Zrele hruške
moje sem “resevala”…cca tako. ..olupila,zrezala ven pecke in narezala /so se kar drobile!!/ v posodo. dodala sem sladkor. razmerje ti tesko povem / pri tem sem zelo cca/!:)) na 1 kg hrusk /ce so sladke in zrele/ ..slabe 1/2 kg sladkorja! kuhajio se cca 1 uro…cisto na koncu sem dodala 1 vanilij sladkor in sok limone/10 min pred koncem/! se vroce sem dala v vroce sterilizirane kozarce in zaprla. probaj! lp petra
Poizkusi huroškovo čežano. Recept je isti kot jabolčna čežana.
Torej, olupi in očisti hruške, v malo vode skuhaj hruške in ko so mehke jih z pasirko spasiraj. Biti mora zelo gosto. Na vrhu dodaj žličko sladke smetane in nekaj zrnc ribane čokolade. Mnjammm.
Tako čežano lahko tudi zmrzneš in jo uporabiš še drugič ali pa jo namažeš na palačinke.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.