Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Zunanji trdi disk WD 250 GB 2,5″

Zunanji trdi disk WD 250 GB 2,5″

Ima kdo kaj izkušenj s trdimi diski za prenosnike 2,5″ kako se obnesejo WD, 250 GB se dobi že za 90€. je to dober nakup?

Je v redu.

Hvala!

V tej spletni trgovini sem našel ta HDD za 80€, 10€ ceneje kot v trgovini in garancije je 3 leta, v trgovini 2 leti, samo z garancujo so včasih v spletnih trgovinah težave.

http://www.aperio.si/article.aspx?articleid=160655

Sicer ne gre zakakšne velike vrednosti, nekaj je pa le dileme ali krajša in zaneslivejša garancija, ali dalša in manj zanesljiva ob še nekoliko nižji ceni.
So kakšni predlogi’

Pozdravljen g.Matjaž2,

vidim, da se zanimate za nakup trdega diska. Na naši firmi oz. trgovini ga lahko dobite za 71,00 € s 3 letno garancijo in 24 urnim servisom.

Če vas zanima mi pišite na mail suzana.petrusic@pikosoft.si.

Lep preostenek vikenda.

Sem nabavil to zadevo za 90€ v velikem poku, za zdaj deluje v redu. Velikost da gre v žep od srajce, praktičen dodatek prenosniku.

Zdaj me pa zanima, če bi šlo nanj naložit Linux, bi bilprenos preko USB dovolj hiter?
Malo zgubljam voljo za BIlla, doma imamo 3 računala in bi moral zanje kupit 3 licenčne Viste, razlog zakaj bi poskusil z Linuksom.

Strica Bill-a sem se tudi sam prenajedel in uporabljam brezplačno različico Red Hat (Fedora OS) že od različice 3 dalje. Celo moja soproga se je zelo hitro privadila na “pingvinčka” in pred mesecem, ko sem ji privoščil novega prenosnika, opremljenega z Visto je po nekaj dneh že zahtevala Linux nazaj.

Glede prenosa preko USB-ja, brez skrbi. USB2 je načeloma hitrejši od IDE prenosa, tako da tukaj ne bi smelo biti težav. Ni mi pa jasno, zakaj ne bi Linux-a naložili kar na primarni disk.

Morda še nekaj za tiste, ki bi nujno potrebovali še kako aplikacijo iz MS okenskega okolja v enem izmed okenskih okolij na Linux-u. Z uporabo WINE je mogoče na Linux naložiti večino Win32 aplikacij (sam sem poskusil z Photoshopom, MS Office zbirko, MS Visual Studio in Borland Delphi, MS Internet Explorerjem in morda še s čim… vse je delovalo). Emulator je celo tako prepričljiv, da me je “windowspdate” spletna stran poskušala posodobiti z najnovejšimi popravki, ki so bili na voljo.

Sicer pa je splošni vtis, da od kar uporabljam Linux, računalnik deluje tako kot si želim. Je ubogljiv stroj, ki brez upiranja ustreže vsem mojim željam. Priporočam preizkus vsem.

Na trdem disku na prenosniku nimam več prostora za še eno particijo, da bi naložil Linux, win pa vseeno ne bi zbrisal, lahko še kdaj prav pridejo za kakšno stvar, zato sem mislil, če bi šlo linux na USB ključ.

V ta namen obstajajo posebne “Live CD” različice LINUX-a. Prednost le teh je, da OS pravzaprav poženemo iz CD-ROM-a. Slabosti… Nekaj več čakanja na začetku (nalaganje) in zahteva po znatni količini pomnilnika, saj se cel OS naloži vanj… vsaj 1 GB je v tem primeru nujna predpostavka.

Da bi linux naložil na zunanji trdi disk ne bi šlo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close