Zopet porodniška in dopust
Spoštovani!
Mene pa zanima kako je z mojim dopustom iz leta 2007. Na porodniškem in negi za varstvo otroka sem od 1.11.2006 do 21.2.2008. To pomeni da me v letu 2007 ni bilo niti en dan v službi. Delodajalec mi pravi, da mi zaradi tega vzamejo 10 dni. A to drži, baje se je nekaj spreminjal zakon, in bi baje morala koristiti dopust v celoti.?
Hvala za pomoč in odgovor.
(3) Delavec ima pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka, do 30. junija naslednjega koledarskega leta, če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal vsaj šest mesecev.
Če to drži ti ne smejo vzeti nič dopusta.
🙂
Dva tedna (ker se ponavadi dela 5 dni/teden = 10 dni), ti propadeta, ker jih nisi pokoristila v tekočem letu.
Suzi30 je prav citirala 163.člen, ampak je pozabla na 2 odstavek, ki pravi:
“Delodajalec je dolžan delavcu zagotoviti izrabo letnega dopusta do konca tekočega koledarskega leta, delavec pa je dolžan do konca tekočega koledarskega leta izrabiti najmanj dva tedna, preostanek letnega dopusta pa v dogovoru z delodajalcem do 30. junija naslednjega leta.”
Ker pa tebe ni bilo v službi celo leto, žal nisi imela ‘časa’ pokoristi teh 10 dni, tako da ti jih na žalost res propade.
lp,
m
Forum je zaprt za komentiranje.