpalka) zelo velika. Isto recimo pri hladilnikih, kuhalnih ploščah, pečicah, pomivalnih strojih. Vse to sem imela najprej poceni, po selitvi pa smo nabavili kar kvalitetne stvari in razlika je zelo, zelo občutna.
Glede pokvarljivosti pa je takole, da lahko tudi pri najdražjem dobiš “ponedeljkov” izdelek. Saj zato pa je garancija. Če so pa serviserji tako šlampasti, da je potrebno v kratkem času popravljati trikrat ali petkrat … potem zamenjajte serviserja.
Kakšni 2 leti imamo Gorenjev pralni stroj WA 64163 – nikoli v okvari, opere super. Centrifuga je pri 1600 obratih precej glasna, po navedbah prodajalca v Merkurju baje nič bolj kot pri drugih znamkah. Imamo tudi nekoliko starejši Gorenjev sušilec, pa pečico in indukcijsko kuhalno ploščo – vse deluje BP. Od Boscha imamo pa samo male gospodinjske aparate (ki jih pa itak izdelujejo v Sloveniji, če sem prav pogledala).
Forum je zaprt za komentiranje.