Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zrele hruške

Zrele hruške

Doma imam nekaj kg zrelih hrušk (zelo sladke in sočne). Zanima me, kaj sploh lahko naredim iz njih, ker pojedli jih ne bomo. Se mi že zdi, da bodo končale nekje v smeteh…

Vsaka ideja dobrodošla.

Pozdrav, Nataša

Skuhaš kompot in ga vložiš? Ali so preveč zrele?

jaz sem nase zrele hruske “resila” tako,da sem naredila hruskovo marmelado!! ko je bila se topla,je bila o.k. bomo videli,kaksna bo,ko bo “cas”..!? lp petra

Za kompot so hruške preveč zrele. Kako pa narediš marmelado?

moje sem “resevala”…cca tako. ..olupila,zrezala ven pecke in narezala /so se kar drobile!!/ v posodo. dodala sem sladkor. razmerje ti tesko povem / pri tem sem zelo cca/!:)) na 1 kg hrusk /ce so sladke in zrele/ ..slabe 1/2 kg sladkorja! kuhajio se cca 1 uro…cisto na koncu sem dodala 1 vanilij sladkor in sok limone/10 min pred koncem/! se vroce sem dala v vroce sterilizirane kozarce in zaprla. probaj! lp petra

ojla
jst jih spečem v pečici skupaj orehi, beljakovim snegom, pomarančnim sokom(sveže iztisnjenim), rozinami in suhimi marelicami.
Prelijem z vinsko kremo- rumenjak, sladkor in vino – vse to na parno kopel in umaknem malo preden zavre.

Po 30 min vzameš hruške s pečice in preliješ z omako.

dober tek

Mmmm… se sliši super dobro. Ne glede na to, da hrušk načeloma ne maram – je vredno poskusiti.

Poizkusi huroškovo čežano. Recept je isti kot jabolčna čežana.
Torej, olupi in očisti hruške, v malo vode skuhaj hruške in ko so mehke jih z pasirko spasiraj. Biti mora zelo gosto. Na vrhu dodaj žličko sladke smetane in nekaj zrnc ribane čokolade. Mnjammm.
Tako čežano lahko tudi zmrzneš in jo uporabiš še drugič ali pa jo namažeš na palačinke.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close