Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev ZRSZ in bolniška

ZRSZ in bolniška

Pozdravljeni,
mogoče ima kdo izkušnje,…mi bo znal pomagat.
In sicer je situacija pri meni taka, da z otrokom živiva v enostarševski družini in je otrok s posebnimi potrebami, rabi posebno nego in pred nami je še nekaj operacij. Prejemala sem starševski dodatek, ki pa mi po preteku 1 leta preteče, porodniške pa z strani CSD ni možno podaljšati, ker pred nastopom le-te nisem bila v rednem delovnem razmerju, čeprav bi mi v nasprotnem primeru pripadala najmanj 3 mesece. Če torej gledamo iz tega zornega kota, gre za diskriminacijo med zaposlenimi in brezposelnimi mamicami, saj nisem jst kriva da imam bolnega otroka in to še ne pomeni, da lahko vse pustim in začnem aktivno iskat zaposlitev. Tud varstva za 1h nimam.

Skrbi me pa dejstvo, da se bom zaradi tega morala prijavit predčasno na ZRSZ in se bojim, da mi ne bojo šli toliko na roko, da me nebi pošiljali na razgovore in njihove aktivnosti, čeprav imam doma bolanega otroka, ki pa tudi varstva nima do septembra. Šele takrat bomo morda dobili prosto mesto v vrtecu. In bom lahko začela aktivno iskati zaposlitev.
Kaj menite?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close