kaj se zgodi, če dvakrat zamrzneš kakšno živilo?
Zgodi se ne, vem kaj. Mi na kraj pameti ne pride da bi kaj 2 x zamrzovala. Tudi vsi proizvajalci na teh rečeh lepo odsvetujejo ponovno zamrzovanje. Za kaj pa so potem manjše vrečke,za manjše porcije. Če pa ne moreš kosa prepoloviti, pa manjšega kupiš. Saj umrl najbrž nebi, ampak glede na to kako ste zavedne glede zdravega življenja, me pa to čudi. Raje vržem stran, kot da na lastni koži preizkusim, kaj bi se zgodilo. Lahko nič, lahko kaj.Preizkusi, pa javi. Čeprav nimaš mojega želodca. Morda za katero, ki pravi, preverjeno nič. Da tebi. Kaj pa drugemu?!
Kje so pa zdaj zagovornice zdrave, bio prehrane, pa faširan meso zamrzujete, pa take. Ko bo pa tema o zdravem prehranjevanju pa bo : oh mi nikoli ne jemo pogrete stvari, zamrznjene. Matr ste licemerke. Naši otroc sam zdravo jedo, malo več plačamo – ampak pa dvakrat zamrznemo, a ne. Da se ne meče stran, ker je zdravo – bio tudi drago. Okus je pa neprimerno boljši od kmeta, ja ja, sploh če stvar dvakrat zmrznem.
Lignji in hobe in taka roba je edina reč, ki se lahko večkrat zmrzne. Preverjeno pri gostincih. To pa zato, ker nima krvi, so mi razložili. Sem tudi že preverila pri lignjih in je bilo vse o.k.. Bolje kot da jih dan predolgo valjaš po hladilniku. Tisto pa je nagravžno. Ostalih stvari ne zmrzujem ponovno. Če že moram kaj, potem toplotno obdelam in dam gotovo jed v skrinjo.
Se še spominjate ogromne količine zmrznjenega mesa v Sloveniji pred kratkim, za katerega so se z banko, ki je bila upnica pogajali? No, potem so ga končno razdelili med delavce ali ne vem koga.Takrat mi je postalo jasno, da pride v mesnice že 1x zamrznjeno meso, mi ga pa veselo (svežega!!??) doma spet zamrznemo.
Eh, ste pa res tepke. Pri zamrzovanju se spremenijo organoletptične lastnosti živila, zaradi nastajanja kristalov vode. Živilo ni nič strupeno, samo izgleda ne najbolje, spremeni se lahko tudi npr. okus, barva,.. mogoče je bolj vodeno, pri mesu razpadejo vlakna,.. Ja v klavnicah pa se meso da vedno v hladilnice in kot sveže se prodaja tisto iz hladilnic, zamrznjeno pa se nikoli ne more prodati kot sveže… Ker odtajano meso pa res lahko na uč vidiš, da je drugačno – videti je prežvečeno, ne bi pa nikogar poklical Sv. Peter k sebi, če bi meso ponovno zamrznili…
Forum je zaprt za komentiranje.