Najdi forum

ZUP

A je sel kdo opravljat ZUP na svojo roko, tako da se je pac prijavil za predavanja in izpit? Zanima me za 7. stopnjo izobrazbe.

Pa kaj je zdaj s tem izpitom iz javne uprave, a se ni nekaj govorilo, da naj bi se to ukinilo, v taksni obliki kot je bilo?

klikni na e-uprava, tam so ti na voljo za takšna vprašanja

Domnevam, da nima vec upravna akademija monopola nad tem?

Tamci, izpit iz ZUPa in izpit iz Javne uprave NI ENO IN ISTO. Gre za dve povsem različni zadevi. In da, za slednje se govori, da bodo skenslali.

Pri ZUPu pa gre za nekaj, kar lahko bistveno dvigne zaposljivost kadrov z družboslovno izobrazbo, seveda v kolikor bi se radi zaposlili na področju javne uprave (vodenje postopkov, odločanje o upravni stvari…).

No zaenkrat sem nasla ponudbo za Pravno Fakulteto v Mariboru, in pa za Upravno v Ljubljani, da ponujata opravljanje izpita s predhodnimi predavanji.

Cene domnevam, da so najbrz iste?

Najlepsa hvala za pojasnila, ker vcasih se ze kar malo prevec vrtim v krogih.

Živjo Tamci, na kateri fakulteti si diplomirala? Jaz sem diplomirana upravna organizatorka, pa ne morem dobiti službe s svojo izobrazbo…dve leti je od tega. Premišljujem, da bi šla narediti ZUP, a se mi zdi neumno, ker uprava itak zaposluje le preko vez…razpisi so le zaradi tega, ker so obvezni….kako je pri tebi?

FDV, jaz drugace imam nekaj delovne dobe, pa tudi preko studentskega servisa sem delala v javni upravi, po mojem se da kaj dobit ce delovno mesto ni ravno zazeljeno, kar se mi je ze zgodilo, samo sem jaz potem dobila ponudbo v Avstriji.

Poglej se informacije pod temo, ki sem jo odprla o spletni strani zavoda za zaposlovanje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close