ŽOLČNI KAMNI
Zanimivo.
Seveda obstaja lasersko razbijanje kamnov in poznam ljudi, kateri so to “dali čez”.
In seveda obstajajo precej uspešne alternative:
hm, mogoče hoče babi poizkusiti še kaj drugega?
Naj poizkusi tole:
za začetek nabavi jabolčni džus, najboljše je BIO ali organic po angleško. Če se ne motim, se dá ta juice kupiti v steklenicah. Potrebuješ ga tam nekje tri litre na dan. Seveda pa lahko džus narediš tudi sama.
Prav tako nabavi olivno olje, hladno stiskano in seveda po možnosti, BIO.
Za dodatek pa potrebuješ še limone.
Postopek pa je takle:
tisti dan nič ne ješ in piješ samo jabolčni juice, torej je skorajda nek post. Vendar ne občutiš toliko lakote, saj ko te malo “zagrabi” pa piješ jabolka.
Zvečer pred spanjem popiješ 1 dcl olivnega olja in dobrega pol deci limone. Piti olje marsikomu ni najprijetneje in lahko tudi zmešaš obe komponenti.
Ponoči ji bo precej slabo, kot da ima napad žolčnih kamnov.
Olivno olje je maščoba in sproži v telesu potrebo po žolču, pa še dober lubrikant je…,limona pa omehča žolčne kamne in niso več trdi.
Drugi dan je najbolje, naj si babi baštima klistir in se veselo pomatra.
Pravi rezultat je viden šele drudi in tretji dan.
Ta postopek sem poizkusil sam in največji kamen je bil skorajda 2,5 cm dolg in premera več kot 10 mm, nisem meril, le po spominu. Je že precej časa tega.
Moram pa ti povedati, da bi bila presenečane, koliko kamnov ima človek v sebi…
Hvala nobody, ful prijazno da si se tko potrudil in vse to napisal. Samo sem pisala tudi na forum druzinskega zdravnika dr. Kersnika, pa je rekel, da se žolčnih ne da z laserjem. Zdaj pa ne vem, ali nisi ti mogoče mislil ledvičnih…no, v vsakem primeru bo recept prav prišel, saj ledvične ma verjetno tudi kdo v familji:) hvala!
Moja sodelavka je že imela termin za operativno odstranitev žolčnih kamnov, časa do takrat pa je imela slab mesec dni. Priporočili so ji naslednjo alternativo:
kurji želodčki (če jih dobiš še neočiščene pri kakem kmetu) so znotraj prevlečeni s kožico, ki izloča snov za topljenje kamnov. Saj veš, da kokoši za “mletje” žit, ki jih pojejo, goltajo tudi kamne. In ti kamni se v njihovih želodcih nato raztopijo. Torej potrebuješ nekaj tistih kožic, ki jih posušiš in nato v kavnem mlinčku zmelješ v prah. Ta prah nato ješ v jogurtu ali čem podobnem (dve ali tri žličke na dan kakih 14 dni). Ni prijetno, valja se med zobmi, kot da ješ pesek, zato je najbolje, da jih kar na hitro pogoltneš.
No, in ta sodelavka je pred operacijo še enkrat prosila za ultrazvok, ki pa kamnov več ni našel. Operacija ni bila potrebna, zdravnik pa ni vedel, kaj naj reče ali naredi. Seveda mu ni povedala, kaj je naredila, ker bi se ji verjetno smejal…
To terapijo je fajn zaradi preventive pred vsemi oblikami kamnov ponoviti vsako leto ali pa vsaj na vsaki dve leti.
Pa veliko uspeha v bitki proti kamnom želim!
Ejej, ti dohtarji.
Seveda jih razbijajo, laser ali ultrazvok, ne vem točno. Vem le, da je imel nek moj znanec težave, ker ni imel več žolčnika, sveda, opravil je že operacijo žolčnih kamnov. In kamenčki so se mu veselo drenjali v kanalih. Pa so mu jih, na Bledu se mi zdi, lepo razbili. Samo zadevva je draga in ne vem, če jo krije obvezno zdravstveno zavarovanje.
Zavedati se je potrebno, da po operaciji ni več žolčnika, kar povzroča lahko sila neprijetne težave.
Način, katerega sem ti opisal stoodstotno deluje, povedal sem ti, da sem ga preizkusil na sebi in sem našel kamen velik kot oreh. Točno tako je. In s tem načinom očištiš jetra te nadloge, kajti kamenčki se ne nabirajo samo v žolčniku, še manj pa da tam nastajajo.
Drugega opisanega načina ne poznam, ga nisem preizkusil, čeprav sem že nekje slišal zanj.
Za ledvične kamne pa tak način ne pomaga. Najboljša preventiva proti ledvičnim kamnom je zadostna količina jabolk. Kislina v jabolkih topi kamenčke že v nastanku, torej se niti v celoti ne naredijo.
Želim obilo sreče in zdravja tvoji babi.
nobody, Phoenix, AZ
haj
a lahko jaz ta recept uporabim sedaj z limono jabolčnim sokom in olivnim oljem.kajti sem noseča 12 tednov in imam strašanske bolečine zaradi žolčnih kamnov.zmeraj huje je.zdravniki pravijo da jih bodo odstranili po porodu če bodo še je vprašaj.jaz pa imam dieto in se je strogo držim a mi ta več nič ne pomaga…..prosim za pomoč”!!!!!!!!!!!!!
hvala
lidija
Forum je zaprt za komentiranje.