Kam z denarjem?
Ja, saj. Pravzaprav sem ti napisala kaj trenutno počnem s svojimi prihranki, se pravi s tistim delom, za katerega štejem, da ga lahko izpostavim nekoliko večjemu tveganju (treba se je zavedati, da se lahko zgodi, da bodo glede na trenutno še vedno visoke tečaje delnic na naši borzi, tečaji npr. naslednja tri leta stagnirali – jaz sicer računam, da bodo vendarle zrasli).
Tisti del prihrankov, ki mora biti varno naložen in za vsak slučaj vedno na voljo za unovčenje, pa imam v obveznicah SODa. Pri trenutnem tečaju 108,5 je donos do dospetja ca. 4,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} na EURO. Tu gre tudi za znižanje tveganja skupnih naložb: če bodo tečaji delnic padali ali stagnirali dlje časa, se bo ob siceršnjem trendu padanja obrestnih mer, verjetno zvišal tudi tečaj te obveznice. Tako imaš potem poleg obresti še kapitalski dobiček.
Monstro, glede različne inflacije samo tole: tečaj SIT se kljub temu, da je inflacija v Sloveniji višja kot v euro območju praktično ni spremenil že od lanskega maja. Ali je razlika v inflaciji trenutno sploh relevantna, če ima pa v Sloveniji EURO očitno enako inflacijo kot SIT. Zanima me tvoj pogled na to temo?
LP, Maja
Spoštovana Monstro
Preberi še 1x mojo pošto. Napisala sem, če, če , če bi imel veliko denarja, da bi kupil kakšno garsonjerico, da je to najboljša investicija.
Tako sem napisala: Če imaš veliko denarja, najboljša investicija je to, da kupiš kakšno garsonjero in vsak mesec kasiraš. Jaz imam eno garsonjero, ki imam podnajemnike in stvar teče dalje. Tukaj je dobiček. Na temu nikoli nimaš kaj izgubiti. Ali se motim?
P.S. Nisem napisala, da za 1. mio. lahko kupiš garsonjero in bi te prosila, da moje besede ne obračuješ.
Lep sončen dan z obale.
Doroteja
To je bilo seveda mišljeno ironično, vendar se je ironija pri prevodu izgubila. Hotela sem ti samo reči, da te dotična sprašuje, kaj storiti z enim milijonom in ne desetimi, ki jih potrebuješ za nakup garsonjere. Pa najbrž še dovolj ni. Kar počneš s svojo garsonjero, je tvoja stvar, toda jaz se ne bi hvalila s tem, kako goljufam državo. Ker če bi od tega plačevala davke, tudi dobiček ne bi bil več tako sanjski.
Lp, Monstro
Draga Monstro
Si res prijetna punca za klepet. Tudi mi na Primorskem imamo hišo, pa malo vrta pa igrala za otroka in ptički žvrgolijo. Do obale imava z avtom 3. min.
Tudi jaz sem včaih živela na vasi in blizu gozdra itn. joj kako je bilo lepo. Pa saj tukaj je tudi lepo. Imamo blizu najboljšega soseda Mercator……To je to.
Lepo se imej in uživaj vsak trenutek.
Lepe pozdravčke z sončne obalčke.
Doroteja
P.S. Te razumem, da ne veš kakšne vrtljive cene so na obali. Ravno sem brala na forumu za odkup stanovanja. Za 75. kvadratnih metrov je bednih 22. mio. pri nas ne dobiš brez 50. mio. in ne verjamem, da bi bilo dovolj. Vidiš kakšne razlike so?
To ni pravično.
Pa vseeno živimo lepo, kaj ne?
Forum je zaprt za komentiranje.