Zoran Predin se je meni zasral…
Meni je pa tip še vedno car. Besedila ima super (le da se od tistih Trenj govori le o pesmi Gate na glavo), glasbo tudi.
In … takrat res ni bil takten. Point pa je za moje pojme imel čisto OK. Tudi meni namreč ni jasno, kako se pri nas lahko posluša turbo na vseh koncih in krajih (predlani npr. na silvestrovo v Čatežu nisem slišala drugega kot Atomik Harmonik, Fredy in podobne bedarije – iz vseh apartmajev, ki so imeli glasbo ful naglas. Niti rocka se ni nikjer slišalo. Hudo)
Ma ja Asru, sej jest tud ne poslušam Atomikov ipd., doma, v avtu… Tam si vrtim glasbo za svojo dušo. Priznam pa, da je za razne žurke to glasba ob kateri se da ful žurat. Z žuranjem mislim na to, da ves folk poje, skače, se zabava pač…in to se najbolj občuti na Silvestrovo ipd.
Enkrat sem bila na lenadvski trgatvi, pa je bil Predin gost – med drugimi. Preden je nastopil, ful zabava… pol je pa on začel, je pa tok zamoril folk.. da so kr odhajal …:( Beda na kvadrat. Plus to, da v živo sploh nima posluha, ma kr neki no:(
Jaz pa sem ga poslušala na koncertu pred mnogimi leti, v bistvu njegov prvi koncert, ko je bil še z Lačnimi Franzi. Mi je bil všeč. Eden boljših na tistem koncertu.
Ima nekaj dobrih pesmi in besedila so tudi med boljšimi v Sloveniji. Ne vem, kaj naj bi bilo narobe s “kako si lepa, ko ti pride”. A mogoče ni res?:)
Je pa res, da se ja takrat marsikomu zasral, ker ni znal dobro argumentirati, kar je želel povedati, pa je izpadlo bedno. Jaz sem razumela drugače, on ni udrihal po turbo glasbenikih, ampak po medijih, časopisih, televiziji, ker preveč promovirajo tak tip glasbe. Pa saj je imel prav. Ena malo joške pokaže, pa je že na vseh naslovnicah, v vseh oddajah,… Ena, ki pa dela dobro, kvalitetno glasbo (npr. Tinakara Kovač), no, o njej pa sploh ni slišati. Ali pa Magnifico, ki žanje uspehe v tujini, doma pa komaj kakšna beseda o njemu, če sploh. O temu je Predin govoril.
Pa dobro no…
Zdaj ne vem a sem jaz nora al kaj? Poslušala sem ga v živo in je pravi car; s pojavo, z glasom in stasom.
Pa imam zihr 20 let manj kot on!
Ma, ja…saj to res ni človk za veselico, tam mejte Brendija, ipd…on je za v Križanke.[/quote]
Aha, kaj to pomeni… kmetavzarji na veselici naj imamo Brendija, vi, ki se pa razumete na muzko, hodite pa v Križanke.
Sori bejbika, nimaš pojma. Sem bila že na marsikaterem koncertu, tko da nekaj vem.
Tisto s stasom, pa valda ne misliš resno, ne? Ker…ojej:( Vsako soboto ga srečujem v mestu, že sto let v isti usnjeni jakni in istih kavbojkah… ne vem, no…
Jap, točno to mislim. Zame je Predin umetnik glasbe.
In še enkrat poudarjam, v Križankah je bil na nivoju z glasom in stasom.
To, kako se on pohaj po mestu…..mah kaj ima to z njegovo musko?!
Aja, hm o koncertih bi tudi lahko kakšno rekle….mi v zbirki manjka še samo U2, naslednja turneja mi ne uide.[/quote]
Ko boš izvedela za turnejo, mi javi. Jaz imam tudi v načrtu njihov koncert, vsakokrat ko so bili kje blizu, nisem mogla it, zdaj pa GREM!
Kreslina sem pa jaz pred kratkim za rokav pocukala po enem nastopu pri nas in se mi je tako fajn zdelo, da sva poklepetala…
Ko je vse to prišlo ven, je Predin podpiral mlade glasbenike v projektu Globoka grla, če se ne motim. In potem se je pač pritoževal, ker da mediji vidijo pa samo joške in hojladri, hojladra. Tudi radijski. In se popolnoma strinjam z njim. Pri nas ni niti ene glasbene revije (vsaj jaz ne vem zanjo), kjer bi se pisalo o glasbi, ki ni za najširše množice, zato je resnično prezrta. Zdaj so na RTV ukinili še Artimijo, na široko pa odpirajo vrata goveji in ‘zabavni’ muski v Na zdravje, Mariu in podobnih jajcih. Mladina dejansko ne ve več, kaj je dobra glasba, sploh tja od 6-15 leta, ko so po šolah in vrtcih okuženi s Sašo Lendero, Rebeko Dremelj in podobnimi. Jaz mu dam popolnoma prav, ko vsako jutro poslušam svojega prvošolca, ko si prepeva Ne grem na kolena. Pa ni te pesmi enkrat slišal v našem domu. Radii in televizije so preplavljeni s štancami, protiuteži pa ni.
No, če smo iskreni, Predin nima nekega zelo dobrega glasu, meni se zdi, da bolj brunda kot poje 😉 res je imel pred leti nekaj dobrih komadov, zadnje čase pa nič pametnega. Moti me, da vedno samo godrnja in kritizira in da mediji takoj za vsako stvar gredo njega spraševat, kaj misli, kot da je edini merodajen…. Tudi pri Emi je samo pljuval kako nekvalitetne pesmi da so. Zakaj pa on ne naredi kake kvalitene pesmi, da jim pokaže kako se to dela? Seveda je veliko lažje kritizirat…..Na živce mi gre tako, da ga tudi videt ne morem več. Bljak.
haha, sem pa mislila, da se je samo meni totalno zagravžal na tistih famoznih Trenjih… :))) Do takrat mi je še bilo par njegovih pesmi kolikor toliko solidnih (a nikakršen presežek), od takrat dalje pa sem dobila dobesedno alergijo nanj.. že ta njegov nadležen govor, ko počasi vleče besede kot en retardiran debilček, poleg tega pa igra asa, ki je boljši in inteligentnejši od vseh drugih skupaj… hm, ta kombinacija mi ravno ne gre skupaj…. :)))) in, ja, Kreslin je tudi po mojem okusu daaleč višje!
Forum je zaprt za komentiranje.