Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem ZVCP, čl.52

ZVCP, čl.52

Prejšnji teden sem na začetku Šmartinske ceste (gledano od Poliklinike) v Ljubljani za brisalci dobila obvestilo redarstva o napačnem parkiranju, sklicujoč se na ZVCP-1, tč.: 2., odst.: 4., čl.: 52, ki pravi: Ustavitev ali parkiranje je prepovedano: na kolesarski stezi, kolesarski poti, pločniku, …
Predpisana kazen je 20.00 SIT ali v polovičnem znesku po priloženi položnici ali pa izdaja plačilnega naloga, kar sledi v kratkem.

Na obvestilu o prekršku tudi piše, da na to obvestilo po zakonu ni ugovora.

Na tem delu Šmartinke parkiranje ni prepovedano, jaz pa sem parkirala tako, da je bila ena tretjina avta (bočno) na pločniku. Avtomobili so bili parkirani na obeh straneh ceste (na cesti ali deloma na pločniku) in ker je le-ta zelo ozka, je praktično nemogoče za pešce zagotoviti pločnik v širini 1,6 m (že sam pločnik ni toliko širok), kot tudi piše na obvestilu. Za takšno parkiranje sem se pač odločila zato, ker bi mi v nasprotnem primeru lahko kdo zadel avto.

Z avtomobilom se vsak dan vozim iz okolice Ljubljane v službo v Klinični center in je parkiranje v njegovi okolici iz dneva v dan prava travma.

Za kakšen pameten nasvet vam bom zelo hvaležna!
Lep pozdrav, Ana

To kar si dobila za brisalci je samo obvestilo in nič drugega. Na to obvestilo ugovor ni mogoč. (kdo pa garantira, da si to obvestilo res prejela, saj ti ga lahko vsak mimoidoči vzame).
Tapravo pošto boš dobila priporočeno s povratnico po pošti domov recimo po kakšnih 2-3 mescih ali tudi več….kjer ti bo enako pisalo in seveda bo zraven tudi pravni poduk. Če boš pisala pritožbo, jo moraš napisati v osmih dneh od prejema te pošte. Če pa boš plačala, tudi takrat velja polovični znesek v tolkih dneh. Tako, da se ti naj sedaj ne mudi s plačilom položnice.

Kar se pa tiče tvojega prekrška, si storila prekršek, ker si parkirala tudi z delom avtomobila na pločniku in za to ni potrebni prometni znak za prepoved parkiranja.

pa še nekaj, verjetno ne bo modra kuverta, ampak le bel listek, tako da nisi dolžna prevzeti
če ne prevzameš, ni kazni, če seveda zastara- kar pa je dandanes težko, saj rabiš 4 leta do zastaranja in ne več 2 leti

Sama kuverta je že modra :))) sam tisti bel listek je le obvestilo o prispeli pošiljki, seveda pa ni nujno, da jo dvigneš na poštni enoti. Kar pomeni, da ti pošta ni bila vročena in tudi kazni ti ne morejo izreči!

Kajti za pošto mestnega redarstva še ne velja zakon o upravnem postopku tko kot npr. za pošto od sodišča, DURS-a….ko se smatra, da je pošta vročena, kljub temu, da je ne prevzameš. In če si bil resnično takrat odsoten recimo v tujini, moraš pač ti sam dokazovati, da je iz opravičljivih razlogol nisi mogel prevzeti.

No, spet sem se nekaj naučila. Očitno pa bo za ljubljanske redarje ta del Šmartinke kar zlata jama.
Vsem skupaj najlepša hvala in srečno!
Ana

New Report

Close