Najdi forum

Ali sem brez zvočne kartice, če mi v nadzorni plošči/zvoki in avdio naprave/lastnostipiše, da sem brez avdio naprave?
Ful čudno, ker je računalnik nov in sem mislila, da je zvočna na matični plošči.
Hvala za odgovor.

Instaliraj si gonilnike matične plošče.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Sem že poiskušala pa imam kup problemov s tem.
ASRock P4V88 in CD, ki sem ga dobila zraven Intel-VIA series. Ko zaženem CD imam možnost izbrati:
VIA 4 in 1 Drivers
VIA PCI 10/100Mb Lan Driver
C-Media Audio Driver an Application
VIA USB 2.0 Driver
VIA Serial ATA Driver and Utility

Kaj naj izberem? Če izberem prvo ali zadnje mi kar nekaj čudno napiše, da moram vstaviti ali posneti nekaj na disketo???????
Hvala za pomoč.

Zagnala sem tretji program pa mi napiše beli na črnem P4V88 is a serial ATA support Mother board.
Generate Serial ATA Driver diskette (YN)?

In potem karkoli kliknem se mi isto pokaže. Če pa dam notri disketi pa začne eno proceduro, ki nikamor ne pride.

Pojdi na proizvajalčevo stran in si dolpotegni najnovejše driverje. Namesti jih.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

A se tebi tudi nesanja, kaj zahteva od mene?

No, zdaj sem vse za J…..
P4V88 BIOS P1.60 mi sporoči press F2 to run setup in kar dolgo časa nekaj dela ali pa F11 to boot menu in spet kar nekaj dela pa nič ne naredi.
V Windowse sploh ne pridem več.

Res prosim za pomoč, prosim, prosim, prosim.

Ali si odstranila disketo oziroma CD iz enote? Ko resetiraš računalnik, kaj ti napiše? Predno greš v WIN, pritisni F8 in izberi Safe mode in tam inštaliraj driverje za zvočno=C-Media Audio Driver an Application

Če ne pa pritisni F2 oziroma F11 in pusti do konca… Kaj se naredi?

Lp, Max

Ja, sem dala disketo not pa je pol ure nikaj mutil potem sem pa spet resetirala in še vedno isto. Ja, tudi disketo sem dala nazaj ven.
F2, F 11 mi sploh ne dokonča. Sem več kot uro čakal.

Izgubljam potrpljenje! Sploh ne vem, kaj bi lahko bilo.

No zdaj odstrani še cd in potem v windowsih vstavi cd nazaj in izberi

C-Media Audio Driver an Application

Ej, tud to sem že naredila. Res ne vem ve, kaj naj!

In če pritisneš tisti F2 ali F11?

Ma sem že v prejšnjih postih napisala, da se NIČ ne zgodi!!!

Pa saj ne more biti nič posebnega s tvojim računalnikom. Poišči prijatelja, ki se spozna na računalnike – in v petih minutah boš imela XP-je in muziko tudi. Če pa je slučajno res kaj v okvari – na servis, saj praviš, da je rač. nov. Možno je tudi, da so ti pomotoma priložili napačen cd z gonilniki.
Diskete pri tem ne rabiš, tista procedura je bila namenjena raid driverjem, ki nimajo zveze z zvočno kartico.

A lahko problem na tak način rešim, da dam kar cd windows zaženem in potem iz interneta dam dol gonilnik?

Miška draga, brez zamere, a menim, da sama tega ne boš rešila. Zakaj ne prosiš kolega za pomoč. Al pa mene povabi na kofi. Zadeve niso zapletene, ampak očitno se le malce premalo spoznaš na gonilnike. Seveda ni izključeno, da je tudi s samo plato kaj narobe… Je PC morda Comtronov? PCX?

Ja, PC je omtronov. No pa greva midva na jofi in mi boš povedal, kako naj zadevo rešim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close