Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zrelost?

Zrelost?

V tej temi sew mi je zataknilo pri tej pripombi:

Vprašanje torej je kdaj je človek zrel? Je to res samo takrat, ko se pogrezne v sivino povprečja, z ustaljenostjo, ustvarjanjem družine in vsemi pritiklinami, vključujoč jamranje nad stanjem in kako težko je družino preživeti, vzgajati in šolati otroke itd. Recimo: da se za ta cilj do grla zapufamo (sploh v teh časih), je to dejanje zrelosti?

Ali gre pri vsem skupaj bolj za samotolažbo, morda opravičevanje lastne “brezjajčnosti” in zavist tistih, ki ne živijo “nezrelo”?

Vprašanje torej je kdaj je človek zrel? Je to res samo takrat, ko se pogrezne v sivino povprečja, z ustaljenostjo, ustvarjanjem družine in vsemi pritiklinami, vključujoč jamranje nad stanjem in kako težko je družino preživeti, vzgajati in šolati otroke itd. Recimo: da se za ta cilj do grla zapufamo (sploh v teh časih), je to dejanje zrelosti?

Ali gre pri vsem skupaj bolj za samotolažbo, morda opravičevanje lastne “brezjajčnosti” in zavist tistih, ki ne živijo “nezrelo”?[/quote]

Ne.
Finta zrelosti je v tem, da znaš najprej sam pri sebi razčistiti KAJ BI RAD.
Potem pa to udejaniti tako, da do vseh vključenih ostaneš pošten in odkrit, da nikogar zavestno ne
zavajaš za izpolnjevanje svojih želja.
Zate je očitno življenje brez obveznosti in ustaljenosti odraz poguma. Ok, ni problema, ampak živi
tako, da posledice za svoj način življenja nosiš samo sam.
Kar pomeni, da se sam pobrigaj, kaj bo s tabo na stara leta, kar pomeni, da vsaki ženski v štartu poveš,
da se ne želiš vezati in imeti družine (če bo zato manj seksa, ga pa bo), kar pomeni da finančno in
čustveno nisi nikomur na puklu, da si samozadosten.

Lahko je bit pogumen in “imet jajca” na tuj račun.
Sam da to v resnici ne pomeni imeti jajca, ampak biti len, nesposoben, lažniv parazit….

Vprašanje torej je kdaj je človek zrel? Je to res samo takrat, ko se pogrezne v sivino povprečja, z ustaljenostjo, ustvarjanjem družine in vsemi pritiklinami, vključujoč jamranje nad stanjem in kako težko je družino preživeti, vzgajati in šolati otroke itd. Recimo: da se za ta cilj do grla zapufamo (sploh v teh časih), je to dejanje zrelosti?[/quote]Vzet kredit, delat nekaj zase s tujim denarjem za katrega ne veš če ga boš lahko vrnil je NE zrelo.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ali gre pri vsem skupaj bolj za samotolažbo, morda opravičevanje lastne “brezjajčnosti” in zavist tistih, ki ne živijo “nezrelo”?[/quote]

Ne.
Potem pa to udejaniti tako, da do vseh vključenih ostaneš pošten in odkrit, da nikogar zavestno ne
Zate je očitno življenje brez obveznosti in ustaljenosti odraz poguma. Ok, ni problema, ampak živi
Kar pomeni, da se sam pobrigaj, kaj bo s tabo na stara leta, kar pomeni, da vsaki ženski v štartu poveš,
da se ne želiš vezati in imeti družine (če bo zato manj seksa, ga pa bo), kar pomeni da finančno in

Sam da to v resnici ne pomeni imeti jajca, ampak biti len, nesposoben, lažniv parazit….[/quote]

Nikoli ne nosiš posledic za svoj način življenja SAMO sam…. Vedno posledice nosijo vsi ljudje s katerimi se socializiraš, ani manj drugi bolj, ker prevzemamo izkustva drugih in njihove besede (eni bolj eni manj) premlevajo in se skozi nih pasivno učimo kaj bi radi in kaj ne.

Potem pa še je naš vpliv na Zemljo (posledica)

Torej tvoj način(oz razlaga) praktično ni mogoč!

Vsak človek je parazit, ker pobira prehrano od Zemlje…. razen če ti gojiš vrt na svojem trebušču 😉

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ne.

Sam da to v resnici ne pomeni imeti jajca, ampak biti len, nesposoben, lažniv parazit….[/quote]

Nikoli ne nosiš posledic za svoj način življenja SAMO sam…. Vedno posledice nosijo vsi ljudje s katerimi se socializiraš, ani manj drugi bolj, ker prevzemamo izkustva drugih in njihove besede (eni bolj eni manj) premlevajo in se skozi nih pasivno učimo kaj bi radi in kaj ne.

Potem pa še je naš vpliv na Zemljo (posledica)

Torej tvoj način(oz razlaga) praktično ni mogoč!

Vsak človek je parazit, ker pobira prehrano od Zemlje…. razen če ti gojiš vrt na svojem trebušču ;)[/quote]

Spet ne bereš, predno komentiraš…
Gre samo za poštenost – da daš ljudem možnost odločitve, ali si želijo biti del tvojega življenja (in
nositi posledice) ali te pa odpikajo in gredo po svoje.

Kdo pa ti ne daje možnosti odločitve? A si v zvezi zaprta in ti more partner dovolit, da odideš?

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Kdo pa ti ne daje možnosti odločitve? A si v zvezi zaprta in ti more partner dovolit, da odideš?[/quote]

Jao.
Pa kako ne razumeš?
POŠTENOST piše, a to veš kaj je?
To pomeni, da poveš od začetka odnosa po pravici kako in kaj, kakšne so tvoje želje in kako si
predstavljaš zvezo in nekomu ne daješ lažnega upanja, da bo kdaj drugače.
Pač lepo rečeš, “lej, jaz te imam samo za občasen F.U.K, pa če mi kdaj pospraviš pa skuhaš bom
čisto zadovoljen, pa zelo verjetno zadeva ne bo trajala več, kot par mesecev”
In potem se oseba odloči, ali to sprejme, ali ne.
A zdej štekaš, ker če ne, ti res ne grem še enkrat razlagat…

Kdo pa ti ne daje možnosti odločitve? A si v zvezi zaprta in ti more partner dovolit, da odideš?[/quote]

Jao.
Pa kako ne razumeš?
To pomeni, da poveš od začetka odnosa po pravici kako in kaj, kakšne so tvoje želje in kako si
Pač lepo rečeš, “lej, jaz te imam samo za občasen F.U.K, pa če mi kdaj pospraviš pa skuhaš bom
A zdej štekaš, ker če ne, ti res ne grem še enkrat razlagat…[/quote]

Torej predpostavljaš da se želje ne morejo spreminjati?

Ni problem povedat želje tistega trenutka, ampak skozi leta se pri večini želje spreminjajo….

Sploh pa si res naivna če meniš, da bo keri moški to povedal ženski, ker bi potem v 90% vsi opleli…. saj moški smo res ”neumni” samo tak neumni pa spet nismo, da bomo ženski ki bi nam drugač dala za seksat rekli, odkrito da jo hočemo samo za to….. a misliš, da hoče to katera (razen morda kakega odstotka ali 2) to slišat pa da bo pol pa kar rekla JAAAAAA zmenjeno 😉

Haha si pa optimistka….

Jao.
Pa kako ne razumeš?
A zdej štekaš, ker če ne, ti res ne grem še enkrat razlagat…[/quote]

Torej predpostavljaš da se želje ne morejo spreminjati?

Ni problem povedat želje tistega trenutka, ampak skozi leta se pri večini želje spreminjajo….

Sploh pa si res naivna če meniš, da bo keri moški to povedal ženski, ker bi potem v 90% vsi opleli…. saj moški smo res ”neumni” samo tak neumni pa spet nismo, da bomo ženski ki bi nam drugač dala za seksat rekli, odkrito da jo hočemo samo za to….. a misliš, da hoče to katera (razen morda kakega odstotka ali 2) to slišat pa da bo pol pa kar rekla JAAAAAA zmenjeno 😉

Haha si pa optimistka….[/quote]

Tle got je tema o ZRELOSTI:
In ja, od ZRELEGA človeka se pričakuje poštenost. Ti temu rečeš “neumnost”, ker pač nisi in ne
zmoreš biti zrel, ker misliš samo nase in na svojega tiča….ostali koncepti so ti pa čisto in
popolnoma tuji.
In ne, nisem ne naivna in ne optimistka, ker znam ločiti eno od drugega…

Vsak si pod zrelost predstavlja svoja pričakovanja do drugih. Zame zrelost pomeni uravnoteženost, spopadanje z izzivi brez histeričnih izpadov, vizija lajfa, uživanje, zdrav odnos do sebe in drugih, pripravljenost na sodelovanje, čustvena stabilnost in umirjenost duha.

Ne.

Sem morda trdil, da pomeni zrelost ravno obratno ali je takšna zgolj tvoja percepcija in zakaj?

Draga moja, jaz sem s tem delom svoje “zrelosti” že opravil. Torej sem zdaj v letih, ko bi bilo zrelo oz. se od mene pričakovalo, da se redim, obdelujem vrtiček, jamram kaj in kje vse me boli, se konstantno pritožujem in jezim nad politiko in splošnim stanjem v državi in otrokom konstantno težim da kdaj hudiča bojo pa že kakšni vnučki. No, pa temu ni tako. Počnem (počneva) čisto druge – “nezrele” ali glede na obdobje netipične stvari, ki jih sicer počne še marsikdo v tej starosti, vendar so taki še vedno v pretežni manjšini. Skratka, precej “nezrelo” vse skupaj. Je pa ponavadi, ko je slišat kakšno pripombo v tej smeri, zaznat v glasu en prav poseben ton in morda malo pozneje tudi kaj v smislu, kako oni bi, če bi lahko, ampak ne morejo, ker … sledi seznam kupa težav in preprek :-)))

Mislim, da si lahko narobe interpretiral Pandoro. Kolikor jaz razumem ta del posta se nanaša, kdaj misli oseba pri 35. razmišljat kdaj bo dovolj teh žurov in pohajanj, ter se malo ustalit in pričet drugače razmišljat od ustvarjanja družine. Mislim, da 18 let takega življenja je res neka doba, ki si jo dal skozi in bi se lahko umiril, pa ne, da boš skozi doma zapet in da ne greš nikamor, ker s časoma se počutiš utesnjen, to pa vodi spet v drugo smer.

Ljudje, danes jemljejo kredite brezglavo in niti ne pomislijo na posledice, ki jih lahko prinese prihodnost. Ogromno ljudi vzame kredite do maximuma, kar je možno in ko pride v službi kaka kriza, da morajo nižat plače so ti tako glasni, da je veselje ker nihče, ko je jemal kredite se ni zavedal, da tudi to se lahko zgodi. Pač v Sloveniji je ogromno ljudi, ki nima pojma glede financ. Mnogo ločitev in samomorov se zgodi zaradi tega, ker ljudje zabredejo v finančne težave in to zaradi prekomernega zadolževanja.

Zrelost človeka pomeni razumevanje in dojemanje eden drugega in vse ostalih, človek z neko vizijo in načrti za prihodnost, ki sicer mora imet tudi odstopanja in kar je še bolj pomembno s takimi ciliji, ki so ti dosegljivi (da ne sanjaš in si želiš nemogoče), saj te cilje, ko jih dosežeš v svojem življenju ti dajo izjemno zadovoljstvo. To bi nekako iz mojih oči pomenila zrelost neke osebe.

Meni so tvoji koncepti točno tolko tuji kot tebi moji 😉

Sicer pa niti nisem govoril o mojih konceptih…..

Ampak pomisli, pa si realno odgovori, pa se spomni vseh moških s katerimi si bla intimna, pa sama sebi odgovori, koliko izmed teh ki si jim ”dala” bi enako storila če bi ti na 2. ali 3. srečanju rekel to kar ti pričakuješ od ”zrelega” moškega 😉

Možnost je da si bila samo z enim in v tem primeru razumem tvoje razmišljanje, ampak ta je odšel za zmeraj kolko si sama povedala skozi besede….

Po drugi strani pa se vprašaj koliko punc/žensk bi melo otroke, če bi na 2. zmenku rekla tipu

”Čuješ, jaz hočem od tebe samo otroka ker mi biološka urica bije pa hočem bit mama, ti me pa pol ne boš kaj preveč brigal”

A misliš, da bi ji kak tip taki 30 letnici šel prostovoljno froca nardit?

Morda kak psihič ja ki mu itak ne morjo pol nič vzet 😉

Jaz bi se pa vstal plačal obema pijačo jo vprašal če je duševno bolana in čimprej pa čim dlje pobegno ….. 😉

Kaj se pričakuje in kaj ne od ”zrelega” človeka pa prosim če mi pokažeš kje je to napisano kaj se in kaj ne….. zrelost je subjektivna in relativna, in je odvisno od družbe okolja, časa in še česa….

Nisi ne ti, ne On_ ne jaz postavljeni da določamo kaj je zrelost, lahko samo omenimo kaj je ”zrelost” za nas same, ne pa neke generalne obsodbe kdo je zrel in kdo ne.

Dajte si to že zapomnit enkrat prosim no….

Ni naštetih lastnosti ”zrelega” člvoeka, še v bibliji jih ni koliko vem…. še RKC ki je tako posiljiva z nekimi kvazi moralnimi nauki, se izogiba govorit kaj je ZREL človek, ampak raje govori o ”dobroti” človeka in usmiljenju kot pa o zrelosti, pol pa pridete tu gor vi in pametujete kdo od nas je zrel in kdo ne, ter kakšen more bit ZREL človek.

@skela,

občutek dobivam, da smo nezreli samo moški. Imaš prav glede poštenosti, vendar tudi jaz nisem še nikoli slišal, da bi kakšna ženska že takoj na začetku rekla moškemu, da od njega pričakuje samo oplojevalsko in očetovsko vlogo.

Ne.

Sem morda trdil, da pomeni zrelost ravno obratno ali je takšna zgolj tvoja percepcija in zakaj?

Draga moja, jaz sem s tem delom svoje “zrelosti” že opravil. Torej sem zdaj v letih, ko bi bilo zrelo oz. se od mene pričakovalo, da se redim, obdelujem vrtiček, jamram kaj in kje vse me boli, se konstantno pritožujem in jezim nad politiko in splošnim stanjem v državi in otrokom konstantno težim da kdaj hudiča bojo pa že kakšni vnučki. No, pa temu ni tako. Počnem (počneva) čisto druge – “nezrele” ali glede na obdobje netipične stvari, ki jih sicer počne še marsikdo v tej starosti, vendar so taki še vedno v pretežni manjšini. Skratka, precej “nezrelo” vse skupaj. Je pa ponavadi, ko je slišat kakšno pripombo v tej smeri, zaznat v glasu en prav poseben ton in morda malo pozneje tudi kaj v smislu, kako oni bi, če bi lahko, ampak ne morejo, ker … sledi seznam kupa težav in preprek :-)))[/quote]

No vidiš, fajn zate.
Jaz ne mislim tako, kot “oni”….mogoče jih pa opravičim s tem, da nekateri za “pravo” zrelost smatrajo
šele to, da si sposoben svoje želje podrediti recimo skrbi za nekoga drugega ….(kar je v bistvu ponavadi
otrok)….ker – dokler skrbiš samo zase in za svoje potrebe in želje, ne dobiš vpogleda v to, kako
zgleda iz druge strani – ko je nekdo odvisen od tebe in ti skrbiš zanj, tudi na račun svojega “komot”…
Ampak – kot rečeno, jaz ne mislim tako.
Zame je čisto dovolj zrelo (kot sem zgoraj že napisala), če znaš ugotoviti kaj bi in česa ne bi in se potem
tega držati in biti pošten tudi do drugih.

kako lepo je prebrat to na koncu…. Se vidi da eni še zmorejo subjektivnega pogleda in ne govorijo o eni in edini resnici (zrelosti) kot o edino pravilnem pristopu

Vprašanje ki je glavno in najbolj pomembno je

Zakaj bi oseba to morala nehat počet? Ker ti, jaz ali partnerica to pričakujejo/mo ?

Zakaj bi morala bit neka letnica ali meja če želiš, ko pa enih stvari več NAJ ne bi smeli počet, ker smo drugače nezreli?

Zakaj bi se moral umirit? Zato ker to počne 80 ali celi 90% ljudi? zato morem tudi jaz in ti in on?

To je največja rak rana človeške čredne logike, da ker ”vsi” (XY%) to počnejo takrat, si ti nezrel če ne počneš enako, nihče pa se ne vpraša če je to smiselno (kar počnejo ”vsi” oz XY%) ampak samo gleda tiste ki tega ne počnejo in jih označi za ”nezrele” ali kakorkoli drugače.

Res ne vem, od kod ti ta občutek 🙂
In od kod ti ideja, da od moškega pričakujem samo oplojevanje on očetovstvo?
Malo širše je pa treba gledat.

Meni so tvoji koncepti točno tolko tuji kot tebi moji 😉

Sicer pa niti nisem govoril o mojih konceptih…..

Ampak pomisli, pa si realno odgovori, pa se spomni vseh moških s katerimi si bla intimna, pa sama sebi odgovori, koliko izmed teh ki si jim ”dala” bi enako storila če bi ti na 2. ali 3. srečanju rekel to kar ti pričakuješ od ”zrelega” moškega 😉

Možnost je da si bila samo z enim in v tem primeru razumem tvoje razmišljanje, ampak ta je odšel za zmeraj kolko si sama povedala skozi besede….

Po drugi strani pa se vprašaj koliko punc/žensk bi melo otroke, če bi na 2. zmenku rekla tipu

”Čuješ, jaz hočem od tebe samo otroka ker mi biološka urica bije pa hočem bit mama, ti me pa pol ne boš kaj preveč brigal”

A misliš, da bi ji kak tip taki 30 letnici šel prostovoljno froca nardit?

Morda kak psihič ja ki mu itak ne morjo pol nič vzet 😉

Jaz bi se pa vstal plačal obema pijačo jo vprašal če je duševno bolana in čimprej pa čim dlje pobegno ….. 😉

Kaj se pričakuje in kaj ne od ”zrelega” človeka pa prosim če mi pokažeš kje je to napisano kaj se in kaj ne….. zrelost je subjektivna in relativna, in je odvisno od družbe okolja, časa in še česa….

Nisi ne ti, ne On_ ne jaz postavljeni da določamo kaj je zrelost, lahko samo omenimo kaj je ”zrelost” za nas same, ne pa neke generalne obsodbe kdo je zrel in kdo ne.

Dajte si to že zapomnit enkrat prosim no….

Ni naštetih lastnosti ”zrelega” člvoeka, še v bibliji jih ni koliko vem…. še RKC ki je tako posiljiva z nekimi kvazi moralnimi nauki, se izogiba govorit kaj je ZREL človek, ampak raje govori o ”dobroti” človeka in usmiljenju kot pa o zrelosti, pol pa pridete tu gor vi in pametujete kdo od nas je zrel in kdo ne, ter kakšen more bit ZREL človek.[/quote]

Oprosti Matkič, ampak s tabo debatirati o zrelosti……je pa podvig, za katerega danes nimam živcev.
Za začetek sploh nimaš pojma, kaj to je.
A da veš?
No, pa napiši (pa brez nebuloz o subjektivnosti in relativnosti)….

Malo širše je pa treba gledat.[/quote]

Vprašanje (očetovstvo in oplojevanje) je Boom izpeljal iz mojega vprašanja.

Koliko misliš, da bi žensk ki bi to povedala moškim na 2 ali 3. zmenku imelo otroke…. če bi jim rekle, jaz te hočem samo za oploditev in za očetovsko funkcijo (torej da nosiš keš za najinega otroka)

A misliš, da bi bilo polno takih žensk oplojenih ali misliš da bi jih moški odjebali?

Ko odgovoriš tole si odgovoriš zakaj tip ne bo nikoli reko ženski da jo samo hoče parkrat poseksat 🙂

Bom ti napisal takoj ko mi pokažeš kje je definicija zrelosti kjer bo z alinejami našteto kaj oseba sme in kaj ne da je zrela pri 20tih, 30tih, 40tih itd.

Ti ne razumeš, da si tako omejena, da meniš da je samo tvoje mišljenje ”zrelosti” prava zrelost drugo pa smo nezreli 😉

Samo zato ker se ne strinjaš 😉

Malo širše je pa treba gledat.[/quote]

Vprašanje (očetovstvo in oplojevanje) je Boom izpeljal iz mojega vprašanja.

Koliko misliš, da bi žensk ki bi to povedala moškim na 2 ali 3. zmenku imelo otroke…. če bi jim rekle, jaz te hočem samo za oploditev in za očetovsko funkcijo (torej da nosiš keš za najinega otroka)

A misliš, da bi bilo polno takih žensk oplojenih ali misliš da bi jih moški odjebali?

Ko odgovoriš tole si odgovoriš zakaj tip ne bo nikoli reko ženski da jo samo hoče parkrat poseksat :)[/quote]

Česar vidva z Matkičem (men delujeta kot ista oseba, pa sori) ne razumeta, je to, da ZREL človek
razume dinamiko odnosov med spoloma, sta mu jasna psihologija in naravne zakonitosti…
Vidva vse gledata samo skozi prizmo: “kaj naj naredim, da mi bo dala”
in do tu seže vajin doseg zrelosti.
Ne taka ženska, kot jo vidva opisujeta (ki hoče oplojevalca/bankomat), ne tak moški, kot sta vidva
(bom rekel vse kar hoče, samo da mi bo dala)….nista in ne moreta niti zrela.

Zrelost presega egoizem neposredne takojšnje zadovoljitve želja.
Pri moških in pri ženskah enako.

Bom ti napisal takoj ko mi pokažeš kje je definicija zrelosti kjer bo z alinejami našteto kaj oseba sme in kaj ne da je zrela pri 20tih, 30tih, 40tih itd.

Ti ne razumeš, da si tako omejena, da meniš da je samo tvoje mišljenje ”zrelosti” prava zrelost drugo pa smo nezreli 😉

Samo zato ker se ne strinjaš ;)[/quote]

Ok , če sem jaz tako zelo omejena., kako da ti ne znaš odgovoriti na simpl vprašanje?

Jaz se popolnoma strinjam s tabo, ampak odgovorila pa nisi na vprašanje

Koliko meniš, da bi takšnih žensk ki bi to povedala, bi bilo nosečih in imelo otroke?

če bi bile poštene….

In ko odgovoriš na tole odgovoriš na mojo tezo zakaj moški tega ne povedo/mo pošteno….

Ampak naravna zakonitost je moški nagon, ki pa teži k temu da podre/oplodi čimveč samic….

Aja čakaj ne, to pa je potem že brez možganov spet, pa bo spet On_ vskočil lol

Oh skela, ko bi ti razumela in vedela ter vidla, da sem jaz večim ženskam reko ne, kot pa sem jih nategno, bi morda razumela, da če jaz o nečem pišem, še ne pomeni da sem tudi tak, ampak ti samo skozi teorijo prikazujem tvojo zmoto v miselnosti ki ima polno lukenj in v reali pač tako to ne funkcionira….

Ti opisuješ idealni Svet, jaz pa realnega… Ti govoriš o znanstveni fantastiki kako bi moralo bit, jaz pa ti govorim kako bo, in še huje bo, samo ti in še kdo tega ni sposoben dojet ker še vedno živi v romantičnih pripovedkah vitezov in princesk….

in namesto, da govorimo o znanstveni fantastiki, idealnih poštenih ljudi, bi lahko raje usmerili naš čas in energijo v realno prikazovanje stanja in bi pogledali pragmatično kako bi lahko to z realnimi vzvodi in dejanji rešili ali vsaj začeli izboljševat….

Ok , če sem jaz tako zelo omejena., kako da ti ne znaš odgovoriti na simpl vprašanje?[/quote]

Jaz sem ti odgovoril…. Zrel je vsak za sebe, ni univerzalne teorije ali alinej zrelosti 🙂

Jaz verjamem da si ti ”zrela” za sebe, jaz pa za sebe, jaz ne govorim, da si ti nezrela kot ti govoriš za mene 😉

Če bi povzel tvojo retoriko, bi lahko dejal da ”Zrel” človek razume in sprejema, da zrelost ni definirana in da zrelih in nezrelih sploh ni, da smo samo ljudje, takšni in drugačni 😉

Ok , če sem jaz tako zelo omejena., kako da ti ne znaš odgovoriti na simpl vprašanje?[/quote]

Ja ti prav gotovo si zrela. Zrela za h psihiatru na oreng terapijo 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close