Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Zujf-zmedena, prosim za pomoč

Zujf-zmedena, prosim za pomoč

Pozdravljeni,

ker sem zmedena in ne vem sedaj kako to gre, sprašujem vas. V novi vlogi za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev, ki velja po ZUJFu, piše, da se lahko uveljavlja pravico do kritja razlike do polne vrednosti zdravstvenih storitev ter pravico do plačila prispevka za obvezno zdr. zavarovanje. Kasneje v opozorilu piše, da je vlagatelj dolžan uveljavljati prispevke po naslednjem vrstnem redu: otroški dodatek, denarna socialna pomoč, varstveni dodatek in državna štipendija. Če ne uveljavljam po tem vrstnem redu, čeprav bi bila do njih upravičena, jih csd v skladu z ZUPJS upošteva v višini, kot če bi bili prejemki dodeljeni.

Sama ne želim denarne socialne pomoči, pač pa samo za obvezno zavarovanje ter dopolnilno zavarovanje. Je to mogoče? se to kasneje vrača, ravno tako kot če bi bila prejemnik denarne socialne pomoči?

Zanima me še naslednje. Sem polnoletna, brez prihodkov, živim pa trenutno pri starših, šolanje je končano. So starši, glede na to, da sem že polnoletna oseba, v tem primeru dolžni me preživljati ali ne? Pravno-formalno seveda gledano. Prav tako nisem lastnica nobene premičnine ali nepremičnine ali drugega predmeta večje vrednosti.

Hvala!

Spoštovani,

Za pravico do kritja razlike do polne vrednosti zdravstvenih storitev ter pravico do plačila prispevka za obvezno zdravstveno zavarovanje lahko zaprosite, kljub temu, da ne želite zaprositi za DSP. V vlogi le navedete, da pravice do DSP ne želite uveljavljati.
Navedenega se ne vrača.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close