Zoran Predin se je meni zasral…
Mi je bil ok, ko sem bila mlajša, veliko poslušala Lačni Franz, pa njega..pred leti še šla na tist njegov Valentinov koncert..
Potem pa, ko se je enkrat spravil na ostale in začel poveličevat sam sebe češ kako je on oh in sploh, edini umetnik, kvaliteten in ne vem kaj še vse, se mi je patko zasral, da ga slišat več ne morem.
Naj se sprijazni, da je odcvetel, out in da ga današnji mladi več ne poslušajo, kaj šele štekajo. in naj se spomni narest še kaj drugega, kot le vsakoleten Valentinov koncert, skos glih, za svojo staro železno “elito”.
se strinjam…. jaz ga tudi več ne morem niti slišati, kar pa ni težko, ker ga itak več ne vrtijo na radiu :)))
meni je nivo pesmi”Gate na glavo….” in “Ne grem na kolena…” enak, pa če se Predin postavi na glavo z njegovimi umetniškimi in kulturnimi razlagami- sem pač debil in ga ne razumem…
sem se pa glih zadnjič spomnila na Predina, ko je bil koncert Vlada Kreslina na TV Slo2. Meni je pa Kreslin zakon, toliko let je na sceni, pa še vedno piše krasne pesmi, in še ful skromen je ostal, res fajn tip.
lp
Tudi meni so trobente super.
Se pa Predin nikoli ne spravljal na besedila ampak na glasbo. Vse po istem kopitu – brez znanja o glasbi.
Na ta način lahko pojem tudi jaz. Glas imam normalen in imam velike joške. O glasbenem znanju bi se pa dalo razpravljat.
Mi pa instant pevci gredo na jetra, ker se tako izpostavljajo medijem, so pa užaljeni če novinar napiše kakšno na njihov račun. Manjka jim osnovna izobrazba in kulturna raven izražanja.
Zarjavele trobente so delo Sarajevskega benda (besedilo je napisal Aljoša Buha, po materi Slovenec) Kongres iz leta 1984. Buha je star 23 let umrl v prometni nesreči leta 1985 kot član takrat novonastale skupine Crvena jabuka. Buha je povabil k sodelovanju k Zarjavelim trobentam tudi Predina, ki pa je pesem samo zapel. Kasneje jo je uporabil pri Lačnem Franzu, tako da veliko ljudi sploh ne ve, da originalno ni njegova. Komad Zarjavele trobente od Kongresa je veliko boljši od tistega od Lačnega Franza (instrumentalno, besedilo je isto). Vendar pa ga ni za dobiti nikjer, obstaja samo vinilka od tega benda z naslovom Zarjavele trobente.
http://rateyourmusic.com/misc/link_image?album_id=767518&image_hotlinked
Je edini nestrpni slovenski pevec. Proti turbofolki je imel toliko za povedat. pa kaj to danes mladina posluša kakšna besedila pa kaj še vse. res je boljše da seksajo kot pa si gate dajejo na glavo in svinčnike v nos rinejo. Če mu drugi niso všeč jih naj ne posluša, in jih naj na miru pusti. Tudi ona so njega pustili na miru. Res si misli da je takšen as, ampak zame in za večinop je navadna samovšečna budala. Še hujši je kot murko. Naj poje kar želi, me ne moti, čeprav mi njegova glasba ni všeč, je pa ogaben stem kako govori o drugih.
Par akordov je dodal in to je vse, drugače pa to ni njegovo perje, ne. V originalu samo poje, pa še to back vokale.
[/quote]
Hvala, Frca, za tole informacijo. Zdaj mi je pa jasno, zakaj to pesem v Sarajevu tako dobro poznajo. 🙂 In bom poskusila dobiti original. :)[/quote]
Prosim.:) Upam, da ga uspeš dobiti. Javi, če bo kaj uspeha.
Par akordov je dodal in to je vse, drugače pa to ni njegovo perje, ne. V originalu samo poje, pa še to back vokale.
[/quote]
Hvala, Frca, za tole informacijo. Zdaj mi je pa jasno, zakaj to pesem v Sarajevu tako dobro poznajo. 🙂 In bom poskusila dobiti original. :)[/quote]
Prosim.:) Upam, da ga uspeš dobiti. Javi, če bo kaj uspeha.[/quote]
Ok. 🙂
Osebno ga ne prebavljam, ne njega, ne njegovega kao petja. Obup. Če mi kdo plača, pa ne grem na njegov koncert.
Prepotenten do amena. Sej mu je takrat Brendi na Trenjih dobr povedal, ko je pljuval čez pop in turbo pevce.
Da oni morajo živeti od svojih pesmi, njemu pa pač ni treba, ker mu je občina dala stanovanje in še marsikaj:) Je kar utihnil:)
Frca, hvala za tole. Sodelavec mi je pripovedoval o Aljoši, vedno z obžalovanjem, da mu je usoda namenila tako kratko življenje. Sta se poznala iz otroštva, ko je Aljoša hodil na počitnice k babici. Tega, da je besedilo meni najljubše “Predinove” on napisal, pa nisem vedela. Crvena jabuka so na moji lestvici najljubših že dosti let, zdaj bi bilo fajn imeti tudi original Zarjavele trobente. Če jo dobiš, se priporočam! Hvala.
Sem morala kar dvakrat prebrati tvoj post, da sem doumela.
Forum je zaprt za komentiranje.