zunanji hard disk, 2TB
Sem razmislila in zdaj se bolj nagibam k nakupu zunanjega trdega diska z več prostora (2TB), na elektriko ga lahko priklopim, nosila ga ne bom okrog,
me pa zanima glede naslednjega: http://www.hofer.si/si/html/offers/2867_19545.htm :
je mišljeno, da je tale kabel – usb priključek zraven in se lahko priključi na vsak računalnik (a je treba še kakšen prenosnik? Ne se smejat, ker nimam pojma o tem…)
in še, a lahko to škatlo od zunanjega diska postavim nekam zraven škatle od računalnika v katerokoli lego (tudi navpično)…
Lepo prosim za pomoč tiste, ki to imate ali se na to spoznate, hvala.
Jaz sem v Hoferju dve leti nazaj kupil takega (sicer manjše kapacitete). Dela brez problemov, stoji na mizi pokonci, ima svoje stojalce. Edino kar me moti je svoje napajanje. Če ti ga ni treba nosit okrog, je dobra rešitev, če pa ga boš prenašala, je pa boljši tak brez dodatnega kabla za elektriko.
Priklopiš ga lahko na vsak računalnik z USB vhodom (kar v bistvu že vsak ima zadnjih nekaj let).
Glede postavitve sem zdaj pomerila in mi zadeva sede v omarico tako, kot je na sliki, tako da to ni več problem.
Še vedno pa ne vem glede usb kabla, moti me tale opomba spodaj : 1) Vrednost je mogoče doseči samo pri priklopu na računalnik z USB 3.0-priključkom
Če prav razumem, je to nek nov 3.0 priključek, ki ga je možno priklopit na vsak usb vhod v računalniku (imam še 2 vhoda prosta, samo nimam pojma, katerega tipa sta).
Hvala za pomoč.
Kabel za elektriko in USB kabel , katerega vtakneš v računalnik sta zraven.
Na PC-ju pa moraš imeti USB2.0 vmesnik. Pazi, USB1.1 bo težko zadostil hitrosti. Na pogled sta enaka, zato poglej v specifikacijo računalnika. Pri prenosnem disku je enako.
USB2.0 vmesnik pa imajo vsi novejši računalniki – recimo novejši od 5 let.
Hvala vsem, najbolj tebi megaboy, zdaj razumem.
Mislim, da ima moj računalnik usb 2.0, grem še preverit papirje, če jih kje najdem.
Forum je zaprt za komentiranje.