Zrelost?
Morda jo narobe drgneš :-))) Sicer pa, če nisi opazila, se na forumu zbiramo sami zadovoljni in zreli ljudje, ki nas lastne zveze ali samskost popolnoma izpolnjujejo in zadovoljujejo. Problematični so vedno tisti drugi :-)))[/quote]
Sumim jo, da ni natančna o imenih :)))
Kdo drugi? Tisti, ki živijo tako kakor mislijo da morajo ali tisti, ki niso (dovolj) odprti za drugačne? :-)[/quote]
Tisti, ki nismo mi. Ali če sem bolj natančen: tisti, ki niso jaz. :-))
Vem, ti bi raje “ubil” ženo. 🙂
Čeprav se ne gre za nobeno ubijanje (pa tega nočete ali ne zmorete nekateri razumeti), ampak le za primer, ki nam pomagati razumeti način razmišljanja in s tem dojemanja naših odnosov.
Seveda je v obeh primerih, ne glede na izbiro, odločilna sebičnost. Vendar si ti izpostavil to, da ti je bistven dejavnik za izbiro le tisto, kdor je tebi uresničil več želja in ti bolj stregel.
In to je poanta tega testa, saj ta princip razmišljanja uporabljamo v vsakdanjem življenju, kjer se je treba odločati.
Tipičen primer je, ko nekdo živi pri tašči in pride do konflikta med taščo in ženo. V tem primeru potem pride do izraza moževa zrelost in s tem odločitev ali bo stopil na stran žene ali mame.
Vidi se, ali se gre za nezrelega maminega sinčka ali pa za zrelega in odgovornega moškega, ki je pripravljen na samostojen in resen odnos.
Če tista oseba preprosto nima toliko inteligence in s tem sposobnosti, da dojame v čem je problem, potem je res najbolje, da prekineš.
Sami očitki so le način za vzbujanje krivde in kako nekoga prepričati, da se ti prilagodi.[/quote]
Jasno je bilo, da so težave, očitala nisem zrelosti pač pa obnašanje, in ta oseba mi je vrnila, da jaz nisem zrela,…stikov več nimava, sprašujem se, če bi lahko ravnala kako drugače pa nisem.[/quote]
Očitek s strani druge osebe, je bil posledica tega, ker se tista oseba s tvoje strani, ni počutila razumljeno.
Vsak ima dobre razloge za svoje obnašanje. Ker pa se tista oseba ni zavedala razlogov za svoje obnašanje, ampak je le reagirala, je pričakovala, da jo boš razumela, ne pa obsojala.
Za tisto osebo zato ti nisi bila dovolj zrela, ker če bi bila, bi reagirala drugače.
Verjetno pa se je šlo le za to, da nista bila dorasla sami situaciji, oziroma težavam..
Jasno je bilo, da so težave, očitala nisem zrelosti pač pa obnašanje, in ta oseba mi je vrnila, da jaz nisem zrela,…stikov več nimava, sprašujem se, če bi lahko ravnala kako drugače pa nisem.[/quote]
Očitek s strani druge osebe, je bil posledica tega, ker se tista oseba s tvoje strani, ni počutila razumljeno.
Vsak ima dobre razloge za svoje obnašanje. Ker pa se tista oseba ni zavedala razlogov za svoje obnašanje, ampak je le reagirala, je pričakovala, da jo boš razumela, ne pa obsojala.
Za tisto osebo zato ti nisi bila dovolj zrela, ker če bi bila, bi reagirala drugače.
Verjetno pa se je šlo le za to, da nista bila dorasla sami situaciji, oziroma težavam..[/quote]
Možno, spomnim se, da mi je bilo tudi očitano obsojanje. Šlo je za zavestno neprimerno obnašanje, da bi nekoga opazila v gneči podobnih/enakih. Je pa tisti človek bil meni že več kot le “opažen”, le vedel za to ni, zato me je neprimerno vedenje iztirilo.
Kakšna bi bila bolj primerna reakcija, kaj reči takrat nekomu, ki bi mu najraje zabrusila, da se ne zna obnašat, da ne bi bilo podobne škode, prekinitve odnosa?
To pomeni, da je imel on razlog za neprimerno obnašanje, saj ni vedel, da je opažen.
Se mi zdi, da si s tem, ko mu nisi dala vedeti, tudi sama pripomogla k njegovemu obnašanju, da si mu potem lahko povedala svoje.
Manj škode bi bilo, če bi vidva najprej razrešila nesporazum in bi vprašala zakaj se tako obnaša, ne pa drug drugemu le očitala.
To pomeni, da je imel on razlog za neprimerno obnašanje, saj ni vedel, da je opažen.
Se mi zdi, da si s tem, ko mu nisi dala vedeti, tudi sama pripomogla k njegovemu obnašanju, da si mu potem lahko povedala svoje.
Manj škode bi bilo, če bi vidva najprej razrešila nesporazum in bi vprašala zakaj se tako obnaša, ne pa drug drugemu le očitala.[/quote]
Sem mirno vprašala, zakaj se tako obnaša do mene, dobila pa odgovor, da nisem zrela. Čez čas predlagala pogovor na 4 oči in spet dobila odgovor da nisem zrela, nato sem se zavestno umaknila, sem upravičeno podvomila o njegovi zrelosti.
Tu mi manjka en del zgodbe, saj ne verjamem, da bi nekdo zaradi mirnega pogovora in samega vprašanja, začel obtoževati, da nisi zrela.
Nekje drugje mora biti razlog za očitke.[/quote]
Tudi meni manjka, da bi imela jasno sliko. Morda sem imela opravka z duševno moteno osebo, vsaj tako sem si razlagala in se tudi zato umaknila. Ko se spominjma za nazaj, ni vse jasno, ko sem komu želela razložiti izkušnjo nobenemu ni bilo jasno, zakaj me je tako obravnaval – kot da bi nekaj namislil ali pričakoval in tistega od mene pač ni bilo. To sem tudi vprašala, kaj bi rad od mene, odgovor pa: da se noče o tem pogovarjati, saj sva oba zrela. Morda sem pa jaz duševno motena oseba?
Možno, da si je nekaj zamislil ter pričakoval, saj drugače ne bi povedal, da sta zrela. Ko pa nisi reagirala tako, kot je pričakoval, pa seveda nisi izpolnila pričakovanja in več nisi bila zrela. :)[/quote]
Možno – lahko kaj naredim? Ali se raje naj raje pretvarjam, kot da tega ni nikdar bilo?[/quote]
Pač sprejmeš kot neko izkušnjo.
Pretvarjati se ni dobro, ker s tem zanikamo realnost in del sebe.
Kaj narediti, ko je še vrabcem jasno, da nekdo na drugi strani ni zrel in ti ravno ta nezrela oseba očita nezrelost? Je primerna reakcija dvig rok in prekinitev stikov?[/quote]
Če tista oseba preprosto nima toliko inteligence in s tem sposobnosti, da dojame v čem je problem, potem je res najbolje, da prekineš.
Sami očitki so le način za vzbujanje krivde in kako nekoga prepričati, da se ti prilagodi.[/quote]
Ampak, če prekineš, potem si že sebičen, kar pomeni, da sam nisi zrel. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.