Najdi forum

zrezki

Lepo prosim recept za zrezke (puranje, goveje) v omaki. Zdi se mi, da so moji vedno enakega okusa.

Hvala in lep pozdrav.
M.

Lahko naredis puranje ali goveje (boljsi so puranji):

Zrezke posolis in popopras, nahitro zapeces iz obeh strani, dodas eno vecjo, na drobno sesekljano cebulo, cesen, zalijes z belim vinom (1 dcl ali vec), nastrgas malce limonine lupine ter kuhas toliko casa, da vino izpari, lahko pustis tudi, da se cebula malce zapece, nato zacnes prilivati vodo…to naj se kuha cca 1 uro, potem pa dodas sampinjone (jaz jih kar iz konzerve – 1 konzervo 200ml), premesas in dodas 1 kislo smetano…..vse skupaj kuhas cca 5 minut in serviras (ce je omaka pregosta dolijes vodo). Ponavadi jih jemo s pire krompirjem, se pa zagotovo poda se k kaksni drugi jedi, ali pa kot samostojna jed…

Pa dober tek!

Zrezke popečeš na olju, potem jih vzameš iz ponve. V ponev kjer si pekla zrezke, zliješ eno sladko smetano in jo kuhaš da zavre, dodaš lahko kakšne začimbe (česen, poper, vegeto, ali pa kar četrt goveje kocke),potem daš zrezke nazaj v ponev in nanje položiš rezino sira, pokriješ in vse skupaj kuhaš še ene 5 minut, da se sir stopi. Zraven lahko narediš široke rezance, ali pa krompir, ali riž.

– Goveji zrezki ; razbif, Fanj jih potovčem. Nato v kozici prepražim malo čebule na olivnem olju, nato popražim zrezke, ki jih zalivam, da se ne osušijo. Zrezke začinim z vegeto, poprom,origano,bazilika (zelo malo).Ko so dovolj mehki in lepo zapečeni, dodam malo moke in smetane, ter vse skupaj zalijem z vodo, da dobim kar gosto omako. nato še na koncu naribam v omako in po zrezkih malo parmezana. Zraven postrežem rezance ali riž. Res je okusna omaka.
– puranji zrezki ; Zrezke pocvrem v ponvi na olivnem olju, da lepo porjavijo. Nato jih zložim na pekač, na njih pa dam en košček rolane pancete, malo gorgonzole in parmezana, premažem pa jih z kislo smetano. Vse skupaj, dam v pečico, da se sir raztopi. Poskusi – super so !
Pa dober tek !
Tina

Zrezke zvečer namežem z vegeto in obilico zenfa. V marinadi jih pustim celo noč. Potem jih na olju zapečem. Medtem na kockice narežem dve jabolki in tri hruške (brez olupov). V ponvi segrejem žlico masla, dodam sadje in ga dušim do omake na rahlem ognju, dodam kislo smetano. Omako polijem po zrezkih. Lahko pa so kot priloga tudi vse vrste kuhanih testenin. Zraven paše 1 dl belega polsladkega vina.

Dober tek.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close