Zunanji trdi disk- rabim nasvet
Pozdravljeni !
Kot izhaja iz naslova teme – odločila sem se za nakup zunanjega trdega diska predvsem zaradi shranjevanja foto-video in drugih podatkov in lažjega “prenosa” – predvajanja podatkov na različnih napravah.
Zanima me vaše mnenje :
– na kaj moram biti pozorna pri nakupu
– katero firmo priporočate
In še konkretno :
V enem izmed nedavnih katalogov sem zasledila zunanji trdi disk znamke Toshiba 1 TB – 6,35 cm ( 2,5″) USB 3.0 za ceno 70,00 EUR . Zanima me, ali bi to lahko bilo vredu ali mi ga odsvetujete.
Hvaležna bom za nasvete !
Najbolj priročni so že ti, ki so 2,5 “, ker ne potrebujejo dodatnega napajanja. Nekateri, npr. WD, imajo zraven že SW za varnostno kopiranje ipd. , ampak ni bistveno. Zgornja ponudba je tudi cenovno ok.
Seveda se razumemo, da gre na zunanji disk samo kopija podatkov, ne edina verzija. S tega vidika potem vsi delajo enako in ni pomembno, kako in kaj delajo – če le dovolj pogosto preverjamo, ali disk deluje. Npr. pri meni se je zaradi zvijanja kontakta pri starem zgubil stik in ni več delal – ampak ni bilo panike, ker je bila itak samo kopija.
Hi,
Kakšen Verbatim-ov, bi bil tudi soliden.
Drugače pa res odvisno kako misliš uporabljati ta zunanji disk – bo zmeraj vštekan v računalnik/prenosnik ali se ga bo le parkrat na mesec uporabljalo. Če drugo, potem je lahko to edina kopija podatkov, če pa prva varianta, potem je pa dobro imeti kopijo KLJUČNIH podatkov še kje drugje (CD, DVD, Blu Ray,…).
Forum je zaprt za komentiranje.