Najdi forum

Zvočna kartica

Imam na novo naložene Windows 98, tipček pa mi je pozabil inštalirat zvočno kartico. Kaj mi je narediti ? Nimam nobenega instalacijskega CD-ja.
Kje bi se dalo to dobiti ?

LP in hvala.

Če prav razumem ti je pozabil zinštalirati gonilnike za kartico? Če je temu tako, pojdi na spletno stran proizvajalca (običajno http://www.ime_prizvajalca.com) in poišči, kje imajo driverje (išči link: support, downloads, drivers,…). Tam poišči datoteko, ki ustreza tvoji kartici in operacijskemu sistemu. Posnami na disk in poženi inštalacijo.

Imaš prav. Kje pa pogledam, kakšno kartico imam?

Vprašaj tistega, ki ti je kartico vstavil v računalo ali pa odpri škatlo in pošpegaj kaj piše na kartici. Čudi pa me, da win98 pri zagonu ni ugotovil, da ima novo strojno opremo in sam ponudil izbiro gonilnika.

Kartico so vstavili že v trgovini, prvi lastnik nima papirjev. Inštalirala sem si Sisoftware Sandra, ki ti da podatke o PC-ju.Ko kliknem na sound card information, mi napiše kot device – z igrami združljiva naprava.In kaj zdaj to pomeni ?
Če pogledam v škatlo – kako zadeva zgleda, da bom vedela kaj je kartica ?

Tu je že eden priporočal AIDA 32 program, super dela, razen “šraufov”
pove vse kaj ima.

Hvala, tale Aida je super. Zdaj sem našla, kar sem iskala.

Uspešno sem inštalirala pravi driver, ni javil nobene napake. Vendar zvočniki hreščijo. Le kaj je narobe ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close