gretje na elektriko
Mi se ogrevamo na elektriko, imamo termoakumulacijsko peč. Res je, da sem iz Kopra, kjer so zime mile, ampak ko smo prepračunali, se nam to bolj splača kot kakšna druga oblika ogrevanja. No, mogoče na sončne celice, ampak tega nismo raziskali.
Stanovanje imamo veliko 70m2, temperatura je v 40m2 okoli 21-22 stopinj, v dveh spalnicah okoli 18 stopinj, v kopalnici imamo infra pečko, ki jo vklopimo po potrebi, včasih se poslužujemo še z majhnim kaloriferjem – tudi na elektriko.
Za vse to plačamo 60, max. 70 evrov več elektrike mesečno.
mi(tudi primorci) plačamo elektrike 60€, pa imamo vse, bojler, klimo, steklokeramično,..grejemo se sam na klimo. Kurilnega bi porabili 1600litrov na sezono. V enem letu in pol, se nam je investicija v klimo povrnila. bi pa sedaj potrebovali še eno, oziroma tisto, ki ima 2 razvoda ,enega bi dala v dnevne, enega pa v nočne prostore. Mislim, da se trenutno najbolj splača na elektriko.
Gorenjska,novogradnja,180m2- komplet ogrevanje na elektriko.
Peč plus talno,podnevi 22st,ponoči 18st …položnica v najhladnejšem mesecu 330eur.drugače okrog 230eur (všteto seveda kompletno gospodinjstvo,sušilec lavfa vsak dan,pralni in pomivalni tudi).
Mi smo zelo zadovoljni,zdaj smo šli pa še na poceni elektriko.
Forum je zaprt za komentiranje.