dodatek za nego
Glede dopusta ti z glave ne znam povedati, če ti katera druga ne bo postregla z informacijami, bom malo pobrskala.
Jaz bi te vprašala, kako diagnozo si imela oz. tvoj otrok, da so ti ta dodatek odobrili? Meni so ga zavrnili in napisali, da moj otrok ni astmatik, ko pa sem vprašala svojega zdravnika, pa je rekel, da je.:((((
Nam so dodatek za nego odobrili na podlagi izvidov ortopedinje. Punčka je bila rojena z medenično vstavo. Imela je ramice skoraj do ramen. Stara je 14 mesecev in se ne plazi ne postavlja se na nogice. Ona sedi in se premika po riti. Zdravniki in fizioeterapevti pa pravijo da bo v treh mesecih sigurno tudi hodila. Drugih težav jaz pri njej , hvala bogu, ne vidim.
Tukaj si lahko preberete uradni list v zvezi z dodatkom, na koncu pa še seznam bolezni.
http://www.uradni-list.si/1/ulonline.jsp?urlid=2002105&dhid=56280
Vama pa dam še kratek nasvet: Na vajinem mestu bi se pritožila. Poznam kar nekaj primerov, ko so staršem odgovorili na prošnjo negativno po pritužbi pa so jim ugodili.
Prinesti moraš zdravniško potrdilo, ki ti ga napiše pediater. Enega zate in enega za partnerja oz. očka.
Gre pa nekako takole:
Starši negujejo otroka s posebnimi potrebami, po tem in tem zakonu oz. členu (najbolš so ti zakoni napisani na stani Sekcije za downov sindrom), zato so upravičeni do namanj 3 dodatnih delovnih dni dopusta!
Pol je pa velik tud od delodajalca odvisn. A ti odobri al pa zakomplicira!
Pri nas imava oba dodatnih 5 dni dopusta!
Tudi jaz imam 5 dni dopusta(na 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} invalidnost,ki je priznana možu)Zatorej ti povem,da ti pripada!
Forum je zaprt za komentiranje.