Najdi forum

Po dolgem času se zopet oglašam,ker rabim pomoč pri vklopu,ali nastavitvi zvočnikov 5.1.. Poizkusil sem jih priklopiti,vendar mi vsi ne delujejo. Na novem računalniku,sem nastavil na 5.1,vendar kot vidim,mi delujejo,ali pa samo delno.ALI SAMO BUFER,ALI PA SAMO ZVOČNIKI. Ne vem, ali ima računalnik samo en izhod za zvok,ali jih ima več.V navodili piše,daje eden za priklop radija ali tv,naslednji je zvok,naslednji pa mikrofon.Sedaj pa ne vem kako naprej,ker od zvočnikov in ojačevalca pa so trije priključki.Prosim za pomoč.LP

Če imaš zvočno, ki podpira pravi 5.1, potem bi moral imeti ustrezno število priključkov. Torej ločenih 6 kanalov, kar v praksi pomeni vsaj 3x po dva stereo priključka (za tiste male “bananice”, ki jih potem not vtakneš). Če zvočna ni 5.1, potem verjetno ne bo šlo.

Če malo “švinglajo” (zvočna ima ločene 4 kanale) bi moralo iti skozi z dvema priključkoma:
– sprednji zvočniki in globokotonec na en izhod in
– zadnja satelita na drugi izhod
Če prav to ni to. Pravi 5.1 pomeni 6 ločenih kanalov. To so spredaj trije, zadaj dva in globokotonec.

Še nekaj, ni ves zvok posnet (glasba, filmi, …) v 5.1, tako da moraš imet ustrezno posnet film, igro, …, da bo efekt pravi. Če je zvočna “ta prava 5.1” ima ziher kaj zraven, da lahko človek kaj sproba.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close