Kam z denarjem?
no, nikoli si nisem mislila, da bom kaj takega spraševala 🙂
ampak stvar je sledeča. Čisto nepričakovano sem dobila milion tolarjev, zdaj bi jih pa rada….saj veste….nekam naložila, vložila…skratka, ne bi ga dala ravno na banko vezat.
Če je mogoče med vami kdo, ki se v to reč spozna in mi zna svetovat, bom zelo hvaležna.
Ej, iz srca ti čestitam. Se zmeraj sprašujem, kdo so tisti srečneži, ki zadevajo, ker meni nikoli ne rata. Čestitke, resnično, brez vsakrčne fovšije. Glede naložbe moraš pa najprej povedat, kdaj boš denar rabila. Če še ne kmalu, ti pride definitivno v poštev vzajemni sklad. Ne vem sicer, kakšen vlagatelj si, toda trgi bivše Jugoslavije se smatrajo za tvegane. Jaz bi tja vložila samo denar, ki mi ga ne bi bilo škoda, oziroma ne bi bilo konec sveta, če bi popušila. Mogoče se kdo ne bo strinjal, toda jaz prisegam na relativno varne naložbe. Mogoče se bo kdo, ki je tja vložil, čez deset let sladko smejal, toda nikoli ne veš.
Lp, Monstro
Hvala vsem za odgovore.
Monstro, vem, da sem srečnica 😉
Denarja v bistvu niti ne bi rabila. Resnično bi ga rada nekam vložila. Obenem je pa spet fajn občutek, da veš, da imaš nekje eno skrito rezervo. Okej, pa vzajemni sklad. Ampak jaz nimam pojma kaj je s tem. Tole z bivšo jugo mi je pa res kar malo tvegano. (Čeprav bi pa mogoče en del tega denarja….evo, sem že gemblar….)
Monstro, a se ti zastopiš v tele reči?
Evo, tudi to ni slaba varianta. Kolega varčuje v evrih, zraven vlaga pa še v sklad. Glede sklada ti težko svetujem, da ne bo zvenelo kot reklama. Meni osebno je nekdo, ki se na to spozna, priporočil Modro kombinacijo, kjer tudi varčujemo za štipendijo. Varčujemo pa tudi v Galileu. Toda ne verjemi meni na besedo, pozanimaj se še sama. Kakšne Finance v roke, pa ti bodo zadeve takoj bolj jasne. Tretjino denarja pa mogoče res investirati na t.i. tvegane trge. Če te zanima več, mi piši na mail.
Lp, Monstro
Če imaš veliko denarja, najboljša investicija je to, da kupiš kakšno garsonjero in vsak mesec kasiraš. Jaz imam eno garsonjero, ki imam podnajemnike in stvar teče dalje. Tukaj je dobiček. Na temu nikoli nimaš kaj izgubiti. Ali se motim?
Uffffffff ne daji denarja na Jugo, ker nikoli ne veš kaj se lahko zopet zakuha. Mislim, da ti lahko, da vedeti tisti ORION, ki je čez noč propadel in ljudje so ostali brez hiše in marsičesa še.
lp,
Doroteja
Pri vezavi na banki (varčevanja, kakopak) za en mesec za milijon in tristo tisoč ni bilo obresti več kot slabe štiri jurje. Nos mi je šal do podne, naj si jih kar kam vtaknejo. Toliko si dobil pred šestimi leti za petsto jurjev. Ne vem, ali država res forsira pufe? Saj se sploh ne splača več šparat.
Ena ful heppy, če hočeš ti povem za kolega, ki se ukvarja z investicijami in bi bil pripravljen ti narediti kar dolgo brezplačno svetovanje za investicije na tujih trgih. Podružnica avstrijske firme. Zadeva je neobvezna, morda bi te pa zanimala. Če te, mi pusti kontakt.
Če gre slučajno za Paribas, imam izkušnje se tem ‘brezplačnim svetovanjem’, če pa ne, pa oprosti, Ana Ana. Se je pa treba zavedat, da bo vsakdo, ki si bo vzel čas za svetovanje, od tega hotel nekaj imeti. Oziroma te bo hotel prepričati v nekaj, od česar bo imel koristi tudi on. Danes je žal tako, da zastonj ni nič več. Potem je že bolje vložiti v nek pameten seminar in dobiti objektivno sliko celotnega trga kapitala in ne samo reklame za določen finančni produkt.
Lp, Monstro
Če greš na Iliriko, si lahko kar nekaj tisoč odšteješ, ker milijona več ne bo. Sicer to res ni nevem kakšen denar, da bi ga vlagal v sklade. (ne me napast, če je res). Seveda se vseeno pozanimaj. Če rabiš denar čez najprej deset let, še bolj pa čez 20, se ti mogoče kaj splača.
Vprašanje zastavi še na forumu finance on line, oni malo več vedo.
Pozdravljena!
Svetujejo ti vzajemne sklade in vidim da tudi ti razmišljaš o njih.
Kaj pa IDi? Npr. Triglav Steber 1 že nekaj časa čaka samo še soglasje ATVP za preoblikovanje v vzajemca. To naj bi se zgodilo najkasneje marca letos – očitno bo nekaj zamude. Delnice tega IDa se trenutno prodajajo s ca. 16{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} diskontom. Ko bo preoblikovan v vzajemca, bodo točke izplačevali po knjigovodski vrednosti. Torej takoj pridobiš 16{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Sicer bo prvo leto po preoblikovanju izstopna provizija 12{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, drugo leto 6{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, kasneje je ne bo. Če nameravaš investirati za več kot tri leta (da se izogneš davku na kapitalski dobiček) te izstopna provizija tako ali tako ne zadane. Pravzaprav se ponuja priložnost za nakup razpršenega portfelja blue chipov slovenske borze s precejšnjim diskontom, ki pa ga pi vzajemnih skladih ni.
LP, Maja
Joj, napisala sem ti že en dolg mail, potem pa ugotovila, da čeprav si registrirana, tvoj e-mail naslov ni aktiven. Če te zanima, mi piši na monstro@siol.net. Odgovor na tvoje vprašanje je zelo preprost.
Lp, Monstro
A si jih že dvignila? Ker če jih nisi, jih še nisi naredila, ker jih lahko že jutri pol spet izgubiš. Donosnost gor ali dol, dokler denar ni na bančnem računu, z izstopno provizijo in davkom odštetim, nisi naredila nič. Če si pa denar že dvignila, je pa druga stvar in ti lahko samo čestitam.
Lp, Monstro
Forum je zaprt za komentiranje.