Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zrelost?

Zrelost?

Jaz se popolnoma strinjam s tabo, ampak odgovorila pa nisi na vprašanje

Koliko meniš, da bi takšnih žensk ki bi to povedala, bi bilo nosečih in imelo otroke?

če bi bile poštene….

In ko odgovoriš na tole odgovoriš na mojo tezo zakaj moški tega ne povedo/mo pošteno….

Ampak naravna zakonitost je moški nagon, ki pa teži k temu da podre/oplodi čimveč samic….

Aja čakaj ne, to pa je potem že brez možganov spet, pa bo spet On_ vskočil lol

Oh skela, ko bi ti razumela in vedela ter vidla, da sem jaz večim ženskam reko ne, kot pa sem jih nategno, bi morda razumela, da če jaz o nečem pišem, še ne pomeni da sem tudi tak, ampak ti samo skozi teorijo prikazujem tvojo zmoto v miselnosti ki ima polno lukenj in v reali pač tako to ne funkcionira….

Ti opisuješ idealni Svet, jaz pa realnega… Ti govoriš o znanstveni fantastiki kako bi moralo bit, jaz pa ti govorim kako bo, in še huje bo, samo ti in še kdo tega ni sposoben dojet ker še vedno živi v romantičnih pripovedkah vitezov in princesk….

in namesto, da govorimo o znanstveni fantastiki, idealnih poštenih ljudi, bi lahko raje usmerili naš čas in energijo v realno prikazovanje stanja in bi pogledali pragmatično kako bi lahko to z realnimi vzvodi in dejanji rešili ali vsaj začeli izboljševat….[/quote]

Lej, zate je poštenost znanstvena fantastika, zame pa način življenja….oboje obstaja in kot
vidimo sobiva v istem času…oboje je REALA, ena je tvoja reala, druga pa moja, pa če ti
verjameš, ali ne.

Da nekaj, česar ti nisi zmožen, obsodiš, da je na splošno nemogoče….pa pač ni zrelo.

kako lepo je prebrat to na koncu…. Se vidi da eni še zmorejo subjektivnega pogleda in ne govorijo o eni in edini resnici (zrelosti) kot o edino pravilnem pristopu

Vprašanje ki je glavno in najbolj pomembno je

Zakaj bi oseba to morala nehat počet? Ker ti, jaz ali partnerica to pričakujejo/mo ?

Zakaj bi morala bit neka letnica ali meja če želiš, ko pa enih stvari več NAJ ne bi smeli počet, ker smo drugače nezreli?

Zakaj bi se moral umirit? Zato ker to počne 80 ali celi 90% ljudi? zato morem tudi jaz in ti in on?

To je največja rak rana človeške čredne logike, da ker ”vsi” (XY%) to počnejo takrat, si ti nezrel če ne počneš enako, nihče pa se ne vpraša če je to smiselno (kar počnejo ”vsi” oz XY%) ampak samo gleda tiste ki tega ne počnejo in jih označi za ”nezrele” ali kakorkoli drugače.[/quote]

Matkič izhajam iz tega kar je pisalo……
18 let pohajanja je res neka lepa doba, ki jo daš skozi in mislim, da si v tem času marsikaj videl in doživel. Da se ne bova napačno razumela, sem oseba, ki sem res ogromno prepohajala in se nažurala širom Slovenije in Evrope, pa vseeno si mislim, da v tako dolgem obdobju bi malo drugače začela razmišljat.
Še enkrat jaz ne zagovarjam in tudi sama osebno ne pristanem na to, da ljudje, ko se enkrat odločijo, da bodo imeli družino odpade kdaj pa kdaj kak žur ali kako pohajanje (nočno življenje), samo to pa naj bo res občasno ne pa, da se prakticira skoz.
Letnice ni, ker ljudje smo si različni eni dozorimo prej, drugi kasneje. Eni se posvetijo samo študiju in ga ne žurajo, drugi študiju in žurom, tretji pa samo žurom, itd…… Ne moreš vzet ti nekoga ki je šolanje končal pri 19. in nekoga, ki se izobražuje tam do 30., da sta dala enako življenje skozi. Si mislim, da tisti pri 19. se ga je krepko nažural, medtem ko tisti pri 30. je gulu knjige za svoj magisterij.
Omejevanje svobode eden drugemu, vodi v konflikte in kasneje v razpad zvez, ker ljudje težko razumejo, da kdaj pa kdaj je potrebo pobegnit od vsakdanjega življenja, da se sprostimo.

Predvidevam, da govorimo o čustveni zrelosti. 🙂

Seveda imamo vsak svoja subjektivna merila, ki so ponavadi odsev naših prepričanj in nas samih. Saj bo malokdo sebe označil za ćustveno nezrelega.

Na splošno pa velja, da čustveno zreli ljudje znajo izražati svoja čustva in jih nadzirati ter s pomočjo empatije prilagoditi dani situaciji, da nehote ne prizadenejo sočloveka.
Tako pretiran nadzor čustev in nezmožnost čustvovanja kot nezmožnost uravnavanja čustev sta znaka čustvene nezrelosti.
Čustva moramo znati prepoznati oziroma se jih zavedati ter jih znati izraziti z besedami in vedenjem, nato pa jih še v skladu z dano situacijo tudi obvladati.

Vprašanje (očetovstvo in oplojevanje) je Boom izpeljal iz mojega vprašanja.

Koliko misliš, da bi žensk ki bi to povedala moškim na 2 ali 3. zmenku imelo otroke…. če bi jim rekle, jaz te hočem samo za oploditev in za očetovsko funkcijo (torej da nosiš keš za najinega otroka)

A misliš, da bi bilo polno takih žensk oplojenih ali misliš da bi jih moški odjebali?

Ko odgovoriš tole si odgovoriš zakaj tip ne bo nikoli reko ženski da jo samo hoče parkrat poseksat :)[/quote]

Česar vidva z Matkičem (men delujeta kot ista oseba, pa sori) ne razumeta, je to, da ZREL človek
razume dinamiko odnosov med spoloma, sta mu jasna psihologija in naravne zakonitosti…
Vidva vse gledata samo skozi prizmo: “kaj naj naredim, da mi bo dala”
in do tu seže vajin doseg zrelosti.
Ne taka ženska, kot jo vidva opisujeta (ki hoče oplojevalca/bankomat), ne tak moški, kot sta vidva
(bom rekel vse kar hoče, samo da mi bo dala)….nista in ne moreta niti zrela.

Zrelost presega egoizem neposredne takojšnje zadovoljitve želja.
Pri moških in pri ženskah enako.[/quote]

Spet gre za neke čisto tvoje izpeljanke in sklepe iz tega kar si prebrala ali hotela prebrati. Najmanj, kar si želim je, da bi mi ženska “dala”. “Dajejo” morda prav tiste, ki se na ta način žrtvjejo za lastne “zrele” cilje, ki so menda tudi v dobrobit celotne družbe. Potrebna žrtev in investicija pač. :-))))

Tebi gre?:)

Ok , če sem jaz tako zelo omejena., kako da ti ne znaš odgovoriti na simpl vprašanje?[/quote]

Ja ti prav gotovo si zrela. Zrela za h psihiatru na oreng terapijo :)[/quote]

In seba je spet udaril iz svoje luknjice …..ti si res model….pa od kje se jemljete taki?

Zdaj pa vprašanje: za koga od omenjenih dveh bi rekla, da je zrel?

Tebi gre?:)[/quote]
Meni ni problem obvladovati čustev. 🙂

Ok , če sem jaz tako zelo omejena., kako da ti ne znaš odgovoriti na simpl vprašanje?[/quote]

Jaz sem ti odgovoril…. Zrel je vsak za sebe, ni univerzalne teorije ali alinej zrelosti 🙂

Jaz verjamem da si ti ”zrela” za sebe, jaz pa za sebe, jaz ne govorim, da si ti nezrela kot ti govoriš za mene 😉

Če bi povzel tvojo retoriko, bi lahko dejal da ”Zrel” človek razume in sprejema, da zrelost ni definirana in da zrelih in nezrelih sploh ni, da smo samo ljudje, takšni in drugačni ;)[/quote]

Ti vedno pobegneš v retoriko….ampak ni res.
Zrelost je čisto dorečen pojem in ” da je vsak zrel sam zase” je enako temu, da potem nobeden ni zrel
po tvoje…
Kako ni definirana? Seveda je, če ne, kot pojem ne bi obstajala….zakaj pa potem za nekoga rečemo,
da je zrel, za drugega pa da je nezrel?
Dej nehi s to retoriko, meni se v krogih vrteti ne da.

Samo povedati ne znaš, kaj to je in to je vse.

Vprašanje torej je kdaj je človek zrel? Je to res samo takrat, ko se pogrezne v sivino povprečja, z ustaljenostjo, ustvarjanjem družine in vsemi pritiklinami, vključujoč jamranje nad stanjem in kako težko je družino preživeti, vzgajati in šolati otroke itd. Recimo: da se za ta cilj do grla zapufamo (sploh v teh časih), je to dejanje zrelosti?

Ali gre pri vsem skupaj bolj za samotolažbo, morda opravičevanje lastne “brezjajčnosti” in zavist tistih, ki ne živijo “nezrelo”?[/quote]

Če ženska v 18 letih ni pogruntala, da nista za skupaj ni ne vem kako zrela. A 18 let pa je bil dober al kako?

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Tebi gre?:)[/quote]
Meni ni problem obvladovati čustev. :)[/quote]

Zanimivo. Ker ponavadi zreli ljudje tudi realno povedo, da je ta skrb in samokontrola nekaj, kar moraš negovati in ni enostavno. Ampak ti to za šalo, a ne:)).

Česar vidva z Matkičem (men delujeta kot ista oseba, pa sori) ne razumeta, je to, da ZREL človek
razume dinamiko odnosov med spoloma, sta mu jasna psihologija in naravne zakonitosti…
Vidva vse gledata samo skozi prizmo: “kaj naj naredim, da mi bo dala”
in do tu seže vajin doseg zrelosti.
Ne taka ženska, kot jo vidva opisujeta (ki hoče oplojevalca/bankomat), ne tak moški, kot sta vidva
(bom rekel vse kar hoče, samo da mi bo dala)….nista in ne moreta niti zrela.

Zrelost presega egoizem neposredne takojšnje zadovoljitve želja.
Pri moških in pri ženskah enako.[/quote]

Spet gre za neke čisto tvoje izpeljanke in sklepe iz tega kar si prebrala ali hotela prebrati. Najmanj, kar si želim je, da bi mi ženska “dala”. “Dajejo” morda prav tiste, ki se na ta način žrtvjejo za lastne “zrele” cilje, ki so menda tudi v dobrobit celotne družbe. Potrebna žrtev in investicija pač. :-))))[/quote]

Take pač niso zrele.

Zdaj pa vprašanje: za koga od omenjenih dveh bi rekla, da je zrel?[/quote]

Za nobenega!

Zame je zrela oseba tista oseba, ki za svoja dejanja prevzema tudi lasno odgovornost in prizna napake. Ti dam primer:
Moja profesorica nam je rekla, kako sem bila neumna v času mojega študija. Imela sem res super štipendijo in kot študentka sem še ogromno zaslužila. Pohajali in zapravljali ves prislužen denar. Če bi takrat razmišljala s to pametjo, ki jo imam danes bi drugače vse naredila. Danes pa sem za nakup stanovanja vzela kredit za 20 let, s tem da učim redno in izredno, da lahko gremo skozi mesec.

Zrelost ni v letih, ampak ko začneš drugače razmišljat in se zavedat določenih stvari. Zato pa sem rekla eni dozorimo prej, drugi kasneje 😉

Skela sam potrebuje eno trdno očetovsko nogo na katero se lahko zanese.

Zrelo zanjo je, da se zna zavihteti iz ene noge na drugo. Pospremljeno z bučnim aplavzom seveda.

A bejž no.

Bravo Robi – zelo zrelo napisano.

Zdaj pa vprašanje: za koga od omenjenih dveh bi rekla, da je zrel?[/quote]

Za nobenega!

Zame je zrela oseba tista oseba, ki za svoja dejanja prevzema tudi lasno odgovornost in prizna napake. Ti dam primer:
Moja profesorica nam je rekla, kako sem bila neumna v času mojega študija. Imela sem res super štipendijo in kot študentka sem še ogromno zaslužila. Pohajali in zapravljali ves prislužen denar. Če bi takrat razmišljala s to pametjo, ki jo imam danes bi drugače vse naredila. Danes pa sem za nakup stanovanja vzela kredit za 20 let, s tem da učim redno in izredno, da lahko gremo skozi mesec.

Zrelost ni v letih, ampak ko začneš drugače razmišljat in se zavedat določenih stvari. Zato pa sem rekla eni dozorimo prej, drugi kasneje ;-)[/quote]

Skoraj ne verjamem, da danes ne razmišljaš, da bi takrat morala ravnati bolj zrelo. :-)))

In ravno zato sem postavil vprašanje. Po nekih “splošnih standardih” bi veljalo, da je v tem primeru zrel, tisti, ki se je absolutno posvetil in vse podredil študiju – kot investicija v prihodnost. No, poznam nekaj takih ljudi, ki pa so zrelostno popolnoma pogrnili, ko so študij zaključili. Po domače povedano: obrnilo se jim je. Pa ne v mentalno zdravstvenem smislu.

A bejž no.[/quote]

Jah, taka je realnost. To je zrelost za večino. Enkrat v življenju se zamenja ljubezen do fotra/matke za moža/ženo. Ta magična sposobnost jih naredi zrele. Magična je pa zato ker se zgodi samo enkrat.

A bejž no.[/quote]

Jah, taka je realnost. To je zrelost za večino. Enkrat v življenju se zamenja ljubezen do fotra/matke za moža/ženo. Ta magična sposobnost jih naredi zrele. Magična je pa zato ker se zgodi samo enkrat.[/quote]

Kaj je pa pol ljubezen do otroka?
Pa ljubezen do Moža/žene/partnerja se tudi ne zgodi samo enkrat….enim se večkrat, kaj pa pol?

Začel so delat otroke, gradit hiše in najemat kredite?

Za nobenega!

Zrelost ni v letih, ampak ko začneš drugače razmišljat in se zavedat določenih stvari. Zato pa sem rekla eni dozorimo prej, drugi kasneje ;-)[/quote]

Skoraj ne verjamem, da danes ne razmišljaš, da bi takrat morala ravnati bolj zrelo. :-)))

In ravno zato sem postavil vprašanje. Po nekih “splošnih standardih” bi veljalo, da je v tem primeru zrel, tisti, ki se je absolutno posvetil in vse podredil študiju – kot investicija v prihodnost. No, poznam nekaj takih ljudi, ki pa so zrelostno popolnoma pogrnili, ko so študij zaključili. Po domače povedano: obrnilo se jim je. Pa ne v mentalno zdravstvenem smislu.[/quote]

Ne razumem kaj si mislil s tem?

A bejž no.[/quote]

Jah, taka je realnost. To je zrelost za večino. Enkrat v življenju se zamenja ljubezen do fotra/matke za moža/ženo. Ta magična sposobnost jih naredi zrele. Magična je pa zato ker se zgodi samo enkrat.[/quote]

Naj bi se, vendar ni nujno, da se zgodi, eni kljub izbrani soprogi še naprej poveličujejo svojo mater in bi takoj dali življenje zanjo, za srčno izbranko pa ne – bi se kar strinjala, da je to eno od ključnih meril zrelosti.

Taki niso zreli. Vsak normalen zrel človek ve, da maš lahko samo eno mamico naenkrat.

Taki niso zreli. Vsak normalen zrel človek ve, da maš lahko samo eno mamico naenkrat.[/quote]

komot imaš dve…

Naj bi se, vendar ni nujno, da se zgodi, eni kljub izbrani soprogi še naprej poveličujejo svojo mater in bi takoj dali življenje zanjo, za srčno izbranko pa ne – bi se kar strinjala, da je to eno od ključnih meril zrelosti.[/quote]

Calypso takih feminističnih floskul od tebe nisem pričakoval. Daj potrudi se malo bolj 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close