Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek PRIMOLUT NOR

PRIMOLUT NOR

pozdravljeni,

je katera jemala tabletke Primoluit nor, za prestavitev menstruacije? kakšne so izkušnje? ker grem na dopust za 14 dni, in bo ravno v tem času menstruacija, bi si jo rada prestavila. imam 23 tabletk (eno škatlico mi je dala G, nekaj mi jih je dala prijateljica). lahko vzamem 1 zjutraj, in 1/2 zvečer, namesto 1-1?

vsaka izkušnja dobrodošla:)

Dobre izkušnje, nikoli nobenih problemov – jemala sem jih 3x. Jemlji pa točno po navodilih, drugače lahko pride do krvavitve. Jaz sem vzela raje kakšen dan prej kot piše.

Vzela pred dvemi leti, pa ne bom nikoli več. Od takrat naprej je trajalo eno leto, da se mi je cikel spet uredil, ker je bilo vse zmešano, pred jemanjem menstrualnih bolečin takorekoč nisem poznala, potem pa katastrofa, bolelo je vsakič ko sam satan, pa krvavitve so bile bistveno močnejše kot pred tem. Skratka eno leto sem rabila, da se je spravilo spet nazaj na prvotno stanje. Nikoli več!

Tudi jaz imam dobre izkušnje. S ciklom ni bilo čisto nič narobe, vse se je takoj naslednji mesec uredilo. Pij jih tako, kot ti je povedal ginekolog oz. kot piše v navodilu. Ne vem, zakaj bi drugače. Sploh pa ne vem, zakaj ti jih je dajala prijateljica. Kaj ti G ni dal dovolj ali misliš nekaj po svoje delat?

Če jih ne boš jemala dovolj, jih je sploh brez veze jemati, ker ne bodo delovale. Če ne moreš do ginekologinje, da ti jih predpiše, greš lahko tudi do splošnega zdravnika, mu razložiš situacijo in ti bo dal še en recept.

a res to? tudi splošen zdravnik ti jih lahko predpiše. če je to res, bi mi bilo bolj priročno, ker imam zdravnika v svojem kraju. si prepričana, da lahko?

Prestavljala samo enkrat; jemala po navodilu eno zjutraj in eno zvečer.

M prestavila za en teden brez problema, brez posledic, brez posebnosti.

Takoj naslednji cikel v predvidenem (novem) času, tak kot običajno, prestavljen cikel enako, le s par dnevi (željene) zamude.

Seveda lahko. Jaz sem tako naredila lani pred odhodom na morje, ker sem videla, da jih bo premalo. Zdravnica mi ni nič komlicirala. Seveda pa je, tako kot za vsako zdravilo, to njena odločitev, ali ti jih predpiše ali ne. Ampak predpisati ti jih zagotovo sme.

oo, najlepša hvala. Sem že naročila. hvala za vse info.

No meni jih je ginekologinja predpisala, ker nisem 3 mesece imela menstruacije. Moje izkušnje s temi tabletki so ok,…jaz sem jih pojedla celo škatlico, potem pa po parih dneh dobila perilo normalno,…je pa res da potem zelo močno krvavitev,je kr lilo ko iz škafa,..tak da meni so bile kul.

Uporabljal do zdaj trikrat, vedno brez težav. Tudi naslednji ciklus je bil normalen.

Samo enkrat in nikoli več. Ne da te strašim, ampak je samo prav da veš, če se ti slučajno zgodi, da ne boš tako panična kot sem bila jaz. Menstrauacijo sem morala prestaviti samo za par dni, ampak, ko sem jo dobila, so dva dni leteli tako kosi iz mene, da nisem vedela, naj grem na urgenco ali kaj. Nenormalno do konca. Bolečin sicer nobenih, krvavitev pa dobesedno “vanzemaljska”. Sicer ne povezujem ravno s tem, ampak od takrat res imam menstruacije drugačne kot prej. Drugi dan je krvavitev tako močna, da sem najbolj srečna, če sem lahko doma, ker se mi je že zgodilo, da me je sredi trgovine dobesedno zalilo, kljub pripomočkom, ki jih menjam skoraj na vsako uro tisti dan…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close