Zopet otrok hudo poškodovan na ograjenem zasebnem zemljišču
Tokrat Maribor, na otroka na zasebnem ograjenem zemljišču (v ograji je manjkalo eno krilo vrat), padla v oklepaju omenjena vrata, ki so bila znotraj ograjenega zasebnega zemljišča prislonjena na ograjo. Otrok je nesrečo sicer preživel in upajmo, da bodo posledice čim manjše, bo pa policija kazensko ovadila lastnika zemljišča.
Podoben primer kot pri psu iz Mengša, otrok je bil poškodovan na zasebnem ograjenem zemljišču, predstavnik lastnika se je pred kamero vprašal – kaj pa je otrok delal tam? – očitno pa je spet krivec lastnik, je bil pa oče otroka baje zelo blizu.
Torej dragi lastniki, ne imejte lastnine, ker boste krivi za vse. Tudi če imate ograjo. Še slabše za vas.
kje vidiš, da je šlo za zasebno zemljišče?
Včeraj popoldan se je v eni izmed mariborskih mestnih ulic zgodila nesreča, v kateri se je posebno hudo telesno poškodoval 7-letni otrok.
Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, je popustil kovinski nosilec dovoznih nihajnih kovinskih vrat velikosti 1,7 krat 2,2 metrov in teže okoli 100 kilogramov.
bogi otrok ima glavo poškodovano. verjetno bo celo življenje revež trpel posledice
Misst, ne verjamem, da lahko predvidiš popolnoma vse na tem svetu. Kakšna nočna mora je šele obnavljati hišo, v kateri ne živiš, temveč tja prihajaš po potrebi – ali bodo delavci zaščitili vse, in to tako, da se zaščite ne da odmakniti, gradbeno ograjo itak lahko vsak odmakne … in ja, seveda so se otroci prišli igrat tja. Za znoret. Naj najamem varnostnika 24 ur na dan, da bo odganjal z moje zemlje ljudi, ki nimajo tam kaj iskat?
Nesreče se dogajajo in se bodo dogajale. Evo, meni je zadnjič ostala kljuka v roki, kljuka od težkih vrat, ki jih moram zapreti tako, da se z vso silo obesim na kljuko. Sem padla, na srečo tako, da nič ni bilo, lahko pa bi se zakotalila še po stopnicah. Kako bi lahko predvidela, da bo popustila par kil težka kljuka, ki je ta obred zdržala par let – nekega dne pa pač ne več?
Izzivanje usode pa je, če imaš majhne otroke in odprt vodnjak ali neko luknjo na dvorišču in otroke puščaš same.
oddajateljica, 19.05.2021 ob 10:30
Misst, ne verjamem, da lahko predvidiš popolnoma vse na tem svetu. Kakšna nočna mora je šele obnavljati hišo, v kateri ne živiš, temveč tja prihajaš po potrebi – ali bodo delavci zaščitili vse, in to tako, da se zaščite ne da odmakniti, gradbeno ograjo itak lahko vsak odmakne … in ja, seveda so se otroci prišli igrat tja. Za znoret. Naj najamem varnostnika 24 ur na dan, da bo odganjal z moje zemlje ljudi, ki nimajo tam kaj iskat?
Nesreče se dogajajo in se bodo dogajale. Evo, meni je zadnjič ostala kljuka v roki, kljuka od težkih vrat, ki jih moram zapreti tako, da se z vso silo obesim na kljuko. Sem padla, na srečo tako, da nič ni bilo, lahko pa bi se zakotalila še po stopnicah. Kako bi lahko predvidela, da bo popustila par kil težka kljuka, ki je ta obred zdržala par let – nekega dne pa pač ne več?
Izzivanje usode pa je, če imaš majhne otroke in odprt vodnjak ali neko luknjo na dvorišču in otroke puščaš same.
Seveda, vsega ne moreš zaščitit in vsega ne moreš preprečit.
Je pa razlika, ali poskusiš zaščitit npr. gradbišče tako kot je to potrebno ali sploh ničesar v tej smeri ne narediš. Seveda ne moreš preprečit nekomu, da ne rine tam. Lahko pa zaščitiš, da se ne zgodi slučajno.
Če prav razumem, je šlo v tem primeru za težka vrata, ki niso bila pritrjena oziroma niso bila ustrezno pritrjena.
Marsikatere nevarnosti tudi enostavno ne vidimo (nočem pametovat zdej tle – se ne izločam sploh iz te skupine in se mečem v isti koš), verjetno bi jih pa videli, če bi se nam samim zgodilo nekaj slabega. Zato je včasih morda dobro na stvari pogledati in predvidevati iz takega egoističnega vidika – kaj če bi bil tu moj otrok, je vse poštimano kot po svojih zmožnostih lahko poštimam. Če nam uspe (oziroma se potrudimo) tako razmišljati preden se dejansko zgodi, vsaka čast, smo že na konju.
Ampak kot pravi moj kolega: najbolj učinkovit razlog za spremembe, so pi*darije. Žal.
Forum je zaprt za komentiranje.